دکتر روحانی ریاست جمهوی ماه گذشته، لایحه بودجه سال 1396 کل کشور را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد، لایحه ای که افزایش 21 درصدی را برای وزارت ورزش به همراه داشت و در مجموع می توان گفت مبلغی بیش از هزار میلیارد برای وزارت ورزش در نظر گرفته شده است.

به گزارش خط اول در مجموع مبلغی بیش از یک هزار و پنجاه و سه میلیارد و هفتصد و هفتاد و شش میلیون تومان به عنوان بودجه نهایی وزارت ورزش در نظر گرفته شده است که در این میان در حدود ششصد و هشتاد و چهار میلیارد و هشتصد و هفتاد و دو میلیون تومان برای خود وزارتخانه و مبلغی در حدود سیصد و شصت و هشت میلیارد و نهصد و چهار میلیون تومان نیز به شرکت سهامی توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور اختصاص یافته است.

کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک بودجه ای کمتر از پنجاه میلیارد را به خود اختصاص دادند، با توجه به در پیش بودن بازی های آسیایی جاکارتا، مبلغی در حدود سی میلیارد و یکصد و هفتاد و شش میلیون تومان برای کمیته ملی المپیک در نظر گرفته شده است و در طرف دیگر مبلغ دوازده میلیارد تومان نیز برای کمیته ملی پارالمپیک ایران تعیین شده است. 

اما در قسمت های دیگر لایحه، برای ورزش بودجه هایی در وزارت خانه های دیگر در نظر گرفته شده است و در این میان از بودجه تخصیص یافته برای وزارت بهداشت و درمان، مبلغ سیصد و هشتاد و یک میلیون تومان برای فعالیت های ورزشی دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی تعیین شده است.

 در بودجه تعیین شده برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مبلغی در حدود دویست و شصت میلیون تومان برای کمک به اداره و نگهداری مجموعه های تفریحی، ورزشی کارگران در نظر گرفته شده است.

در قسمت دیگری از لایحه بودجه 96 بودجه های متفرقه ای نیز در نظر گرفته شده است، مبالغ و درصدهایی که برای توسعه ورزش همگانی، تکمیل اماکن ورزشی کارگری، توسعه ورزش همگانی روستایی، کمک به کمیته ملی المپیک و پارالمپیک برای شرکت در مسابقات ورزشی منطقه ای و جهانی تعیین شده است.

دکتر نوبخت در توضیح افزایش بودجه وزارت ورزش می گوید: با شروع به کار یک وزیر پر انرژی مثل آقای سلطانی فر در وزارت ورزش و جوانان، منابعی که برای سال 96 این وزارتخانه در نظر گرفته شد یک افزایش متفاوت از سنوات گذشته و حتی از وزارتخانه های دیگر داشته است. در حالی که کل بودجه دولت در سال 96 فقط 10 درصد رشد پیدا کرد، اعتبارات وزارت ورزش و جوانان را با پیگیری های آقای سلطانی فر و تاکید رئیس جمهور برای کمک به ورزش و جوانان، 21 درصد افزایش دادیم.

معاون رئیس با تاکید بر این که در بودجه سال 1396 بهترین رشد را بخش ورزش و جوانان داشته است گفت: در بخش ورزش و به ویژه برای بازی های آسیایی 2018 جاکارتا با برنامه ریزی هایی که آقای سلطانی فر و تاکیدی که رئیس جمهور برای کمک به ورزش و جوانان داشتند این بودجه افزایش پیدا کرد.

سخنگوی دولت با بیان این که کمک دولت و پیگیری وزیر ورزش و جوانان فقط محدود به ورزش نیست گفت: در حوزه جوانان آقای سلطانی فر تاکید داشت که در سال آینده برای همه استان ها خانه جوانان تاسیس شود که برای این موضوع هم بیش از 50 میلیارد تومان فقط برای فعال کردن این خانه ها در نظر گرفتیم که در حقیقت این خانه ها پاتوق جوانان خواهد شد.

نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس با اشاره به این افزایش اعتبارات در حوزه ورزش، تصریح کرد: با این اعتبارات و پیش‌بینی‌ های صورت‌گرفته ورزش کشور متحول می‌شود.

 سیدکاظم دلخوش‌، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعلق ۲۷ صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده به توسعه ورزش، اظهار کرد: این عدد یک پیش‌بینی خوب برای ورزش است چراکه همه بخش‌های ورزشی از جمله المپیک، پارالمپیک، ورزش‌های محلی، تاسیسات، ورزش‌های زورخانه‌ای، ورزش‌های همگانی و ... را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه نوع حمایت از ورزش و جایگاه آنها در کشور یکی از مشکلاتی است که بحث آن مدام در فراکسیون ورزش مجلس وجود دارد، افزود: ورزش بخش‌های متنوعی دارد و اگر پول نباشد این بخش‌ها نمی‌توانند فعال باشند.

دلخوش گفت:در قوانین برنامه چهارم و پنجم کمک‌هایی برای بخش ورزشی پیش‌بینی کرده و دولت را «مجاز» کرده بودیم لذا اختیار داشت که کمک کند یا نکند، اما در حال حاضر هزینه ورزش نسبت به قانون برنامه چهارم و پنجم بسیار بیشتر شده و اگر بنا باشد از ورزش حمایت جدی صورت گیرد، لازم است هم در قانون برنامه ششم و هم در قوانین جاری، بودجه‌ای و سالانه تلاش‌های لازم انجام شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم بیان کرد:یکی از چند پیشنهاد ارائه شده فراکسیون ورزش مجلس در لایحه برنامه ششم توسعه این بود که کلیه سرمایه‌گذارانی که به ورزش کمک کنند، به میزان کمک خود مشمول معافیت مالیاتی شوند؛ همچنین بحث کمک از محل بودجه‌های جاری و عمرانی دستگاه‌ها یا از منابع دیگر مطرح شد.

نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس با اشاره به افزایش بودجه بخش ورزشی از مالیات بر ارزش افزوده خاطرنشان کرد: اگر اختصاص ۲۷ صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده به توسعه ‌ورزش محقق شود، بودجه این حوزه تقریبا بیش از 20برابر می‌شود و این یعنی انقلابی در ورزش کشور که با آن می‌توان به همه مسائل از جمله مسائل زیربنایی توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه این مواد را مجلس اضافه کرد و در لایحه دولت وجود نداشت،گفت:دیگر مسئولان وزرشی نباید کمبود بودجه را در این حوزه‌ها و برای اعزام تیم‌های ورزشی، برگزاری مسابقات و ... بهانه کنند چراکه با این اعتبارات و پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته ورزش کشور متحول می‌شود و وزارت ورزش باید برنامه داشته باشد تا بتواند همه بخش‌ها را پوشش لازم دهد.

 

نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس افزود: اعتبارات تعلق یافته به بخش ورزش در برنامه ششم حدود هزار و 300 میلیارد است که منبع درآمدی آن پیش‌بینی شده لذا اگر دولت آن را به درستی تخصیص دهد، شاهد اتفاقات مثبتی در این عرصه خواهیم بود.

پربیننده‌ ترین ها