در چهارصد و نود و چهارمین جلسه شورای سوم شهر رشت در 21 آذر ماه 1391 بود که منطقه پنج شهرداری رشت آغاز بکار کرد، این منطقه با داشتن ۴۱۷۲ هكتار وسعت، معادل 41 درصد شهر رشت وسیعترین منطقه شهری است و با جمعیتی بالغ بر 120 هزار نفر، به واسطه قرارگيري در ورودي اصلی شهر و واقع شدن مراكز دانشگاهي و صنعتي مهم، همچون شهرک صنعتی و مسكن مهر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

شیرزاد نخستین شهردار مستقل منطقه پنج تلاش زیادی در راستای عمران و آبادانی این منطقه از خود بروز داد اما مدیریت وسیع ترین منطقه شهری که شامل ۳ ناحيه و ۱۱ محله می باشد کار بسیار سختی بود.

دکتر ثابت قدم که استقلال منطقه پنج با پیشنهاد وی رقم خورده بود، این بار در بازگشت مجدد خود به شهرداری رشت برای اجرای برنامه های ابطر مانده اش در این منطقه، مهندس جوانی به نام حامد عبداللهی را به عنوان شهردار این منطقه برگزید.

مهندس عبدالهی از فرزندان معزز شهداست که اولین تجربه مدیریتی اش را از 14 اسفند 1392 در سازمان زیباسازی شهرداری رشت به عنوان اولین مدیر این سازمان تجربه کرده بود، وی اقدامات نوآورانه و خلاقانه ای را در این سازمان بنیان نهاد که باعث شد نام این سازمان تازه تاسیس را بر زبانها بیاندازد این مهم دکتر ثابت قدم را بر آن داشت تا از پتاسیل های این جوان در سازمانی بزرگتر بهره گیرد. از همین رو عبدالهی از 24 تیر ماه 1394 مدیر منطقه پنج شهرداری رشت شد.

منطقه ای که بنا به اعتراف خود دکتر ثابت قدم از نقاط کم برخوردار در توسعه شهری است و بناست در بودجه سال آتی بدان توجه بیشتری شود، اما این شرایط مانعی برای فعالیت مهندس عبداللهی نشد و اکنون اتفاق های خوشایند در این منطقه قابل لمس است.

مدیر منطقه پنج شهرداری رشت در گفتگو با خبرنگار  خط اول نیز ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های انجام شده در منطقه گفت: چیزی حدود 17 ماه است که به عنوان مدیر منطقه ۵ فعالیت دارم ، اتفاقاتی که در این شهر شده  قبلا به آن کمتر توجه شده است، قبل از این فعالیت های شهرداری بیشتر  مبتنی بر رفت و روب می چرخید ولی با آمدن دکتر ثابت قدم شاهد تغییرات خاص در این شهر هستیم که تفاوت ها را می توانید احساس کنید و در منطقه ۵ نیز چنین است.

 وی در مورد فعالیت های صورت گرفته در این منطقه گفت: ایجاد سرانه فضای سبز، کار آسفالت ،نصب  کفپوش و ایجاد فضای سبز و پارک هایی که ایجاد کردیم متفاوت بوده است و این ها با پیگیری های شخص آقای دکتر ثابت قدم و  با کمک شورای شهر به وجود آمده است.

وی ادامه داد: قطعا مشکلاتی نیز وجود داشته اما به کمک اکثریت شورای شهر روز به روز دارد اتفاقات بهتری می افتد.

عبدالهی همچنین خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ حداقل ۴ پارک در منطقه ۵ و نواحی چون  مسکن مهر و لاکان بهره برداری می شود. بحث آسفالت جاده لاکان را نیز داریم  که در بیش از ۳۰ سال گذشته اتفاقی نیفتاده  و هم اکنون شاهد تعریض و آسفالت این مسیر هستیم که اتفاق میمون و خرسندی است.

شهردار منطقه ۵ در ادامه بیان داشت: بحث زیباسازی مسیر جاده تهران را در دستور کار قرار داریم که تا دانشگاه گیلان ۵ کیلومتراست و ۵۰ درصد باقیمانده تا پایان سال به بهره برداری می رسد و در سال آینده نیز مسیر برگشت با حل مشکل تملک آن نیز  انجام می شود.

عبداللهی همچنین گفت: در مدت گذشته حل مشکلات پرونده زمین های نسقی مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است و امیدواریم که مسئولین در این رابطه  کمک کنند ، البته شهردار محترم پیگیری های لازم را آنجام داده اند اما نتیجه لازم بدست نیامده است.

وی افزود: ما بودجه مان نسبت به سال گذشته آن چنان افزایشی نداشته است، حدود ۴۰ میلیارد تومان بودجه  برای این منطقه  برآورد شده است که ۱۸ میلیارد تومان باید به صورت نقدی  و ۱۸ میلیارد تومان غیر نقدی  باید محقق شود.

عبداللهی اضافه کرد: ۸۰ درصد پروژه های ما  به صورت غیرنقدی باید انجام شود، بخشی از طلب ما در مسکن مهر است که خدمات زیادی در حال اجرای آن است و بیش از ده میلیارد تومان مالیات ما از پیمانکاران و ساکنین مسکن  مهر باقی مانده است و با توجه به بحث درآمدی آنجا هیچگونه درآمدی شهرداری ندارد و شهرداری با توجه به محدودیت های آن جا دارد تنها  هزینه می کند. وی همچنین افزود: در مجموع کل مطالبات ما از از دستگاه های اجرایی، دولتی ، پیمانکاران و مردم چیزی بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان است.

شهردار منطقه ۵ همچنین درباره طرح جاده مسکن مهر نیز گفت: اگر مسیر مسکن مهر تعیین تکلیف بشود و بحث های تملک آن حل شود از پروژه های بزرگ عمرانی است  که در صورت تحقق در کمیسیون ماده صد شاهد آن خواهیم  بود که مسیر جدیدی ایجاد می شود تا بار ترافیکی در شهر کمتر شود.

این مدیر شهرداری درباره زیبایی سازی منطقه ۵ به ویژه مسکن مهر نیز اظهار داشت: دو پارک را در تابستان در مسکن مهر  افتتاح کردیم و در نظر داریم بهترین امکانات همچون کفپوش و وسایل را برای مسکن مهر ایجاد کنیم و بیشترین مشکل ما مطالبات ده میلیاردی است که از ساکنان این منطقه باقی مانده است و هیچ گونه پرداختی از سوی شرکت های تعاونی و ساکنین انجام نشده تا بتوانیم خدمات بهتری ارائه بدهیم.

عبداللهی در مورد جمع آوری احشام سرگردان در مسکن مهر نیز گفت: در این رابطه  ما پیمانکاری گرفتیم که دو ماه است در حال جمع آوری این حیوانات است، البته خود سایت مسکن مهر چیزی بالغ بر ۴۰۰ هکتار است که  بدون حصار است و کنترل صد در صدی آن امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: تیر چراغهای برقمان را خریدیم و پیمانکاران در حال نصب آن هستند تا بتوانیم با روشنایی ها ی ایجاد شده کمتر شاهد ورود سگ های ولگرد و احشام دیگر باشیم.

عبداللهی همچنین در پاسخ به سوالی درباره این که با توجه به حضورش در بخش خصوصی آیا اهداف بزرگتری نسبت به شهرداری منطقه ۵ در سر دارد جواب داد: هر شخصی که به مجموعه ای ورود می کند دنبال ترقی خودش است  و اگر چنین چیزی نبود شاهد پیشرفت نبودیم، برای همین این خواسته ها ایجاد انگیزه می کند. برای من فرصت های بهتر و بیشتری در جاهای مختلف  است، اما فکر می کنم یکی از جاهایی که می توان به مردم خدمت کرد شهرداری است و شهرداری منطقه ۵ هم جایی است که می توان خدمات زیادی به مردم ارائه کرد.

وی ادامه داد: ما در این منطقه به همراه شهردار محترم خیلی چانه زنی می کنیم که اعتبارات خوبی را بدست آوریم ، به طور مثال در مسکن مهر  در سال ۹۳ کلا سه هزار متر مربع کفپوش آمده بود ولی با چانه زنی ما به ۲۳ هزار متر مربع رسید و امیدواریم که به زودی صد در صد مسکن مهر کفپوش شود.

 

وی همچنین در مورد ورود به انتخابات شورای شهر نیز گفت: برای انتخابات فعلا تصمیمی نگرفته ام و برنامه ای نیز فعلا برای آن ندارم.

پربیننده‌ ترین ها