چاپ

دوشنبه سیزدهم شهریور ماه بود که شورای پنجم بعد از سیزده روزی که بر سرکار آمده بود در یک اجماع مثال زدنی با 11 رای کامل مسعود نصرتی شهردار پیشین قزوین را به عنوان شهردار جدید رشت انتخاب کرد تا بعد از سعید آگشته دومین شهردار قزوینی هم به گیلان بیاید.

به گزارش خط اول اعضای شورا برای این انتخاب مهم ابتدا با بیست و دو گزینه رو به رو بودند، حتی ثابت قدم نیز به خود جرات داد و دوباره کاندید شد. پس از ارائه برنامه ها طی دو روز در چهارمین جلسه شورا با رای اعضاء، پنج نامزد به نام های مسعود نصرتی، مسعود کاظمی، مسعود اسلامی، محمد زالفی و مهدی فرشاد فقیه برای انتخاب نهایی به دست گرفتن سکان مدیریت این کلانشهر ، انتخاب شده بودند.

اعضای شورای اسلامی رشت سپس در جلسه هفتم، مسعود نصرتی را از بین 2 نامزد نهایی منتخب برای تصدی پست شهرداری این کلانشهر، انتخاب و معرفی کردند. محمد زالفی ، مهدی فرشاد فقیه و مسعود کاظمی قبل از رأی گیری، انصراف دادند.

اما مسعود نصرتی کیست؟

نام و نام خانوادگی: مسعود نصرتی

متولد: ۱۳۴۷ قزوین

تحصیلات: دکترای شهرسازی – گرایش جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی (دانش‌آموخته مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی – ۱۳۸۲)

مهندسی عمران – عمران (دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه -۱۳۷۷)

شروع فعالیت در شهرداری قزوین- ۱۳۷۰ (۲۴ سال سابقه فعالیت در حوزه مدیریت شهری)

نصرتی، یک چهره مؤثر و کنش گری با رویکرد تغییر در مدیریت شهری ایران است. او تجربه‌های ارزنده ای در حوزه مدیریت شهری ایران و در طول نزدیک به سه دهه تلاش و کوشش در شهرداری اندوخته و البته آن‌ها را در مسیر تحقق توسعه پایدار در شهر قزوین به کار بسته است. شخصیت تعاملی و عملگرایی نصرتی او را به چهره ای پیشرو در حل مسائل شهری تبدیل کرده که همواره آماده پذیرش نقطه نظرات و رویکردهای جدید در حوزه مدیریت شهری است و آن را بر اساس شناخت کاملی که از ظرفیت‌های قانونی شهرداری‌ها سراغ دارد؛ تحقق می‌بخشد. دکتر نصرتی با علاقه‌مندی تمام و حساسیت بالا، فاصله بین تئوری‌های دانشگاهی و کارکردهای جاری بررسی کرده و یکی از افرادی است که توانسته در این فاصله راه حل‌های ویژه را رقم بزند. قزوین؛ در فاصله دوره ای که او به عنوان شهردار، سکان هدایت دستگاه مدیریت شهری آن را پذیرفته، جهشی غیرقابل انکار داشته است و این اتفاق علی رغم محدودیت‌های جدی و مالی بسیاری رخ داده که شهرداری‌های دیگر یا پروژه‌های زیرساختی خود را متوقف نموده‌اند یا سرعت آن را به حد قابل ملاحظه ای کاهش داده‌اند.

باور دکتر نصرتی به تحقق منابع پایدار یک فرایند ظاهری و شکلی نیست. میزان سرمایه‌گذاری و توجه به این حوزه و حرکت بر این مبنا در اجرای پروژه‌های توسعه ای شهر قابل بررسی است. نصرتی در طول فعالیت خود، همواره یکی از ظرفیت سازان مؤثر در معرفی شهر قزوین و سایر شهرهای ایران و حتی جهان اسلام بوده است. وی از سال ۱۳۹۲ تاکنون به عنوان رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی (WAIC) فعالیت‌های ارزنده ای را برای تثبیت و توسعه این مجمع جهانی انجام داده است و اکنون مجمع به عنوان یک آژانس شهری ویژه همکار برنامه اسکان بشر (UN-HABITAT) به خوبی معرفی شده و منشأ آثار بسیار مهمی در توسعه شهری است. دکتر نصرتی در رابطه با آدرس کردن مجمع در سطح جهان اسلام و البته در میان سایر کشورهای جهان فعالیت‌های موفقی داشته است.

تلاش او برای بهبود کیفیت زندگی شهری در قزوین دو بار در جایزه بهترین عملکردهای برنامه اسکان بشر ملل متحد مورد تقدیر قرار گرفته است. وی با تلاش شبانه‌روزی زیر ساخت‌های توسعه شهری قزوین را به خوبی ایجاد نموده و با تمرکز روی آن شهر را آماده یک جهش بزرگ دیگر ساخته است. دکتر نصرتی با باور به اهمیت و ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های جهانی تلاش ارزنده ای را در رابطه با توسعه ارتباطات بین‌المللی در شهر و کشور جمهوری اسلامی ایران معمول داشته و این فرایند ظرفیت‌های مناسبی را فعال کرده است. وی پس از میزبانی کنفرانس جهانی شهرداران کشورهای اسلامی در خصوص شکوفایی شهری از سوی قائم مقام دبیرکل سازمان ملل به عنوان هماهنگ کننده برنامه شکوفایی شهری برای شهرهای اسلامی انتخاب گردید.

همچنین با میزبانی موفق شهرهای راه ابریشم و بر اساس نظر ریاست برنامه اسکان بشر ملل متحد اتحادیه جهانی شهرهای راه ابریشم را تأسیس نمود. دکتر نصرتی همچنین به عنوان دبیر اجرایی شهرداران شبکه راه حل‌های توسعه پایدار (SDSN)فعالیت‌های متعددی را به انجام رسانده است. شهر قزوین در دوره مدیریت نصرتی بر اساس ظرفیت سازی‌های انجام شده در فرآیندی مسابقه ای و از میان شصت و شش شهر به عنوان پایلوت جهانی برنامه شکوفایی شهری انتخاب گردید. همچنین بر اساس دست‌آوردهای این پایلوت، نخستین پایلوت بین‌المللی محیطی- شهری هدف یازدهم جهان نیز در حاشیه اجلاس ژنو؛ شهر قزوین بود که گزارش آن در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل معرفی خواهد شد.

دکتر نصرتی؛ مقالات و سخنرانی‌های متعددی در خصوص رویکردها، چالش‌ها و ظرفیت‌ها شهرها و شهرداری‌ها ارائه نموده است. وی از سال ۱۳۹۲ تاکنون به عنوان مدرس دانشگاه در حوزه آکادمیک فعالیت جدی داشته است. تلاش‌های وی در برگزاری و میزبانی نشست‌های بین‌المللی؛ ظرفیت‌های بسیاری را برای معرفی شهر قزوین به همراه داشته است. ” معنویت و مدل شکوفایی برای شهرهای ایرانی اسلامی پایدار ” کتابی است که دکتر نصرتی به رشته تحریر درآورده می‌تواند ابزار مناسبی برای سنجش شهری در حوزه تمدنی شهرهای اسلامی به شمار رود.

مسعود نصرتی، شهردار قزوین دو جایزه بین‌المللی BLP بهترین نشان عملکرد جهانی از سوی برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN_HABITAT) به جهت پروژه احیای قنات‌های شمال شهر و احداث بوستان بانوان دریافت کرد. تدوین برنامه مدت ۵ ساله شهرداری، قزوین +۲۰ پروژه شهری فراشهری تحول گرا، برنامه‌ریزی جهت جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای اجرای پروژ ه‌های شهری و احداث المان‌های ویژه از جمله اقدامات وی در دوران تصدی شهرداری قزوین است.

پوستر جنجالی

اواخر سال گذشته بود که در اقدامی فرهنگی شهرداری قزوین اقدام به نصب پوستری مفهومی در ترویج حجاب در سطح شهر کرده بود که متاسفانه با برداشت بد برخی ها، در حال تبدیل شدن به یک چالش شهری بود که با مدیریت نصرتی ختم به خیر شد.

و اما رشت ...

شهرداری رشت دارای پنج منطقه و 10 سازمان است، کلانشهر رشت نیز حدود 700 هزار نفر جمعیت ثابت دارد که به طور متوسط ، این تعداد در طول روز به بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر می رسد.

 

رشت از نخستین شهرهای ایران است که در آن شهرداری تاسیس شد؛ حاج میرزا خلیل آقا نخستین رئیس انجمن بلدیه رشت بود و پس از انتخاباتی در روز دهم بهمن ماه 1286، این انجمن تاسیس شد، مردم رشت از ابتدای تاسیس شهرداری تاکنون، شاهد حضور بیش از 60 شهردار بوده اند