چاپ

همین یکی دو ماه پیش بود که سیل انتقادات بخاطر قطع شبانه درختان، شهرداری استانه اشرفیه را نشانه گرفته بود، اما اکنون بعد از اینکه مردم دیدند چه تحولاتی در شهر رخ داد خیالشان آسوده شد.

به گزارش خط اول، همواره در طول تاریخ برای شکل‌گیری هر شهری انگیزه‌ها و اهدافی وجود داشته و همین مجموعه انگیزه‌ها سبب شده است تا افراد مختلفی به شهرهای صنعتی، اقتصادی و زیارتی سفر و حتی زندگی کنند، در همین راستا افراد زیادی هم به خاطر وجود بارگاه منور برادر امام هشتم (ع) و روحیه معنوی و زیارتی حاکم بر شهر آستانه اشرفیه به این نقطه معنوی آمد و شد دارند؛ بنابراین توجه به این شهر مذهبی موضوعی اساسی است که نمی‌توان از کنار آن به‌سادگی عبور کرد.

حال، زمانی که یک شهر توسعه می یابد قطعا پیرامون خود اتفاقات زیادی را باید تجربه کند، پیشرفت، تاوانی دارد که گاه مردم و گاه طبیعت باید پس دهند. به هر حال از قدیم گفته اند برای بالا رفتن از بعضی پله های زندگی باید تاوان هـای سختی داد اما وقتی صبر را پیشه کردی، قطعا آسوده تر زندگی خواهی کرد.

عبدالرضا سلیمانی شهردار آستانه اشرفیه بعد از اینکه سکان هدایت امور عمرانی این شهر را از دی ماه 1394 برعهده گرفت تصمیم گرفت مصوبات اجرا نشده ای که از دلایل عمده استیضاح شهردار پیشین بود را یک به یک انجام دهد حتی اگر هزینه گزافی می داشت، از همین رو چشم بر حال بست و آینده را دید.

در اولین قدم، سلیمانی باید چهارمین شهر بزرگ مذهبی کشور که هرساله پذیرای زائرین بی شماری است را کمی عریض و طویل می کرد تا معضل همیشگی ترافیک رنجش خاطری برایشان ایجاد نکند، در این راستای تعدادی درخت کهنسال باید قربانی می شدند، امری که نه پذیرای شهرداری و مجموعه شهری بود و نه مردم می پسندینش؛ اما توسعه را چاره ای نیست جز قربانی کردن برخی بایدها.

در پس اعتراضات مردمی و سازمانهای حامی محیط زیست ، شهرداری موظف به اجرای مصوبه شورای شهر و قطع درختان بود از همین رو شب هنگام را به دلیل خلوتی خیابانها (نه بخاطر انجام عملی مخفیانه) انتخاب کرد و آنها را برید، اما این کاهش سرانه فضای سبز را شهرداری با احداث پارکها و بوستانهای جدید قطعا به زودی افزایش خواهد داد.

مردم مطمئن باشند شهرداری ها هیچگاه به نام توسعه، محیط زیست را تخریب نخواهند کرد، اگر درختی قطع شد درختان دیگری جایگزینش می شوند، خوشبختانه در مجموعه شهری این شهر مذهبی نیز همگی معتقد به گسترش سرانه فضای سبز هستند؛ مردم مطمئن باشند هیچ شورایی هم لایحه ای مصوب نمی کند که برخلاف آسایش و رفاه شهروندانش باشد؛ با همه این احوال در قانون نیز آمده است: " اگر در مسیر یک پروژه مصوب شهری همچون احداث پل یا توسعه خیابان، درختی قرار گیرد این اجازه به شهرداری داده می شود که درخت را قطع کند".

همانطور که مرسوم است روند توسعه در آستانه اشرفیه با تکیه بر مدیریت تعاملی و مشارکت شهروندان و برنامه‌ریزی در حال اتفاق افتادن هست تا این شهر که وجود بارگاه مقدس حضرت سلطان سیدجلال الدین اشرف همچون نگینی درخشان بر تارک آسمانش هست؛ اکنون الگویی برای دیگر شهرها باشد.

دکتر سلیمانی معتقد است: در نظام مدیریت شهری، هر چه سرمایه فرهنگی و اجتماعی افزایش یابد، موجب تقلیل هزینه‌های اجرایی و عمرانی نیز می‌شود. بر همین اساس باید در کنار کارهای عمرانی و زیباسازی فضای شهری به مسأله فرهنگ شهروندی و ارتقای آن با برنامه‌ریزی مناسب نیز توجه کرد؛ زیرا در صورت تحقق این هدف می‌توان به توسعه شهر پرداخت.

شهردار آستانه اشرفیه در گفتگو با خط اول از آغاز پروژه های عمرانی در شهر خبر داد و گفت: با کارشناسی های صورت گرفته در راستای توسعه پایدار شهری و شناسایی نقاط قوت و ضعف برای انجام پروژه های عمرانی تعدادی از پروژه های شاخص در سطح شهر آغاز و در حال انجام می باشد که از آن جمله می توان به پروژه تعریض خیابان امام خمینی (ره) به طول 650 متر از میدان فردوسی تا میدان امام خمینی (ره) به عرض 23 متر، اجرا جدول کانبو به طول 1200 متر، اجرای رفوژ وسط به طول 1200 متر و همچنین اصلاح عرض پیاده رو متوسط از هر طرف 2 و نیم متر؛ کاشت درخت 200 اصله، لایروبی لوله های فاضلاب به طول 650 متر، افزایش عرض سواره رو، کاهش بار ترافیکی و تسهیل در رفت و آمد با احداث رفوژ وسط و حذف گردش به چپ، احداث میدان جلوی بانک مسکن، زیباسازی مبلمان و فضای شهری، بهبود روشنایی معابر و ... اشاره کرد.

وی از دیگر پروژه های عمرانی شاخص می توان به طرح تعریض بلوار 35 متری سردار شهید اصغر شفیعی (جاده کیسم) اشاره کرد و گفت: طول مسیر این پروژه 700 متر، عرض آن 10 متر، عرض احداثی بلوار 32 متر، احداث جدول کانبو به طول 1400 متر، احداث رفوژ وسط 1400 متر، حجم خاکبرداری 1200 متر مکعب، حجم خاکریزی 1700 متر مکعب، اجرای پیاده رو به عرض 5 متر در دو طرف، اصلاح طرح هندسی مسیر با توجه به تخریب آن در زلزله سال 69، وجود معادن متعدد و عبور و مرور ماشین آلات سنگین از این محور، کاهش بار ترافیکی با افزایش عرض گذر که این پروژه در راستای تسهیل رفت و آمد تردد بین روستاها و شهر، دسترسی سریعتر به دانشگاه مهر آستان، مسیر مواصلاتی چندین روستاها و شهر در حال انجام می باشد.

دکتر سلیمانی افزود: از دیگر پروژه های عمرانی می توان به طرح رینگ دور حرم مطهر، میدان شهرداری واقع در بلوار شهید رجایی، اتمام عملیات تملک، تخریب، تعریض و آسفالت انتهای خیابان اهل بیت، 17 مورد شن ریزی، زیرسازی و آسفالت خیابان و کوچه ها به میزان 24640 متر مربع، 15 مورد لکه گیری آسفالت معابر عمومی به میزان 3050 متر مربع، لوله گذاری، جمع آوری، دفع و هدایت آبهای سطحی با لوله های بتی به قطر 800 میلیمتر به طول 319 متر، رنگ آمیزی جداول به طول 6750 متر، همچنین اجرای عملیات جدول گذاری و فرش موزاییک، بازگشایی و تعریض مسیر کوچه ها و خیابانها اشاره نمود و باتوجه به پروژه های عمرانی در حال انجام این نوید را به شهروندان محترم و فهیم می دهم که آستانه اشرفیه در مسیر توسعه و آبادانی قرار گرفته است.

 

گفتنی است شهردار آستانه اشرفیه در پایان از همه همکاران خود در مجموعه شهرداری، اعضای شورای اسلامی شهر، دکتر ساجدی امام جمعه، دکتر قربانی نماینده شهرستان، مهندس حیدری فرماندار، اعضای شورای تامین شهرستان، مسئولین استانی و مدیران ادارات شهرستان، بویژه شهروندان محترم که تاکنون شهرداری را در امر توسعه شهر یاری نمودند تقدیر و تشکر نمود و اظهار امیدواری کرد: با همت و همکاری تمامی عزیزان شاهد رشد همه جانبه شهرمان باشیم.