در رده بندی جدید فدراسیون تکواندوی جمهوری اسلامی ایران، هیات تکواندوی استان گیلان عنوان چهارم رنکینگ کشور را از بین بیش از سی استان در سال 1394 بدست آورد که اتفاقی مبارک و میمون بر ای جامعه تکواندوی استان گیلان می باشد. اما این مهم چگونه بدست آمد؟ اکبر صادقی دبیر هیات تکواندوی استان گیلان در این خصوص به واکاوی آنچه تا به امروز در دوره جدید این هیات رخ داده است پرداخت و گفت: این موفقیت مرهون تلاش بی شائبه حاج محمود باقری رییس هیات و همه مربیان و ورزشکاران تکواندوی می باشد.

وی در گفتگو با خط اول با اشاره به عملکرد هیات تکواندوی استان گیلان، اظهار داشت: با برگزاری انتخابات درتاریخ نوزدهم اسفند سال 91 دوره جدید آغاز شد اما عملا فعالیت ها از سال 92 کلید خورد.

صادقی اولین اقدام کادر جدید هیات را بازسازی و نوسازی سالن ورزشی الغدیر عنوان کرد و گفت: این سالن ورزشی کاملا فرسوده و فرتوت شده بود و بیشتر به یک سوله متروکه می مانست از همین رو به همت آقای باقری که عضو شوراس اسلامی کلانشهر رشت نیز می باشند همه نوع امکانات از روشنایی و تهویه و گرمایش و سرمایش و کف پوش و تاتامی و سکوی تماشاچی گرفته تا تابلو و سرویس بهداشتی و نمازخانه نیز در آن پیاده سازی و تعمیر شد.

وی افزود: حتی قسمت اداری نیز ضمن بازسازی ظاهری به چندین دستگاه لب تاپ و کامپیوتر و چاپگر و ... نیز مجهز شد، ناگفته نماند چون سیستم قضاوت در رشته تکواندو نیز نیازمند تجهیزات الکترونیکی بود آقای باقری حدود 10 عدد LCD  برای این امر اختصاص دادند که در طول سه دهه گذشته بی نظیر بود.

دبیر هیات تکواندوی استان گیلان اضافه کرد: باتوجه به گستردگی امور در این هیات نیاز به داشتن یک سایت اطلاع رسانی بیش از همه به چشم می آمد که خوشبختانه در اسرع وقت این سایت به بهترین نحو ممکن راه اندازی شد و الان جزو معدود هیات هایی است که در کشور دارای سایت هستیم. همان زمان نیز این سایت در بازدید استاندار وقت جناب اقای هاشم نیا و سرپرست وقت اداره کل ورزش و جوانان استان جناب اقای مولایی از سالن وزشی الغدیر که دیگر به خانه تکواندو تغییر نام پیدا کرده بود مورد بهره برداری قرار گرفت.

وی در ادامه به ساماندهی کمیته ها با مشارکت پیشکسوتان و جوانان اشاره کرد و گفت: ورزشکاران تکواندو مرتب در حال ارتقا هستند از این رو به احکامی شکیل با لوگویی جدید نیاز بود تا از آن کاغذ قبلی که کیفیت قابلی نداشت فاصله بگیریم، خوشبختانه از عهده این مهم نیز برامدیم بطوریکه احکام ما پس از یکسان سازی مورد توجه فدراسیون هم قرار گرفت.

صادق یکی از حلقه های مفقوده در هیات تکواندوی استان را تا آن زمان، عدم تعامل مناسب با فدراسیون دانست و گفت: ترمیم این رابطه می توانست گام بزرگی در هیات تکواندو باشد که خوشبختانه با حضور آقای باقری رابطه خوبی با فدراسیون برقرار کردیم به نحوی که تا به امروز سه اردوی تیم ملی شامل اردوی تیم ملی ناشنوایان اعزامی به مسابقات قهرمانی جهان، اردوی تیم ملی بزرگسالان اعزامی به مسابقات کشورهای اسلامی و اردوی تیم ملی نیروهای مسلح اعزامی به رقابتهای جهانی سیزم(مسابقات ورزشی ارتشهای جهان) در گیلان برگزار شد و حتی برای نخستین بار میزبانی سمینار سالیانه فدراسیون را برعهده گرفتیم که نقطه عطفی در تاریخ تکواندوی گیلان به شمار می رود. ناگفته نماند از قبل این میزبانی ها مربیان و ورزشکاران ما ضمن افزایش دانش فنی در کنار ملی پوشان، توانستند به اردوهای تیم ملی نیز راه یابند که می توان به حضور روح الله رجبی به عنوان مربی  و کرمی و کاظم زاده به عنوان ورزشکار در تیم ملی ناشنوایان، افشین ساکت به عنوان ورزشکار در تیم ملی بزرگسالان و حسین جان عاشورزاده به عنوان مربی در تیم ملی نیروهای مسلح اشاره کرد. ناگفته نماند با ارتباطاتی که اقای باقری برقرار کرد حتی دو مرتبه میزبانی اردوی تیم ملی کاراته نیز توسط هیات تکواندو مورد حمایت قرار گرفت تا خدمتی به جامعه ورزش های رزمی کرده باشیم. لازم به ذکر است بخاطر برگزاری شایسته این میزبانی ها مورد تقدیر فدراسیون کاراته نیز قرار گرفتیم.

وی در بحث آموزش نیز به برگزاری کلاس های مختلف ارتقا ورزشکاران و مربیان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که در بدو ورود با آن روبه رو بودیم این بود که بیش از یک دهه از برگزاری آخرین کلاس ارتقا داوری و مربیگری می گذشت و ورزشکاران و مربیان و داوران ما سالها از ارتقا محروم مانده بودند. از همین رو طی مکاتباتی که با فدراسیون برقرار کردیم برای اولین بار  دوره مربیگری و داوری درجه یک و دو برای خانومها و اقایان را در سطح کشوری برگزار کردیم که از استقبال قابل توجهی برخوردار شد و بیش از 200 نفر از سراسر کشور در این دوره ها ارتقا یافتند. همچنین دوره دانش افزایی برای هماهنگی بیشتر داوران و مربیان نیز هر ساله با حضور مدرسانی از فدراسیون در گیلان برگزار شد که حتی یکی از این دوره ها به شکل متمرکز کشوری بوده است.

وی جمعیت سازمان یافته ورزشکاران در رشته تکواندو را حدود بیست و دو هزار نفر اعلام کرد و گفت: بیش از سیزده هزار نفر از این تعداد آقا و حدود نه هزار نفر نیز خانوم هستند، همچنین از بین 342 مربی (218 آقا و 124 خانوم) حدود 21 نفر بین المللی هستند و از بین 281 داور(160 آقا و 121 خانوم) 16 داور بین المللی داریم که از وجود چهار نفر از آنان برای نخستین بار در طول دو سال گذشته در یک رقابت بین المللی به نام جام فجر استفاده شد.

دبیر هیات تکواندوی با تاکید بر اینکه این هیات از امور فرهنگی نیز غافل نبوده است، اظهار داشت: ما در خانه تکواندو فضایی به عنوان نمازخانه آماده کردیم که برنامه ها فرهنگیمان را در آن اجرا می کنیم. تمثال نه شهید تکواندوکار نیز در آن نصب شده است و بیوگرافی این عزیزان نیز در سایت موجود است، در همایش 500 شهید تکواندوکار کشور نیز از تمثال سه شهید شاخص ما در حضور خانواد هایشان رونمایی شد. در مراسمی که به مناسبت اربیعین حسینی دراین یکی دو سال توسط اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار می شود تهیه بیش از 1500 پرس غذا بر عهده ما بوده است.

وی در ادامه به عناوین و افتخارات کسب شده توسط ورزشکاران نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این مدت تمامی اعزام های ما از رده خردسالان گرفته تا بزرگسالان چه در بخش آقایان و چه در بخش بانوان و حتی در رشته پومسه به طورکامل انجام گرفته است که حاصل آن در سالهای 93 و 94 کسب مدل های طلا و نقره و برنز فراوانی بوده است و نونهالان و بزرگسالان دختر مقام اول، خردسالان دختر و بسیجیان ما رتبه دوم، خردسالان پسر طی دو سال پیاپی مقام سوم قهرمانی کشور را برای ما به ارمغان آورده اند. در رقابتهای لیگ نیز بانوان بزرگسال ما در سال 94 عنوان دوم جام کوثر – لیگ برتر بانوان - را کسب کرده اند، در لیگ برتر پومسه آقایان در سال 93 سوم شدیم، در لیگ دسته اول پومسه نیز هم آقایان و هم دختران گیلانی عنوان سوم را در سال 94 کسب کرده اند. البته با استفاده از روابطی که اقای باقری در فدراسیون کسب کرده بود توانستیم در سال 93 تیم منتخب استان را به تورنمنت بین المللی G1  ترکیه اعزام کنیم که تلاش ورزشکاران ما در قسمت مبارزه منجر به کسب مقام نخست شد و در قسمت پومسه نیز سوم شدیم.

اما افتخارات هیات تکواندوی گیلان بین المللی است، صادقی در این خصوص گفت: یکی از برجسته ترین تکواندوکاران کشور آرمین هادی پور هست که توانسته همه مدال ها در یکی دو سال اخیر را در میادین بین المللی تصاحب کند و خود را به عنوان جایگزین شایسته فرزان عاشورزاده نفر المپیکی کشورمان در وزن 58- کیلوگرم معرفی نماید، وی در این دو سال توانست طلای المپیاد دانشجویان جهان، طلای تورنمنت آزاد کره جنوبی، طلای G1 قزاقستان و کرواسی، طلای تورنمنت بین المللی فجیره امارات، نقره جام جهانی مکزیک، طلای قهرمانی آسیا و کسب فنی ترین ورزشکار و در نهایت طلای المپیک آزمایشی ریو برزیل را بدست آورد. وی حتی در سال 95 نیز برای نخستین بار در طول تاریخ 50 ساله تکواندوی کشورمان توانست در وزن اول مدال قهرمانی آسیا را بر کردن بیاویزد که افتخاری بس بزرگ است. البته علاوه بر هادی پور، در پاراتکواندو نیز مهدی پوررهنما توانست به پارالمپیک آزمایشی ریو راه یابد وی تاکنون سه مدال طلای جهان، یک نقره جهانی و دو مدال طلای قهرمانی آسیا را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

وی به کسب 14 مدال طلا، 6 نقره و 14 مدال برنز تورنمنت های مختلف بین المللی توسط تکواندوکاران گیلانی در سالهای 93 و 94 اشاره کرد و گفت: علاوه بر این زهرا شجاعی راد مدال نقره نونهالان جهان و نقره نوجوانان آسیا، افشین ساکت نقره کشورهای اسلامی، حسین کرمی طلا ناشنوایان جهان و محمد کاظم زاده نقره ناشنوایان جهان و برنز قهرمانی آسیا، فاطمه مداحیان طلای جام باشگاه های آسیا، مبینا نژاد طلای نونهالان جهان و طلای اسیا و فاطمه ابراهیم زاده طلای نونهالان جهان را برای کشور بدست آوردند.

وی با اشاره به مربیان ملی پوش گفت: علاوه بر روح الله رجبی و حسین جان عاشورزاده که در تیم های ملی ناشنوایان و نیروهای مسلح مربیگری کرده اند خانومها ندا رستاد در تیم ملی نونهالان، نیلوفر صفریان در تیم ملی نوجوانان و مهناز حسین زاده در تیم ملی بزرگسالان نیز مربیگری کرده اند. همچنین تاکنون 14 تکواندوکار پسر و 32 تکواندوکار خانوم نیز به اردوهای تیم ملی راه یافته اند. جالب اینکه حنانه همتی ملی پوش گیلانی کشورمان هم اکنون به عنوان حریف تمرینی کیمیا علیزاده تنها بانوی المپیکی تکواندوی کشورمان در اردوی تیم ملی حضور دارد و حتی قرار است اردوی بعدی این ورزشکار در گیلان برگزار شود.

 

دبیر هیات تکواندو استان گیلان در پایان به فراهم آوردن مقدمات راه اندازی رشته تحصیلی تکواندو در دانشگاه های گیلان اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه تکواندو یک رشته المپیکی و دانشگاهی است، رشته تکواندو در دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان به زودی راه اندازی خواهد شد.

پربیننده‌ ترین ها