چاپ

صنعت نساجی گیلان را می‌توان بزرگترین قربانی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در واگذاری‌های غیراصولی نامید؛ صنایع پوشش ایران، کارخانجات ایران برک، ایران پوپلین، ابریشم گیلان، ریسندگی و بافندگی فومنات و خاور و بسیاری دیگر از واحدهای مهم صنعت نساجی نه تنها استان بلکه کشور بودند که امروز نیستند و یا اگر هستند در بهترین وخوشبینانه‌ترین حالت با 5 تا 10 درصد ظرفیت فعالند.

به گزارش خط اول، یک تولید کننده پوشاک در گیلان در گفتگو با خبرنگار ما با تاکید و تایید ادامه مشکلات صنعت پوشاک در استان به برخی از این چالش ها اشاره کرد.

دکتر اردلان صالحی یکی از مشکلات مشترک بین صنعت نساجی و پوشاک را چالش هایی که سازمان تامین اجتماعی برای تولید کننده ایجاد می کند دانست و افزود: این سازمان کارفرمایان را با اخذ جریمه و کارگران را با قطع خدمات بیمه ای، با مشکل مواجه می کند.

وی اعمال سیاست معدل میانگین از سوی بانکها برای پرداخت تسهیلات را از دیگر مشکلات تولید کنندگان پوشاک استان گیلان، اعلام کرد و گفت: بانکها با میانگین معدل ۲۰ درصد تسهیلات در اختیار واحدهای تولیدی قرار می دهند که صرف سرمایه در گردش می شود و واحد تولیدی برای اخذ تسهیلات و اجرای طرح های توسعه ای و نوسازی ماشین آلات با مشکل مواجه می شود.

وی تصریح کرد: کارگاه داری در گیلان به دلیل گران شدن اجاره بهای املاک و هزینه ها کاملا به صرفه نیست و در پایان سال به نقطه سربه سر نمی رسد چون هزینه تمام شده کالا بالا است، در گیلان واحدهای تولید پوشاک پویا با ۱۵۰ نیروی کار وجود دارد؛ این واحدها نیز در محاسبه نقطه سربه سر به نتایج مطلوبی نمی رسند اما چون بازار هدف مشخصی دارند می توانند کسری موجود را از این طریق جبران کنند.

صالحی تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلات صنایع نساجی و صنایع تابعه آن در استان گیلان کمبود کارگر و نیروی کار ماهر، نیمه ماهر و آماتور در بخش های مختلف است که ظرف سالهای آینده گیلان را با چالش کمبود نیروی انسانی مواجه خواهد کرد و کارخانجات گیلان از کارخانه های پیشرو در استفاده از ربات خواهند بود.

صالحی ادامه داد: تولیدکنندگان پوشاک در استان گیلان به دلیل ارق به این مرز و بوم به تولید ادامه می دهند؛ بسیاری از این واحدها درآمد حاصل از سایر بنگاههای اقتصادی را در بخش تولید هزینه می کنند و این امر موجبات گمراهی عده ای را فراهم می آورد که تولید در استان به صرفه است.

وی تصریح کرد: مسولان می توانند با اجرای طرح‌ها و برنامه‌های مختلف حمایتی و کاهش ارزش افزوده از بخش تولید به ادامه حیات تولید در استان کمک کنند.

وی اظهار کرد: می توان با الگو گرفتن از نحوه حمایت های حداقلی از کشورهای همسایه تولید کنندگان داخلی را دلگرم به تولید کرد، دولت می تواند با جلوگیری از قطعی برق و گاز نیز از تولید کنندگان حمایت کنند. تولید کنندگان تا حدودی فشارها را تحمل می کنند اما این امکان نیز وجود دارد که واحد تولیدی زیر بار فشارهای وارده کاملا از بین برود.