مهر ماه سال گذشته بود که سالاری استاندار گیلان شد و این حق طبیعی هر مدیری است که معاونینش را انتخاب کند.

از همان ابتدا مشخص بود علاقه چندانی به کار کردن با احمدی پور معاونت وقت سیاسی امنیتی استانداری گیلان ندارد از همین رو جزو اولین تغییراتش بود و شتابزده تن به این تغییر نامناسب داد و جمشیدنژاد بازنشسته و نااشنا با فضای سیاسی گیلان را بهمن 96 وارد استانداری کرد.

از این رو این تغییر نامناسب لقب گرفت که بعد از کمتر از یک سال در شهریور 97، مجلس قانونی را تصویب کرد که در پی آن بازنشستگان کشوری و لشکری باید طی دو ماه استعفای خود را تقدیم کنند، بنابراین جمشیدنژاد معاونت پیشین سیاسی امنیتی استانداری های کرمانشاه و ایلام، بدون اینکه فایده ای برای گیلان و سالاری داشته باشد، تا بخواهد با فضای سیاسی استان اشنا شود باید رخت سفر ببندد.

اما اوضاع در دو معاونت دیگر به گونه ای دیگر رقم خورد؛

سالاری تلاش کرد با حجت شعبانپور معاونت هماهنگی امور عمرانی و محمدحسین اصغریان معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع بسازد و کار کند، اما اصغریان در کمال ناباوری گرفتار مسئل مالی شد و مهر 96 عزل و بازداشت شد و شعبانپور نیز خود را شهریور 97 پیش از موعد بازنشسته کرد.

سالاری خیلی تلاش کرد مشکل اصغریان حل شود و وی به سرکار خود بازگردد ولی صبر ده ماهه سالاری جواب نداد و در نهایت وی مجبور به انتخاب معاون جدید هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع شد.

استاندار گیلان،سید محمد احمدی فرماندار رشت را برای این منصب به وزارت کشور معرفی کرد و خوشبختانه مورد استقبال وزارخانه نیز قرار گرفت و احمدی در آخرین روزهای مرداد 97 معاون استاندار گیلان شد.

البته وی که سابقه 23 ساله در وزارت کشور دارد، در 1374 به عنوان مدیر اداری مالی وارد فرمانداری رشت شد، ولی بعد از پنج سال این فرمانداری را ترک گفت و به استانداری گیلان رفت و 11 سال معاون اداره کل اداری مالی استانداری گیلان بود، وی حتی حدود یک ماه سرپرستی این اداره کل را نیز تجربه کرده بود تا اینکه سال 1390 به عنوان معاون اداره کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان منصوب شد و تا دی ماه 1392 که مورد وثوق نجفی استاندار وقت گیلان قرار گرفت و فرماندار رودبار شد در این سمت حضور داشت.

عملکرد درخشان وی در رودبار باعث شد به عروس شهرهای گیلان یعنی لاهیجان انتقال یابد و تیر ماه 1395 فرماندار این شهرستان شود. اما فعالیت های زیربنایی احمدی در لاهیجان باعث شد سالاری استاندار جدید گیلان نیز به وی اعتماد کند و بعد از 17 سال دردی ماه 1396 وی را به فرمانداری رشت برگرداند اما این بار به عنوان فرماندار.

در هر صورت سید محمد احمدی فرماندار مرکز استان شد، در حالیکه فرمانداری های مراکز استانها، عمدتا به جهت حضور استانداری در آن شهرستان، کمتر دیده می شوند و فرماندارانشان نیز زیر چتر استانداران محو می شوند، اما فرمانداری رشت در زمان زمامداری سید محمد احمدی رویه دیگری در پیش گرفت که باعث دیده شدن فرمانداری رشت گردید.

و این موضوع باعث شد استاندار گیلان تصمیم بگیرد احمدی را به عنوان یکی از گزینه های معاونت برنامه ریزی استانداری به وزارت کشور معرفی کند و در کمترین زمان ممکن تایید نیز گردد.

اما دیگر بال دکتر سالاری استاندار گیلان نیز پیش از آنکه قانون بازنشستگی گریبانش را بگیرد خود پیش دستی کرد و پیش از موعد استعفا داد

با پذیرش کناره گیری شعبان نژاد، خبر انتصاب علی اکبر اوسط مقدم به عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان منتشر شد؛ مرد کم حاشیه ای که اگر چه نامش در روزهای اخیر به عنوان یکی از گزینه های تصدی بر شهرداری رشت مطرح میشد، اما حالا انتصابش به عنوان یکی از مهمترین معاونتهای استانداری گیلان، نشان داد که شورانشینان تا چه اندازه در به کارگیری او تعلل کرده اند!

برادر شهید اوسط مقدم حضور 6 ساله در معاونت فنی و عمرانی شهرداری کلانشهر رشت را در کارنامه دارد. اگرچه مدت زمان تقریبا زیادی از پایان این حضور میگذرد اما هنوز هم همکاران پیشینش در شهرداری، از او به عنوان یکی از اخلاقمدارترین مدیران یاد میکنند و دوران معاونت او را نقطه عطفی در تاریخ معاونت فنی و عمرانی شهرداری رشت به حسابمی آورند.

همزمان با تصدی محمد ابراهیم خلیلی بر راس شهرداری رشت، اوسط مقدم بنا به دلایلی از این پُست استعفاء داد و خیلی زود به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان منصوب شد.

هم زمان با استعفای نصرتی از سمت شهرداری رشت تا همین چند روز پیش، از اوسط مقدم به عنوان یکی از گزینه های فرا جناحی تصدی بر شهرداری رشت یاد میشد که البته حالا باید نامش را از لیست گزینه های محتمل تصدی بر شهرداری رشت خط زد!

حالا انتصاب اوسط مقدم به عنوان سرپرست معاونت عمرانی استانداری گیلان، نشان میدهد استاندار گیلان از افراط و تفریط در انتصابات دوری می کند و به همان اندازه که در به کارگیری جوانان و بهره بری از انگیزه آنان معتقد است، به استفاده از مدیران با تجربه و موفق در پستهای حساس استانی، اصراردارد.

شاید اگر سالاری جوان، استاندار گیلان نبود، نه هیچ وقت شانس مدیرکلی به یک زن اعطا می شد و نه چند جوان میتوانستند علیرغم همه انتقادات و فشارها به عنوان بخشدار منصوب میشدند و نه کرسی معاونت عمرانی استانداری به چهره ای معتدل همچون اوسطمقدم میرسید.

در هر حال معاون اسبق هلال احمر استان گیلان، راهی استانداری شد تا فصل جدیدی را در سوابق کاری خود بگشاید. در شرایط حساس فعلی حضور اوسط مقدم میتواند نقش موثری را در اتمام پروژه های نیمه تمام عمرانی که البته کم هم نیستند، ایفاکند.

حال اگرچه با حضور احمدی و اوسط مقدم سالاری بالهای برای پریدن پیدا کرد، اما این پرواز زمانی به اوج خواهد رسید که تکلیف معاونت سیاسی امنیتی استانداری را نیز مشخص کند.

پربیننده‌ ترین ها