دومین نشست مشترک رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با مجمع نمایندگان استان و مدیران دستگاه های اجرایی در مورد لایحه بودجه 1400 روز شنبه 29 آذر  در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد.

به گزارش خط اول و به نقل از واحد روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در این نشست که با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان، نمایندگان شهرستان های گیلان در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه اجرایی استان برگزار شد پیرامون طرح ها و پروژه های استان بحث و تبادل نظر شد.

تغییر شاخص های بودجه و چالش های احتمالی

کیوان محمدی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان در آغاز این جلسه با بیان اینکه تغییر شاخص های توزیع بودجه استان ها در این زمان ممکن است کارشناسان بودجه را دچار چالش کند گفت: اگر در سال آخر برنامه ششم شاخص های توزیع بودجه تغییر کند ممکن است مدیران اجرایی دچار چالش شوند.

وی ادامه داد: البته نظر ما قبل از اجرای برنامه ششم نیز این بود که توزیع بودجه استانی فقط بر مبنای جمعیت و محرومیت نباشد بلکه وسعت و تراکم نیز در نظر گرفته شود. ولی در این شرایط کارشناسان بودجه با تغییر شاخص ها موافق نیستند و به نظر می رسد بهتر باشد این تغییرات برای برنامه هفتم لحاظ شود چون هر تغییری در شاخص ها هم دستگاه های اجرایی را با مشکل مواجه می کند و هم دولت بعدی دچار مشکل خواهد شد.

وی پس از استماع درخواست مدیران دستگاه های اجرایی و نظرات نمایندگان در خصوص بررسی و ارزیابی لایحه بودجه سال 1400 گفت: یکی از مهمترین پروژ ه هایی که امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت پروژه راه آهن رشت-آستارا بود. همچنین در بخش درمان، پروژه های بیمارستانی از جمله جایگزین برای بیمارستان های پورسینا و رازی که این هم از پروژه های بسیار مهم استان است.

وی افزود: در خصوص پروژه های شیلات با توجه به اینکه رتبه خوبی در این حوزه در کشور داریم و پروژه های جهاد کشاورزی نیز با توجه به جایگاه ویژه این دو سازمان در استان، باید در اولویت قرار گرفته و بطور ویژه پیگیری شوند. همچنین پروژه های راه روستایی، فاضلاب، تصفیه خانه ها، سد سازی و کانال های آب برای تامین آب شرب و کشاورزی، پروژه های مربوط به دانشگاه ها؛ خصوصاً دهکده ورزشی دانشگاه گیلان که پروژه ای مهم در سطح ملی است بررسی شدند. در جلسه قبل نیز پروژه های گردشگری و سدسازی و دیگر پروژه های اولویت دار استان مورد بررسی قرار گرفتند.

محمدی بودجه پیشنهادی برای استان را حدود 1500 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ولی آنچه که قطعا باید روی آن حساب کنیم رقمی است که بصورت مصوبه مجلس و قانون اعلام می شود.

تلاش برای اختصاص رقم مناسب در بودجه برای گیلان

رسول فرخی، رییس مجمع نمایندگان استان نیز این دو جلسه را پیرامون بررسی توانمندی ها و نقاط ضعف استان مفید ارزیابی کرد و گفت: در ارتباط با لایحه بودجه 1400 مطالب خوبی در موضوعات مختلف در این جلسه مطرح شد، به عنوان مثال در حوزه راه که یکی از مسایل اصلی و اول استان است و یا  در حوزه درمان نیز به لزوم جایگزینی بیمارستان پورسینا و رازی اشاره شد.

وی ادامه داد: ما یک استان کشاورزی هستیم و تجهیز اراضی یکی از موضوعات مهم است که امیدواریم در بودجه 1400 رقم خوب و مناسبی به آن اختصاص یابد. همچنین پروژه های متفاوت دیگری در سطح استان و شهرستان ها با توجه به نیاز دستگاه ها مطرح شده است. چیزی که امروز برایمان مهم است و باید روی آن دقت بیشتری شود پروژه هایی است که سال آینده سفره مردم را بزرگ کند، به بیان دیگر تحولی در اقتصاد استان ایجاد کند. امیدواریم در تصویب نهایی بودجه 1400 رقم خوبی برای استان گیلان اختصاص پیدا کند.

لزوم داشتن ردیف های مستقل برای پروژه های کلان استان

سیدکاظم دلخوش، نماینده مردم شریف صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه باید برای پروژه های کلان استان از جمله پروژه های راه ردیف مستقل بگیریم تا حقی از استان ضایع نشود، گفت: مدیران دستگاه های اجرایی تا آخر وقت اداری امروز فرصت دارند که پیشنهادات و درخواست های حوزه خود را در سیستم مربوطه ثبت کنند تا در کمیسیون های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و جایگاه مناسبی در لایحه بودجه 1400 برای آن ها لحاظ شود.

وی همچنین با تاکید بر اینکه کمیسیون تلفیق بهترین جایی است که می توان از درخواست های استانی دفاع کرد، در مورد تغییرات احتمالی شاخص های بودجه، پیشنهاد تغییرات در شاخص ها و احکام برنامه ششم را نیازمند زمان دانست و گفت: این موارد باید توسط شورای نگهبان بحث و بررسی شود.

پربیننده‌ ترین ها