دهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گیلان عصر روز سه شنبه 21 بهمن ماه با حضور دکترنوبخت، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندار، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، معاونین، نمایندگان، مدیران و فرمانداران در سالن غدیر استانداری برگزار شد.

به گزارش واحد روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان کیوان محمدی، رییس سازمان با بیان اینکه دهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان با گرامیداشت دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مصادف شده است، گفت: ما در سال ۹۹، ۳۸ طرح اقتصاد مقاومتی داشتیم که به شکر خدا با تلاش همه پرسنل دولت در استان و استاندار محترم هشت پروژه به پایان رسید. پنج پروژه نیز بالای ۹۰ درصد است که تا پایان سال به پایان می رسند و بقیه پروژه ها نیز به ترتیب اجرا خواهند شد.

وی ادامه داد: از این هشت پروژه، سه پروژه متعلق به سازمان صنعت، معدن و تجارت و چهار پروژه نیز مربوط به جهاد کشاورزی است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با بیان اینکه در حوزه جهش تولید 89 طرح ارایه دادیم، گفت: 48 طرح از این تعداد به دلایل مختلف انصراف دادند و از پروژه های باقیمانده 22 طرح به مرحله انعقاد قرارداد رسیدند (13 طرح جهاد کشاورزی و 9 طرح صنعت و معدن) اما بخاطر نوسانات قیمت در خصوص طرح هایی که قرارداد منعقد شده کمی کار به تاخیر افتاده که انشاالله به مرور انجام می شود.

وی ادامه داد: 13 پروژه جهاد کشاورزی حدود 10 میلیارد و 9 پروژه صنعت و معدن حدود ۶|۳ میلیارد از تسهیلات بانکی استفاده کرده اند.

دکتر محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در دهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گیلان که در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب در استانداری برگزار شد این شب را شب ویژه ای برای ایرانیان دانست و گفت: با گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب بزرگ اسلامی که تاثیرگذاری زیادی در جهان داشته است، موقعیتی داریم که امروز دولت بزرگی در مناسبات خود با ایران در خصوص یک مقوله مستقل باید صحبت کند‌.

وی ادامه داد: شاید نسبت به بعضی آرمان های انقلاب و اهداف حضرت امام فاصله داشته باشیم، ولی بر هیچکس پوشیده نیست که در رسیدن به استقلال به نحو شایسته ای موفق بودیم و بدون تعصب می توانیم بگوییم یکی از مستقل ترین کشورهای جهان هستیم و این ویژگی که بسیار پر اهمیت است شایستگی ملتی است که ۴۲ سال برای آن مقاومت و ایستادگی کرده است.

دکتر نوبخت با بیان اینکه در کنار این اهداف، موضوع توسعه کشور را از یاد نبرده ایم، گفت: توسعه به عنوان یکی از اهداف از سوی امام فقید و مقام معظم رهبری همواره دنبال می شد و از زمان نخستین دولت هایی که مسئولیت اجرایی را در کشور بعهده گرفتند در این مورد تلاش شد و من به عنوان آحادی از مردم از دولت های قبل قدردانی می کنم و امیدوارم دولت های آتی نیز در همان راستا حرکت کنند.

وی با اعلام اینکه از آغاز دولت یازدهم تا امروز برای توسعه گیلان ۱۱۱ طرح و پروژه با اعتباری بالغ بر دو هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان تعریف شد، اضافه کرد: تا این تاریخ پنج هزار و ۸۳ میلیارد تومان برای این پروژه ها پرداخت شد، البته هنوز ۷۱۳ میلیارد دیگر‌ تعهداتی است که باید به انجام برسد. بنابراین شش ماهی که در پیش داریم بسیار پر اهمیت است. مثل دونده در دو استقامت که ابتدا با آرامش حرکت کرده و سپس با افزایش سرعت از انرژی ذخیره شده خود استفاده می کند. بنابراین ما باید این شش ماه را بسیار پر انرژی حرکت کنیم.

وی گیلان را یک استان مستعد و توانمند خواند که از نظر ارایه خدمات باید اقدامات بیشتری در راستای رسیدن به توسعه در آن انجام شود.

معاون رییس جمهور با ذکر اینکه براساس گزارش ها 59 طرح و پروژه با عناوین مختلف در استان احصاء شد، تصریح کرد: اگر دو هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان برای آنها سرمایه گذاری شود می توانیم قبل از اتمام دوره خدمت دولت تقدیم مردم بزرگوار استان کنیم. پس از هیچ فرصت و سهمی نباید فروگذار کنیم.

جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور در گیلان با تاکید بر اینکه کار بزرگی در پیش داریم اظهار داشت: یک هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان از این رقم یعنی از دو هزار و 932 میلیارد تومان پرداخت شد و یک هزار و ۲۲۲ میلیارد دیگر باید قبل از اتمام خدمت دولت برای تکمیل این طرح ها بپردازیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور راه آهن را یک طرح بسیار بزرگ نه فقط برای استان بلکه برای کشور و منطقه برشمرد و گفت: ملاقات روسای جمهور روسیه،آذربایجان و ایران اتفاق نمی افتد مگر با مطالبه پروژه راه آهن و هر شخصی در آینده مسئولیت سازمان برنامه و بودجه را داشته باشد چه یک گیلانی باشد یا یک هموطن از استانی دیگر وظیفه دارد این پروژه را به اتمام برساند. برای اتمام این پروژه نیز طی هفته گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت نقدی پرداخت کردیم تا هیچ عذر و بهانه‌ای برای سستی از سوی پیمانکاران این پروژه مهم نباشد.

دکتر نوبخت گفت: درست است منابع ما در کشور محدود است اما استان به استان حساب همه را داریم. در سفرها نیز هم بازدید میدانی داریم و هم عملیاتی.

وی افزود: تونلی برای احیای دریاچه ارومیه در حال احداث است چون قول داده بودیم دریاچه ارومیه را احیا کنیم، راه آهن سنندج در حال ساخت است و بسیاری طرح ها و پروژ های عمرانی مشابه در حال انجام است. در راستای توسعه استان ها نیز به دو صورت از جمله طرح های عمرانی و همچنین طرح های اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در تمام کشور کار می کنیم. به بیان دیگر مشابه آنچه در گیلان در حال انجام است در تمام استان ها هم هست. حال اگر عده ای توجه ملی ندارند نقص از خودشان است. همه باید با هم کمک کرده و از هیچ فرصتی دریغ نکنیم.

وی خاطرنشان کرد: این ۵۹ پروژه بزرگ از جمله راه آهن رشت-کاسپین و اتصال دریای خزر به خلیج فارس، بقیه هشت کیلومتر آزاد راه منجیل-روبار، دو سد پلرود و شفارود و سدهای لاستیکی، نمونه هایی از اقدامات دولت است. در زمینه پروژه ها نیز تمام تعهدات باید به موقع انجام شود. از جمله تمام ۳۰ میلیارد تومان تعهد اعتبار سدها باید پرداخت شود چون این سدها بسیار مهم هستند.

دکتر نوبخت با تاکید بر اینکه ما نسبت به تعهداتمان با همه محدودیت هایی که داریم پایبند هستیم، گفت: هنر سازمان برنامه و بودجه باید در این باشد که سینه سپر کرده و جلو برود و حتی با محدودیت منابع به گونه ای تقسیم کار کندکه بتوانیم طرح های مختلف از جمله طرح های عمرانی، اقتصادی و یا مسایل اجتماعی، بازنشستگی و...را حل و فصل کرده و به اتمام برسانیم.

وی ضمن قدردانی از همکاری نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی، از همه مدیرانی که واقعا تلاش کردند و تمام همت خودشان را برای انجام بهتر کار بکار گرفتند، همچنین از دستگاه قضایی استان نیز به جهت رفع مشکلات قدردانی کرده و گفت: ما حاضر نیستیم برای انجام پروژه ها از جمله پروژه احداث راه آهن، مردم محلی به زحمت بیفتند بنابراین باید مشکلات این عزیزان را رفع کرد.

نوبخت با اعلام اینکه همه طرح ها را باید تا پایان اردیبهشت و طی شش ماه آینده به انجام برسانند، اظهار امیدواری کرد همانطور که از تهران با قطار به رشت آمده است بزودی از رشت نیز با قطار به بندر کاسپین سفر کند.

وی با تاکید ویژه ادامه داد: همه باید با هم کمک کنیم. اگر همین مسیر ریلی و قطار را می خواستیم الان تازه شروع کنیم با توجه به اعداد و ارقام فعلی معلوم نیست که می توانستیم یا نه، چون در هرصورت با انجام این پروژه ها حتی از طریق بهره مندی از استقراض و اوراق مالی و اسناد خزانه، ارزش افزوده ایجاد کرده ایم. چون اکنون بخش زیادی از مسیر به انجام رسیده و بقیه هم در دست انجام است.

دکتر ارسلان زارع، استاندار گیلان نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه با مشارکت مردم فهیم و شریف استان و همه خدمتگزاران و همکاری هر سه قوا تلاش ارزنده ای در استان انجام شده است، گفت: 895 پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتباری بالغ بر چهار هزار و 811 میلیارد تومان توسط دولت و بخش خصوصی و کارآفرینان در گیلان انجام شد.

وی ادامه داد: برای سال 1400 تعداد 30 پروژه اقتصاد مقاومتی توسط دستگاه های اجرایی تعریف شده که با بررسی دقیق مصوب شدند.

استاندار با اشاره به اشتغالزایی پروژه های هفته دولت تا دهه فجر، گفت: در بخش جهش تولید نیز در حال حاضر 83 پروژه داریم که 880 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش نیاز دارند که در استان تعریف شده و همچنین نیاز به حدود 40 میلیارد تومان یعنی معادل همان سه درصد یارانه سود دارند. همه بانک های استان نیز تفاهم نامه جهش سود را اجرا کرده اند.

وی نیز آبگیری سد پلرود، ساماندهی پسماند استان، راه آهن رشت-کاسپین، خاکریزی قطعه شش و هفت، اتمام کتابخانه مرکزی را از طرح های مورد توجه استان برشمرد.

پربیننده‌ ترین ها