علیرغم اینکه رییس اتاق تعاون کشور اعلام کرد هزینه ایجاد شغل برای هر نفر حدود یک میلیارد تومان است، اما مدیرعامل شرکت پیشروتاب اظهار داشت: باتوجه به فراهم بودن زیرساخت ها در این واحد تولیدی، اگر سرمایه در گردش لازم تامین شود، هزینه ایجاد هر شغل حدود در این واحد تولیدی سی میلون تومان خواهد بود.

به گزارش ایرنا گیلان در گذشته نه چندان دور یکی از پیشگامان در صنعت نساجی و بخصوص حوله بافی کشور بوده که متاسفانه در دهه های گذشته به تدریج با سوئ مدیریت ها از بین رفته است و اکنون از ان تنها نامی به یادگار مانده است.

یکی از این یادگاری ها، شرکت حوله برق لامع است که اکنون با عنوان صنایع ریسندگی و بافندگی پیشروتاب مشغول به فعالیت است. اما این شرکت نیز علیرغم اینکه بزرگترین و مدرنترین کارخانه حوله بافی کشور و تنها حوله بافی استان گیلان است، با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند.

مهندس کاظم مادرشاهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل صنایع ریسندگی و بافندگی پیشروتاب در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: این واحد تولیدی از قدرت اشتغالزایی بسیار بالایی برخوردار است، در حال حاضر با پانزده درصد توان خود برای 150 نفر شغل پایدار ایجاد کرده است، بلاشک اگر حمایت های لازم صورت گیرد و سرمایه در گردش تامین گردد، براحتی می توانیم برای بیش از 2500 نفر شغل مستقیم وغیرمستقیم ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اظهارات رییس اتاق تعاون کشور که اعلام کرده بود "هزینه ایجاد شغل برای هر نفر حدود یک میلیارد تومان است" گفت: باتوجه به فراهم بودن زیرساخت ها در این واحد تولیدی - که یک شرکت دانش بنیان است- اگر سرمایه در گردش لازم تامین شود، هزینه ایجاد هر شغل حدود در این واحد تولیدی سی میلون تومان خواهد بود. یعنی توان شرکت پیشروتاب برای ایجاد اشتغال پایدار 33 برابر صنایع دیگر است.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی شرکت اظهار داشت: در هشت سال گذشته، علیرغم تصویب مصوبه های گوناگون از سوی ستاد رفع موانع سرمایه گذری استانداری، جهت دریافت تسهیلات از بانکها؛ نه تنها یک ریال وام نگرفتیم بلکه بسیاری از بدهی های گذشته خود را نیز پرداخت کرده ایم و مداوم در حالی افزایش توان تولید و اشتغال هستیم.

مادرشاهی عدم تامین سرمایه در گردش توسط بانک ها را یکی از مهمترین چالش های پیش روی شرکت نامید و افزود: بانکها نه تنها در این مسیر همراهی نمی کنند بلکه خسارات فراوانی نیز به شرکت تحمیل کردند، به عنوان مثال خسارتی که بانک ملت در شراکت با این شرکت به ما تحمیل کرده و با اعلام ورشکستی، شرکت را مجبور به توقف تولید کرد، در نوع خود بی نظیر بود؛ اگرچه سال 93 موفق شدیم شرکت را مجدد احیا کنیم و از خطر ورشکستگی نجات دهیم اما رویه ای که بانکها دارند یعنی همان رویه ای مطالبه سود مرکب و تخلفاتی که در مشارکت با شرکت داشتند منجر به تحمیل خسارات میلیاردی به شرکت شد.

مدیرعامل و رییس هیات مدیره پیشروتاب در ادامه تاکید کرد: اگر دولت بتواند، یک سری مزیت های بیمه ای و مالیاتی برای شرکتهایی که در ایام کرونا و شرایط تحریمی و رکود بازار، نسبت به افزایش تولید و اشتغال اهتمام دارند در نظر بگیرد، کمک بزرگی به این واحدها کرده و راه تنفس آنها را باز می کند.

وی با اشاره به کیفیت محصول شرکت پیشروتاب گفت: تنها شرکتی هستیم که از بین ده شرکت ایرانی، مجوز صادرات به بازار روسیه را پیدا کردیم، البته پیشتر صادراتی نیز به المان، امارات، عراق، افغانستان و اذربایجان داشتیم. قراردادهای خوبی نیز با سازمانهای بزرگ دولتی و غیردولتی کشور داشته و همانطور که پیشتر تامین کننده حوله های نیروی هوایی سپاه و ارتش بودیم امروز نیز تامین کننده حوله ناجا در سراسر کشور هستیم.

گفتنی است، همزمان با آغاز کرونا در کشور، شرکت پیشروتاب نیز باتوجه به مسئولیت اجتماعی که بر دوش خود احساس می کرده، علیرغم اهدای چندین دستگاه ونتیلاتور و ...  به بیمارستانهای شهرستانهای محروم استان گیلان، اقدام به طراحی و دوخت و تولید ماسک های پارچه ای قابل شستشوی میتال نیز در کارخانه کرده و روزانه هزاران ماسک تولیدی خود را به صورت رایگان در اختیار مردم، بیمارستانها و گروه های جهادی و خیرین جهت توزیع می داده است. با این حال مادرشاهی مدعی است علیرغم تصویب تسهیلات ستاد کرونا اما این مصوبه نیز ابطر باقی ماند و نتوانستیم تسهیلاتی دریافت نماییم.

وی در پایان به واحد جدید دوخت پوشاک در این کارخانه اشاره کرد و گفت: هرچقدر که در یک دهه گذشته مدیریت جدید کارخانه با بد اخلاقی های زیادی از سوی سازمان های مالیاتی و بیمه و بانک ها مواجه شده، ولی دست از تلاش برنداشته و اخیرا واحد دوخت جدید پوشاک را نیز راه اندازی کردیم و اگر خدا بخواهد به زودی فاز توسعه ای ان نیز اغاز خواهد شد.

پربیننده‌ ترین ها