پس از انتشار گزارش " آیا سود این وام فقط سه درصد است؟ " بانک قرض الحسنه مهر ایران در گیلان اقدام به انتشار جوابیه ای کرد که لازم است شرحی بر آن نگاشته شود.

 

به گزارش خط اول، در بخش اول جوابیه، بانک قرض الحسنه مهر ایران در حال تطهیر خود از شایبه " پرداخت تسهیلات کلان و حذف تسهیلات خرد، به خاطر سهولت در پرداخت و نظارت آسان تر" است. در حالیکه خطاب نگارنده برخی مدیران بانکی کشور بوده و صریحا طبق جمله ذیل بانک های قرض الحسنه را از این شایبه مبرا دانسته است.

" اما دو بانک قرض الحسنه رسالت و مهر ایران که اولی خصوصی و دومی دولتی است برخلاف رویه معمول، به ترتیب با ایجاد کانون های همیاری اجتماعی و صندوق اجتماعی تسهیلات خرد فراوانی به مردم پرداخت کرده اند."

ای کاش مدیر باسابقه این بانک پیش از جوابیه، گزارش را با دقت بیشتری مطالعه می کرد.

 

 در بند ب بخش 4؛ آورده شده که "طبق قوانین بانک مرکزی، هیچگاه مبلغی از محل تسهیلات مشتری مسدود نمی‏شود و کل مبلغ پرداخت شده وام پس از واریز از حساب مشتری قابل دریافت است." دقیقا در گزارش هم ذکر شد که بانک مبلغ تودیعی مشتری (نه مبلغ تسهیلات) را تا پایان تسویه حساب غیرقابل برداشت می نماید (یعنی همان مسدودسازی). چیزی که در انتهای ماده ج بند 4 جوابیه بدرستی به آن اعتراف شده است: " مبلغ آورده مشتری طی توافق به عمل آمده و قراداد امضا شده پس از بازپرداخت اقساط قابل برداشت می باشد. "

 

در بند ج بخش 4، گفته شد " این طرح به زعم نویسنده محترم طرح مفیدی نبود " در صورتیکه در گزارش آمده است مردم ناآگاه ولی راضی از این طرح هستند؛ "مردم نااگاه، با عدم شفاف سازی صورت گرفته از سوی بانک؛ راضی از تسهیلات - مثلا - یک روزه ای هستند که روی کاغذ سه درصد است و در عمل 28 درصد! "

 

در بخش پایانی درحالی گفته می شود ای کاش خبرنگار حرفه ای عمل می کرد و از روابط عمومی بانک به عنوان منبع خبر استفاده می کرد که خبرنگار یک گام فراتر برداشته و با خود مدیر شعب استان گفتگو کرده که در گزارش نیز آورده شده است.

 

این جوابیه درحالی ارایه شد که در آخر هیچ پاسخی شفافی به سئوال اصلی گزارش که میزان سود پیدا و پنهان تسهیلات قرض الحسنه طرح حمایتی فرد حقیقی است که روی کاغذ سه درصد است و در عمل چیزی دیگر.

پربیننده‌ ترین ها