در همایش شورای هماهنگی بیمه های بازرگانی گیلان عنوان شد؛

گیلان حائز رتبه سوم در ضریب نفوذ و پوشش بیمه ای کشور

 

همایش شورای هماهنگی شرکت های بیمه های بازرگانی استان گیلان، به مناسبت روز ملی بیمه، با حضور برخی نمایندگان مجلس و مدیران کل استان، روز پنجشنبه 24 آذر ماه، توسط سندیکای بیمه گران گیلان، در سالن اجتماعات بانک ملی استان برگزار شد.

به گزارش خط اول، مدیرکل شرکت بیمه ایران در گیلان و رییس شورای هماهنگی بیمه‌های بازرگانی استان در این مراسم ضمن خوشامدگویی به مدعوین اظهار داشت: به دلیل شیوع بیماری کرونا این همایش در یکی دو سال اخیر برگزار نشد، امسال هم بنا نبود برگزار شود، ولی بخاطر مطالبه ای که همکاران شرکت های بیمه ای داشتند، با یک هفته تاخیر برگزار کردیم.

حجه الله فلکیان در ادامه، به سابقه تشکیل صنعت بیمه در ایران اشاره کرد و گفت: صنعت بیمه، سال 1314 با شکل گیری بیمه ایران کار خود را در کشور آغاز کرد و در گیلان هم خیلی زود، به عنوان استان دوم یا سوم شرکت بیمه راه اندازی شد و از این لحاظ سابقه خوبی در صنعت بیمه دارد، البته شرکت های بیمه خصوصی نیز از سال 1384 مجوز فعالیت گرفتند و تاکنون 25 شرکت در گیلان فعال شدند که از این نظر نیز جزو استانهای برتر کشور محسوب می شویم.

وی با اشاره به آشنایی مردم گیلان با مباحث بیمه ای، عنوان کرد: خوشبختانه فرهنگ خوبی در گیلان در استفاده از بیمه وجود دارد، باتوجه به اینکه از نظر جمعیتی استان سیزدهم کشور هستیم اما از نظر ضریب نفوذ بیمه ای - که یکی از شاخص های رشد یک جامعه محسوب می شود - در کشور سوم هستیم، در واقع ضریب نفوذ بیمه یکی از مهمترین شاخص های توسه یافتگی کشورهاست و سهم حق بیمه تولیدی صنعت بیمه را در درآمد ناخالص ملی کشور و استان نشان می دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۴ هزار و ۴۰۰ نمایندگی بیمه‌های مختلف در گیلان فعالیت می‌کنند، افزود: شبکه فروش بیمه در جای جای استان حضور دارد و بیش از 90 درصد حق بیمه تولیدی صنعت بیمه استان توسط آنها ایجاد می شود و اگر گیلان رتبه سوم را در پوشش بیمه‌ای کسب کرده به واسطه تلاش این نماینده‌هاست و در واقع مراسم امروز هم بخاطر تجلیل از این عزیزان است.

فلکیان با اشاره به ظرفیت گسترده اشتغال در صنعت بیمه، گفت: در حال حاضر بیش از 14 هزار نفر در صنعت بیمه استان به صورت مستقیم مشغول بکار هستند و هنوز این ظرفیت وجود دارد که معادل همین مقدار افزایش یابد. چراکه اگر بخواهیم طبق برنامه ششم توسعه حق بیمه تولیدی از محل بیمه عمر را در کشور گسترش دهیم حداقل به ده هزار نیروی جدید نیاز داریم. در حال حاضر حق بیمه عمر در ایران 14 درصد است و اگر بخواهیم به این موضوع جدی نگاه کنیم باید خود را به میانگین کشورهای پیشرفته که بیش از 50 درصد است برسانیم.

رییس شورای هماهنگی بیمه‌های بازرگانی گیلان، در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه در صنعت بیمه استان قشر تحصیل کرده فراوانی حضور دارند و بیش از 90 درصد همکاران شبکه فروش لیسانس و بیش از 65 درصد هم فوق لیسانس هستند و این مهم باعث شده صنعت بیمه گیلان در وضعیت مطلوبی از لحاظ امارهای کشور قرار بگیرد و درحالیکه از نظر جمعیتی جایگاه سیزدهم را دارا هستیم اما از نظر حق بیمه تولیدی بین استانها در جایگاه نهم قرار بگیریم.

وی در خصوص مطالبات صنعت بیمه، از مسئولین استان درخواست کرد: وقتی روزانه 2 هزار نفر برای دریافت خسارت اتومبیل و ده هزار نفر در بخش درمان به بیمه مراجعه می کنند، نیاز هست استانداری بطور ویژه و جدی به صنعت بیمه نگاه کند، جالب اینجاست علیرغم این حجم مراجعه کمترین شکایت هم از بیمه شده است، آمار سازمان بازرسی می گوید سال گذشته فقط هشت مورد شکایت از بیمه در گیلان داشتیم.

وی گفت: متاسفانه در گیلان بیش از 25 درصد خودروها فاقد بیمه نامه شخص ثالث هستند و بیش از 90 درصد موتورسیکلت ها هم اصلا بیمه ندارند. درحالیکه اغلب کشته ها در تصادفات متعلق به موتورسیکلت هستند. از همین رو معتقدم اگر ده درصد حق فروش بیمه ای که برای نیروی انتظامی است در خود استانها هزینه شود کمک بزرگی به کاهش تصادفات خواهد کرد. این عدد در استانی مثل گیلان، سالانه بیش از 150 میلیارد تومان می شود.

مدیرکل شرکت بیمه ایران در گیلان در خصوص معافیت مالیات بر ارزش افزوده از بیمه گران گفت: لزوم معافیت مالیات بر ارزش افزوده حق بیمه، ضروری به نظر می رسد و مجلس باید برای بخشودگی این مالیات اهتمام ویژه ای داشته باشد چرا که دریافت این مالیات به دلیل آنکه سبب کاهش قدرت خرید بیمه در اقشار کم درآمد جامعه شده است، رغبت به استفاده از خدمات بیمه‌ای را در این گروه پایین آورده است.

وی در پایان تاکید کرد: علاوه بر بیمه های اتومبیل، بخش درمان نیز درصد قابل توجه ای از حق بیمه تولیدی صنعت بیمه را به خود اختصاص داده است از همین رو از دادگستری کمک می خواهیم تا در بخش درمان کمک کنند چراکه هنوز بیش از 50 درصد مردم فاقد بیمه تکمیلی هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان هم در این مراسم گفت: اگرچه صنعت بیمه در کشورمان 86 ساله است اما ۱۳ آذر ماه سال ۱۳۶۷، یعنی 33 سال پیش، پس از تصویب قانون اداره امور شرکت‌های بیمه، توسط بیمه مرکزی ایران، به عنوان روز بیمه در تقویم نامگذاری گردید.

آرش فرزام صفت با اشاره به جایگاه بیمه در توسعه اقتصادی استان گفت: باید به صنعت بیمه به عنوان صنعتی که پیشرفت اقتصادی را به همراه دارد، نگاه ویژه داشته باشیم تا تکانه‌های اقتصادی که در اثر تحریم و مشکلات اقتصادی به وجود آمده کاهش یابد.

وی افزود: متاسفانه اتکا بلند مدت به نفت، امنیت سرمایه گذاری در ایران را با مخاطره جدی روبه رو کرده است اما بیمه‌ها می توانند در امنیت سرمایه‌گذاری و اطمینان‌بخشی به فعالان بخش‌خصوصی، اثرگذار باشند.

وی با بیان اینکه بیمه می تواند به عنوان اهرمی برای افزایش اشتغال نیز عمل کند، گفت: بیمه علاوه بر تضمین امنیت سرمایه گذاری، در ایجاد اشتغال هم موثر است، از همین رو باید نگاه جدی تری به صنعت بیمه کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان همچنین از بیمه استان به دلیل همکاری خوب با مردم در زمان کرونا هم قدردانی کرد و گفت: بواسطه بیماری کرونا هم نگاه مردم و هم نگاه دولت و اصلا نگاه همه احاد کشور به بیمه تغییر کرد و از یک نگاه تزیینی به یک نگاه تقویت کننده و الزامی تبدیل شد و کمک بزرگی هم به تامین هزینه های درمان و هم به جبران خسارات کسب و کارهای آسیب دیده کرد.

سید کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی هم از نگاه ویژه مجلس به توسعه صنعت بیمه کشور خبر داد و گفت: از آنجا که یکی از منابع درآمدی کشور بیمه است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم به توسعه صنعت بیمه کشور حساس شدند و توجه ویژه ای به آن دارند.

وی افزود: بعد از اینکه در مجلس هفتم، اصل 44 قانون اساسی مطرح شد و بانک و بیمه در اختیار مردم قرار گرفت، رشد فزاینده ای در صنعت بیمه داشتیم تا جاییکه الان 35 بیمه خصوصی داریم.

این نماینده مجلس گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی، تقویت صنعت بیمه هست از همین رو چه آن زمان که در کمیسیون اقتصادی بودم و چه الان که در کمیسیون قضایی هستم، همیشه به عنوان یکی از مدافعین سرسخت بیمه نطق کردم و دنبال احقاق حق بیمه فریادها زدم، البته ناگفته نماند خودم نیز کارمند بیمه هستم.

وی با اشاره به اینکه ایران کشوری حادثه خیز است و باید به بیمه توجه ویژه‌ای شود، گفت: اگر صنعت بیمه نبود دولت در برخی حوادث واقعا مستاصل می شد، در حوادثی مثل آتش سوزی مدرسه شین اباد یا تصادف اتوبوس حامل دانش آموزان بروجرد و یا حواث طبیعی مانند زلزله شرق کشور، سیل گلستان و یا دیگر بلایای طبیعی وغیرطبیعی اگر حضور بیمه نبود، دولت واقعا با مشکل جدی روبه رو می شد.

نماینده صومعه سرا با اشاره به عدم تصویب قانون بخشودگی مالیات بر ارزش افزوده حق بیمه، اظهار داشت: بخشودگی مالیات بر ارزش افزوده را برای بخش های مختلفی مثل ورزش و درمان و غیره گرفتیم اما برای بیمه نتوانستیم بگیریم، تنها با یکی دو رای تصویب نشد، یعنی اگر ارتباط بدنه بیمه با مجلس قوی تر می بود یقینا مصوب می شد، بیمه مرکزی باید با برگزاری نشست ها و همایش هایی نمایندگان مجلس را قانع می کرد، الان هم فصل بررسی بودجه است و اگر صنعت بیمه خواهان اخذ امتیازاتی است، باید در همین یکی دو هفته ورود کند و جلساتی با نمایندگان مجلس داشته باشند.

دلخوش تاکید کرد: بارها در مجلس گفته ام که ده درصد حق تولید بیمه ای که مربوط به بخش های درمان و آن ده درصدی که مربوط به نیروی انتظامی است را استانی کنیم و به نسبت جمعیت استانها به آنها بدهیم تا با امکانسنجی مناسب در مناطق خودشان هزینه کنند. در حال حاضر مثل یک قالب یخ است که تا به دست استانها برسد آب می شود.

وی در پایان تاکید کرد: بیمه برای پویایی بیشتر می تواند یکی دو مورد از ایتم های مختلفی که دارد را اجباری کند، مثلا در کشور 50 میلیون واحد مسکونی وجود دارد که می تواند بیمه های مربوط به آن را اجباری نماید، منتها کمتر بگیرد تا سود دو طرفه عاید شود و یا در بخش تصادفات خسارت پراید با یک ماشین مدل بلا باید متفاوت باشد، اینها مواردی است که بیمه می تواند با دقت نظر بیشتری روی آن کار کند.

گفتنی است در این مراسم که علاوه بر دلخوش نماینده صومعه سرا و فرزام صفت معاون اقتصادی استانداری گیلان؛ محمدرضا احمدی سنگری نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی، جان احمد آقایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، سیدمحمد علوی شهردار رشت، علیرضا نوروزی بهمبری مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان، محسن محمدی پور مدیرکل امور مالیاتی گیلان، سیدرسول میرخلف مدیر شعب بانک ملی در گیلان، فرماندهان نظامی و انتظامی استان، رییس و اعضای شورای هماهنگی بیمه های بازرگانی استان و بیش از 400 تن از نمایندگان شرکت های بیمه استان، حضور داشتند، از ۵۰ نماینده برتر بیمه‌های استان گیلان تجلیل شد.

پربیننده‌ ترین ها