نماینده لاهیجان اخیرا پرده از عرضه چای غیرارگانیک به مردم برداشت و گفت: پژوهشکده چای کشور با استفاده از عدم آگاهی مردم، چای غیرارگانیک را به جای ارگانیک به مشتریان عرضه می‌کند و وزیر جهاد کشاورزی باید به این‌گونه اعمال خلاف رسیدگی کند.

به گزارش خط اول، ارگانیک بودن چای به این معناست که بوته محصول چای به شکل تراریخته نباشد و تغییر ساختار ژنتیکی در آن صورت نگرفته باشد و در شرایط طبیعی آب و هوایی و در خاک مناسب و دست کاری نشده، رشد کند و تولید شود و در مراحل پس از تولید نیز رنگ و عطر و شکل خود را داشته باشد و به چای، انواع اسانس و رنگ شیمیایی برای افزایش رنگ دهی نزده باشند.

ولی روزبهان، رییس سابق سازمان چای کشور در گفتگوهایی مختلف، بارها بر این مسئله تاکید داشت که چای تولید شده در شمال ایران، ارگانیک ترین چای دنیاست.

اما نیکفر نماینده لاهیجان اخیرا پرده از عرضه چای غیرارگانیک به مردم برداشت و گفت: از آنجا که مصرف‌کننده قادر به تشخیص تفاوت بین چای ارگانیک و غیر ارگانیک نیست، پژوهشکده چای کشور با استفاده از همین عدم آگاهی مردم، چای غیرارگانیک را به جای ارگانیک، آن هم با دو برابر قیمت، به مشتریان عرضه می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید به این عمل خلاف، سریعاً رسیدگی کند، اظهار داشت:‌ انتظار داریم مسئولان به جای عوض کردن مدیران سازمان چای کشور،‌ برای رسیدگی عاجل به چنین اقدامات خلافی آن‌هم در سال حمایت از کالای ایرانی حرکت مثبتی از خود نشان دهند.

اگرچه از این اظهارنظر نیکفر بوی نارضایتی از تغییر در راس سازمان چای می دهد، ولی وی با نشانه گرفتن انگشت اتهام به سوی بخش خصوصی که با پژوهشکده چای جهت تولید چای ارگانیک قرارداد بسته است، به نوعی آنها را زیر سئوال برد.

نماینده لاهیجان اینگونه می گوید: پژوهشکده چای قراردادی را با یکی از برندهای معروف جهت تولید چای ارگانیک منعقد کرده است که طبق آن در نظر داشتند از باغات موجود در سطح شهرستان لاهیجان چای ارگانیک را تولید و روانه بازار مصرف کنند. اما به علت عملکردهای ناقص و ضعیف و عدم توفیق در برنامه‌های تعیین‌شده و یا هر علت دیگری!،‌ کمتر 10 تن برگ سبز چای، از 35 هکتار باغ چای در اختیار پژوهشکده، برداشت شده است، از همین رو پژوهشکده چای کشور در اقدامی خلاف، اقدام به خرید چای غیرارگانیک از بازار و جا زدن آن به‌عنوان محصول ارگانیک کرده‌اند و با سوئ استفاده از ناآگاهی مشتری آن را به دو برابر قیمت به عنوان چای ارگانیک به مشتری فروخته اند.

علاوه بر اهمیت صورت مسئله، این موضوع نیز باید مشخص گردد که کدام برند معروف از این رانت استفاده کرده و در سکوت کامل، به سودآوری غیرقانونی مشغول است؟ و پشت پرده اینگونه قراردادها چیست؟

این سئوالی است که رضا آزادی رئیس پژوهشکده چای کشور در تاریخ سی ام فروردین سال 1395 در گفتگو با ایانا خبرگزاری کشاورزی ایران به آن پاسخ گفت.

این خبرگزاری آورده است: " آزادی با اشاره به اینکه قرارداد همکاری برای تولید چای ارگانیک با شرکت چای "رفاه لاهیجان" منعقد شده است، خاطرنشان کرد: در صورت مساعد بودن شرایط و پیشرفت برنامه‌ها، امسال چای ارگانیک وارد بازار می‌شود. "

حال که همه چیز مشخص است، مردم نیز همانطور که نماینده شان گفت، از وزیر جهاد کشاورزی خواستار برخورد با یکی از دو نهاد پژوهشکده چای یا شرکت چای رفاه لاهیجان را دارند تا با سلامت مردم اینگونه بازی نشود.

پربیننده‌ ترین ها