نشست هم اندیشی منجی در آینه ادیان و مذاهب با حضور آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت و جمعی از علمای شیعه و سنی، روز شنبه ۱۴ اسفند، در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.

به گزارش خط اول، آیت‌الله رسول فلاحتی در این نشست با اشاره به اینکه موضوع مهدی باوری نماد بیشتر ملت‌ها است، اظهار داشت: همه ادیان با اسامی مختلف به مهدی موعود اعتقاد دارند، حتی بودایی ها نیز به منجی معتقدند و رهبرشان گاندی نیز دو روز تاسوعا و عاشورا را در هند تعطیل اعلام کرده است. وی افزود: طبق اعتقاد شیعه مهدی موعود از نسل پیامبر اسلام است، به دنیا آمده، روزی ظهور خواهد کرد و جهان را پر از عدل و داد می کند. به طوریکه در زمان آن حضرت شرایطی پیش می‌آید که انبیای الهی امید و آرزو داشتند آن را درک کنند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام زمان موعود حق است، تصریح کرد: ضرورت دارد فرهنگ مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف در تمام جوامع انسانی تبیین شود. وی امام زمان را یک نماد خواند و بیان کرد: این اندیشه که انسانی روزی خواهد آمد و بشریت را رهایی می بخشد، یک نماد است و این ظرفیت برای جوامع تبیین نشده است.

نماینده ولی فقیه در گیلان به تلاش قدرت های استکباری در به انحراف کشاندن اعتقاد به ظهور مهدی موعود اشاره کرد و گفت: شیعه معتقد است امام زمان از مکه ظهور می کند و هیچکس جلودار حرکت او نیست. آیت‌الله فلاحتی با اشاره به اینکه اعتقاد به قیام غایب ایمان به غیب است، خاطرنشان کرد: ایمان به حضرت مهدی یک ظرفیت بسیار بالا و اندیشه بسیار ناب است و اگر تقویت شود تحمل انسان در برابر مشکلات را بالا می برد و سبب متعالی شدن جامعه بشری به ویژه جامعه اسلامی می شود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به ملت ها شکوه و اقتدار داد که قوه‌های خود را به منصه ظهور برسانند، اظهار کرد: استکبار تلاش می‌کند باور به مهدویت را به انحراف بکشاند. آیت‌الله فلاحتی به فعالیت ۲ هزار موسسه شیعه شناسی در کشور انگلیس برای به انحراف کشاندن تشیع اشاره کرد و افزود: ایمان به حضرت مهدی موجب پویایی حرکت‌های انسانی به جای زندگی تهی شده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر در دنیای بشری باور به حضرت مهدی تبیین شود ملت‌ها احساس استقلال همه جانبه می‌کنند و جلوی کفر می‌ایستند، بیان کرد: جوامع مهدوی باور با تبیین این اندیشه به نورانیت می‌رسند. نماینده ولی فقیه در گیلان در پایان، بر ترویج فرهنگ مهدویت تاکید کرد و یادآور شد: رسانه ها فرهنگ مهدوی را بسیار زیبا برای جامعه تبیین کنند.

 

نویسنده و پژوهشگر اهل سنت: اشتراکات فراوانی بین شیعه و سنی در بحث مهدویت وجود دارد

دکتر شیخ سید محمد صادقیان، نویسنده و پژوهشگر اهل سنت نیز در نشست هم اندیشی منجی در آینه ادیان و مذاهب به تبیین جایگاه مهدویت در بین جامعه سنی ها پرداخت و گفت: خداوند از زمانی که قران را نازل کرد تبیین آن را برعهده پیامبر گذاشت، پیامبر هم هر چه از تفسیر قران فرمود از وحی الهی است، لذا سنت و احادیث هم از جانب خداوند است و در نتیجه کسی که از رسول خدا اطاعت کند یعنی از خداوند اطاعت کرده است.

وی افزود: پیامبر فرمود میراث من کتاب خدا و سنت من هست و هر کس به این دو تمسک جوید رستگار خواهد شد و از یاران خود خواست این مهم را به گوش غایبین برسانند و چه نیکو این پیام سینه به سینه به نسل ما منتقل شده است.

شیخ صداقیان ادامه داد: متاسفانه بین علمای اهل سنت اختلافاتی وجود دارد، از متقدمان کسی حضرت مهدی را منکر نشد اما جلوتر که می آییم در دوره متاخرین برخی علما مثل ابن خلدون در مهدویت تردید ایجاد کردند. البته از آنجاییکه ابن خلدون حدیث شناس نیست و جامعه شناس و مورخ است چندان بر گفته هایش حرجی نیست چراکه پژوهشگران اهل سنت در کتب خود به پنجاه حدیث واقعی در بحث مهدویت اشاره می کنند. در عصر معاصر هم سیدمحمد رشیدرضا از شاگردان محمد عبده شبهاتی در احادیث وارد دانسته که البته بزرگان اهل سنت به خوبی پاسخ هر هفت هشت شبهه ایجاد شده را دادند.

این نویسنده و پژوهشگر در پایان به اشتراکات فراوان اهل سنت و شیعه در بحث مهدویت تاکید کرد و گفت: از هر دو طرف چند نفری وجود دارند که با برخی احادیث مشکل دارند نه با خود مهدویت.

 

دکتر دوستار: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی نسبت به بحث مهدویت بی توجه نیست

دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به عنوان میزبان این نشست؛ در ابتدای مراسم ضمن خیرمقدم به میهمانان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب اسلامی است و امور فرهنگی را سرلوحه فعالیت های خود می داند.

وی افزود: در همین راستا در حوزه دفاع مقدس؛ پیشتر همایش ادبیات پایداری را برای نخستین بار در دانشگاه آزاد اسلامی رشت برگزار کردیم و دبیرخانه ان را هم در دانشگاه شکل داده ایم و اکنون همایش منجی در آینه ادیان و مذاهب را در بحث مهدویت راه اندازی کردیم، چراکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی نسبت به بحث مهدویت بی توجه نیست.

دکتر دوستار از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها از جمله گیلان خبر داد و بیان کرد: دبیرخانه مهدویت در طول سال فعالیت‌های مختلفی اعم از تولید آثار ادبی، هنری، مقاله، انجام و برگزاری همایش، وبینار، چاپ کتاب، طراحی پوستر، صنایع دستی و خطاطی را در حوزه مهدویت انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه دبیرخانه مهدویت گیلان در سه سال موظف به تولید یک‌هزار اثر در حوزه مهدویت است، ادامه داد: باید تولید محتوا و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه مهدویت را افزایش دهیم تا به موضوعی برجسته تبدیل شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تشریح کرد: نمایشگاه مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت به مدت سه روز از ۱۴ تا ۱۶ اسفند در واحد رشت برپاست که پاسخگویی به شبهات در حوزه مهدویت توسط حوزه علمیه نیز انجام می‌شود.

دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با اشاره به برپایی نمایشگاه کتاب و آثار پژوهشی متذکر شد: نباید فعالیت‌های حوزه مهدویت را محدود به ایام نیمه شعبان کنیم.

دکتر دوستار با بیان اینکه پرداختن به موضوع مهدویت در عرصه‌های خانواده، رسانه، ادبیات، سبک زندگی، آموزش و پرورش ضرورت دارد، افزود: دانشجویان و استادان گروه هدف دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد استان گیلان هستند.

وی با اشاره به آغاز کار تولید محتوای مهدویت ویژه شبکه‌های اجتماعی از سوی کانون دانشجویی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان اضافه کرد: یکی از محورهای مأموریت‌های دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گیلان تولید محتوا برای فضای مجازی است.

وی با تأکید بر اینکه منجی از اشتراکات ادیان و مذاهب الهی است، اضافه کرد: امپراتوری رسانه‌ای با تبلیغات وسیع خود در همه‌چیز تحریف ایجاد می‌کند و در حوزه منجی و مهدویت نیز شاهد طرح سؤالات، ابهامات و شبهات از سوی این رسانه‌ها هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با بیان اینکه پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌ها در غرب در حوزه مهدویت بسیار کار می‌کنند و مباحث اشتباه را به صورت درست جلوه می‌دهند، افزود: ضرورت دارد در حوزه مهدویت که جزء اصول و اعتقادات مهم اسلامی و شیعی است، برنامه جدی داشته باشیم.

 

حجت‌الاسلام صفوی: ایمان به ظهور منجی جامعه را از آفات محفوظ می‌کند

حجت‌الاسلام سید محمدحسین صفوی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان گیلان به عنوان یکی دیگر از سخنرانان همایش منجی در آینه ادیان و مذاهب بود که با بیان اینکه مهدویت یکی از اصول اعتقادی مهم در دین اسلام است، اظهار داشت: مسئله مهدویت و ظهور یک منجی مسئله‌ای است که باید به‌درستی و با توجه به شاخص‌های دینی در جامعه تبیین شود.

وی اعتقاد به مهدویت را عامل مودت میان مؤمنان دانست و خاطرنشان کرد: ایمان به ظهور منجی و ظهور یک امام معصوم جامعه را از آفات محفوظ می‌کند.

حجت‌الاسلام صفوی با اشاره به اینکه باور به دین الهی و ایمان داشتن به وعده‌های خداوند گرمابخش زندگی انسان است بیان کرد: در زمانه‌ای که پوچی زندگی انسان‌ها را فرا گرفته ایمان داشتن به مهدویت و ظهور یک منجی، نجات‌بخش انسان از منجلاب ناامیدی است.

وی با بیان اینکه ارکان انقلاب اسلامی با توجه به اصل مهدویت شکل‌گرفته است افزود: انقلاب اسلامی ایران با هدف زمینه‌سازی برای ظهور ولی‌عصر (عج) شکل گرفت و به پیروزی رسید.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌های آزاد گیلان با اشاره به بیانات امام (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص زمینه‌سازی انقلاب اسلامی برای ظهور امام عصر (عج) گفت: همه مؤمنان و آزادی خواهان منتظر ظهور منجی عالم بشریت و رهایی مظلومان از چنگ ستمگران هستند.

وی با اشاره به رجعت مؤمنان و بندگان برگزیده خداوند با حضرت مهدی بیان کرد: ظهور حضرت حجت زمینه نابودی کفر و شرک را مهیا می‌کند.

گفتنی است پخش کلیپی از فعالیت های فرهنگی دانشگاه های آزاد اسلامی گیلان در حوزه مهدویت و اجرای سرود توسط گروه سرود دانش آموزی جواد الائمه از شهر کومله لنگرود از دیگر برنامه های این نشست بود.

همچنین نمایشگاهی از فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی با موضوع مهدویت در دانشگاه ازاد اسلامی واحد رشت برپا بود که مورد بازدید نماینده ولی فقیه در گیلان نیز قرار گرفت.

در پایان مراسم نیز از برگزیدگان دانشگاه آزاد اسلامی گیلان در حوزه مهدویت تجلیل شد.

پربیننده‌ ترین ها