همایش " نقش تشکل های اجتماعی در اقتصاد مقاومتی" همزمان با هفته دولت با حضور کیوان محمدی رییس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان، یونس رنجکش مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری گیلان، علیرضا محمدی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان، احمد آقایی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، رسول جلایی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان و همچنین با حضور 150 نفر از مدیران عامل سازمان های مردم نهاد گیلان در اردوگاه کمیته امداد امام خمینی (ره) در چابکسر برگزار شد.

سمن ها به موضوعات توسعه ای گیلان بپردازند

به گزارش خط اول رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان در این همایش، بر ضرورت پرداختن سازمان های مردم نهاد به موضوعات مختلف توسعه ای استان تاکید کرد و گفت: در گذشته شاهد فعالیت های اجتماعی در بسیاری از نهادهای اجتماعی سنتی مثل قهوه خانه ها، مساجد و حتی زورخانه ها بوده ایم و امروز نیز به شکل مدرن تری این تشکل ها به ایفای تقش می پردازند.

کیوان محمدی با اشاره تاریخچه فعالیت سازمان های مردم نهاد در دنیا و رویکرد آن ها به موضوعات مختلف اظهار داشت: در کشور خوشبختانه سابقه فعالیت های اجتماعی از دیرباز تاکنون وجود داشته است. وی افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در کارگروه های مختلف از تشکل های اجتماعی استفاده می کند و تلاش دارد تا از دیدگاه های آن ها در زمینه مباحث توسعه ای بهره مند شود.

سمن ها در کنار دولتمردان، به مردم خدمات ارائه می کنند

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان نیز در این همایش به نقش سازمان های مردم نهاد در پیشبرد اهداف توسعه اجتماعی اشاره و بیان کرد: استفاده مناسب از ظرفیت این تشکل ها ، یکی از ضرورت های جامعه امروز است.

یونس رنجکش اظهار داشت: یکی از اهداف برگزاری این همایش، ایجاد همگرایی های لازم، هماهنگی و همکاری ها بین تشکل های اجتماعی و دستگاه های اجرایی بوده است. وی افزود: باید تلاش کنیم تا بین نیازهای جامعه و همچنین ظرفیت های موجود در دستگاه های اجرایی و تشکل های اجتماعی، رابطه ای منطقی برقرار و با شناخت از ظرفیت های یکدیگر، خدمات عمومی به جامعه بهتر ارائه شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان بیان داشت: دولت تلاش می کند تا بتواند با بهره وری مناسب از ظرفیت های تشکل های اجتماعی، زمینه های توسعه اجتماعی را نیز بهتر فراهم کند. رنجکش یادآور شد: در استان گیلان با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید بر آن هستیم تا از این ظرفیت ها به نحو شایسته ای استفاده کنیم و در همین راستا ، در طول سه سال گذشته و از سال 93 تاکنون، حدود 40درصد بر تعداد تشکل های اجتماعی در استان افزوده شده است.

وی افزود: کیفیت بخشی بر فعالیت سازمان های مردم نهاد از دیگر اولویت ها در کنار افزایش صدور مجوز در این زمینه است که بر این اساس، توانمندسازی سازمان های مردم نهاد و همچنین همگرایی بین سازمان های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی در اولویت های کاری قرار دارد. رنجکش ادامه داد: تاکنون تلاش شده ضمن برقراری این ارتباط و افزایش مشارکت در فعالیت ها ، حدود 15کارگاه آموزشی با موضوعات توانمندسازی برگزار شود.

وی همچنین با اشاره به تشکیل شورای مشورتی سازمان های مردم نهاد استان گیلان یادآور شد: در این شورا نمایندگانی از تشکل های اجتماعی در حوزه های مختلف حضور دارند که از دیدگاه های آنان در پیشبرد اهداف مشارکت اجتماعی بهره گیری می شود.

وی گفت: متناسب با شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، بر آن شدیم تا نشان دهیم که اقدام و عمل و توجه به اقتصاد مقاومتی در حوزه سازمان های مردم نهاد نیز وجود دارد و این سازمان ها با بهره گیری از ظرفیت های درون جامعه می کوشند تا در کنار دولتمردان، به ارائه خدمات مختلف بپردازند. رنجکش افزود: دغدغه های موجود در جامعه تنها به صورت فراگیری و درگیر شدن همه آحاد جامعه بر طرف می شود و در این فراگیری سازمان های مردم نهاد به عنوان واسط بین مردم و مسئولان نقش مهمی را ایفا می کنند.

از همه فعالان حوزه های اجتماعی، برای کمک به کمیته امداد دعوت می کنیم

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان هم با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: امیدواریم خروجی همایش مناسب باشد و بتوانیم ماموریتی که برعهده تشکل های اجتماعی است را به سرانجام برسانیم .

علیرضا محمدی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) محصول تفکر و اندیشه های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: این نهاد با رویکرد توانمندسازی نیازمندان و محرومین در ۱۴ اسفند سال ۱۳۵۷ تاسیس شد و در حال حاضر ۵ میلیون نفر در کشور به صورت مستقیم وغیر مستقیم تحت حمایت هستند  یکی از وظایف کمیته امداد امام خمینی شناسایی نیازهای محرومین است. وی با بیان اینکه گیلان رتبه اول سالمندی را در کشور دارد، اظهار کرد: باید در کمیته امداد این فرهنگ را نهادینه کنیم که هر کس به نوبه خود سهم فقرا را کنار بگذارد .محمدی رویکرد جدید کمیته امداد را توانمند سازی خانواده ها در ابعاد مختلف عنوان کرد و افزود: این نهاد دارای بانک اطلاعات مناسبی است و در صورت لزوم به تشکل های اجتماعی مرتبط ارائه خواهد داد .

این مسئول با اشاره به تحت پوشش قرارگرفتن۱۵۰۰خانوار از بیماران صعب العلاج در کمیته امداد تصریح کرد: در بین مددجویان، ۱۳هزار دختر در شرف ازدواج، ۲هزار و ۵۰۰ دختر در نوبت جهیزیه هستند .وی ادامه داد: ۹۸درصد دانش آموزان نیازمند با همکاری آموزش و پرورش شناسایی شده اند و۲ درصد باقی مانده هم امیدوارم با همکاری تشکل های مردمی شناسایی شوند . مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گیلان میانگین صدقات جمع آوری شده را ۷۰۰ میلیون تومان در ماه و ۱۰ میلیارد تومان به صورت سالیانه اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی مستمری که کمیته امداد به مددجویان می دهد جوابگوی نیازهای محرومین نیست .محمدی افزود: اعتقاد ما این است که کمیته امداد تولید کننده فقرنیست بلکه فقر از جاهای دیگر تولید می شود .

وی با اشاره به برگزاری جشن عاطفه ها اظهار کرد: امسال مرحله اول جشن عاطفه ها در تاریخ ۲۵ شهریور برگزار می شود و تشکل های مردمی نیز در برگزاری با شکوه تر این جشن و تامین سبد تحصیلی دانش آموزان در حد توان خود یاریگر کمیته امداد هستند .علیرضا محمدی در ادامه، به آسیب های مختلف موجود در حوزه های اجتماعی اشاره کرد و از تشکل های مردمی استان خواست به کمیته امداد برای رفع این نگرانی ها کمک کنند. وی افزود: ما می توانیم در کنار تشکل های اجتماعی به فراگیری خدمات خود بپردازیم و در این میان ، از همه فعالان حوزه های اجتماعی دعوت می کنیم به یاری کمیته امداد بشتابند.

وی بیان کرد: باید تلاش کنیم بین کمیته امداد و تشکل های اجتماعی رابطه موثری برقرار شده و در این زمینه برنامه ریزی های علمی و منطقی داشته باشیم. محمدی خاطرنشان کرد: کمیته امداد، رویکردی حمایتی دارد و در حمایت از جامعه آسیب دیده، دست تمام کسانی را که بخواهند به این کمیته کمک کنند، به گرمی می فشارد.

تشکل های اجتماعی در پیشگیری از آسیب های مختلف نقش دارند

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گیلان نیز در ادامه با بیان اینکه شهیدان رجایی و باهنر اسوه کار، صداقت و مردمداری بودند، اظهار کرد: همایش تشکلهای اجتماعی و اقتصاد مقاومتی در راستای نهادینه کردن فرهنگ مردمی است و تقارن این نشست با هفته دولت را به فال نیک می گیریم .

احمد آقایی تصریح کرد: اگر نگاهی به تاریخ تحولات بشری در نظام اجتماعی داشته باشیم، می بینیم که بشر در ۲ حوزه مصون از آسیب نبوده و مدام در معرض تهدید بوده است. یکی در حوزه بیماری ها و امراض و دیگری در حوزه کج اندیشی ها که خروجی آن بزهکاری می باشد. وی افزود: بعد از انقلاب صنعتی فرانسه میزان جرم و جنایت در اروپالا بالا رفت متخصین بررسی کردند و متوسل به نهاد های مردمی شدند، نهادهای مردمی تنها راه نجات انقلاب فرانسه بود .

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گیلان با بیان اینکه وجه تمایز انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب های دنیا ویژگی مردمی بودن آن است، خاطرنشان کرد: مردم از ارکان اصلی نظام هستند و نقش کلیدی در تمامی امور اجتماعی دارند. آقایی با اشاره به اینکه دنیای غرب از قرن ۱۸ از ظرفیت های مردمی در جهت مقابله با آسیب های استفاده کرده است، یادآور شد: اگر بخواهیم در همه حوزه ها موفق شویم، باید به نیروهای مردمی تکیه کنیم .

وی با اشاره به نقش تشکل های اجتماعی در پیشگیری از آسیب های مختلف اجتماعی گفت: این تشکل ها می توانند کارکردهای بسیار مناسبی در این زمینه داشته باشند. وی با تبیین قوانین حمایتی جاری در خصوص فعالیت تشکل ها یادآور شد: تشکل های اجتماعی در صورت برخورد و بروز هرگونه مشکلی، می توانند بر اساس تکلیف و مفاد قانونی که وجود دارد، مستقیما به دادگستری شکایت و آن موضوع را مورد پیگیری قرار دهند. وی افزود: باید تلاش کنیم تا از ظرفیت های موجود در بدنه اجتماعی به نحو شایسته ای در پیشبرد اهداف توسعه ای استان و کشور بهره مند شویم.

دفاع مقدس متعلق به همه اقشار ملت است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان نیز در همایش تشکلهای اجتماعی و اقتصاد مقاومتی با تاکید بر اینکه دفاع مقدس محدود به نیروهای مسلح نیست، تصریح کرد: وقتی که با جنگ تحمیلی و هجمه شدید رژیم بعث عراق مواجه شدیم، آنچه که برجسته بود حضور تیم های کوچک و مردمی بود .

رسول جلایی با بیان اینکه نیروی بسیج نمونه بارز تاثیرگذاری تشکل های مردمی است، خاطرنشان کرد: بسیج به خاطر حضور به موقع نیروهای مردمی هویت پیدا کرد. وی با تاکید بر اینکه دفاع مقدس متعلق به همه اقشار ملت است گفت: دفاع مقدس توسط نهادهای مردمی شکل گرفت و امروز هم ارزش آن باید به واسطه این نهادها گسترش یابد و فضای جامعه را به سمت و سوی ارتقاء معنوی و فرهنگی پیش ببرد.

گفتنی است بر اساس آخرین آمار، بالغ بر 300 تشکل مردم نهاد در قالب سازمان هایی همچون انجمن های خیریه، حوزه جوانان، محیط زیست و مددکاری در گیلان فعالیت می کنند. از این تعداد سازمان های مردم نهاد در استان ، حدود 60 سمن از استانداری و مابقی از نهادهایی از قبیل نیروی انتظامی، اداره کل ورزش و جوانان، بهزیستی و محیط زیست گیلان مجوز گرفته اند.

 

لازم به ذکر است؛ در پایان این همایش، مسئولان سازمان های مردم نهاد مشکلات و سوالات خود را با مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گیلان، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان و شاپور کریمی کارشناس سازمان های مردم نهاد وزارت کشور مطرح کردند. 

پربیننده‌ ترین ها