شورای اسلامی شهر رشت، بعد از استعفای سیدمحمد احمدی از شهرداری رشت، اقدام به انتشار فراخوان جهت انتخاب شهردار برای کلانشهر رشت کرده است، فراخوانی که باعث شد ده نفر مدعی با پرونده های سبک و سنگین، پشت درب شورا بنشینند. امروز اما شورای رشت بررسی ها خود را انجام داده و به سه گزینه نهایی رسیده است؛ سیدمحمد علوی، رحیم شوقی و ناصر عطایی.

به گزارش خط اول، اگرچه انتخاب شهردار جزو اولیه ترین وظیفه شوراهاست اما در سال های اخیر شهر رشت همواره با معضلی به نام انتخاب شهردار مواجه بوده است. انتخاب هایی صورت گرفته که گاه فرد منتخب توانمندی های لازم را نداشته است و گاهی اوقات نتوانسته توانایی های خود را در شهر رشت به نمایش بگذارد. یکی از مهم ترین علل بروز این اتفاق هم در نظر نگرفتن مسائل است که در زمان انتخاب باید مورد توجه قرار گیرد، عواملی که اگر شورای شهر رشت در وجود سه گزینه نهایی خود ببیند یقینا اینبار می تواند انتخاب درستی انجام دهد.

اما کدام یک از سه گزینه پیشنهادی شهردار رشت خواهند شد؟ علوی، عطائی یا شوقی؟

نگارنده معتقد است؛ علوی نه، عطائی نه، شوقی آری

چرا ؟

علوی به این دلیل نه

چون که اولا وی در انتخابات شورای اسلامی شهر، به مردم رشت یک تعهد داد و آن اینکه از همه ظرفیت‌های خودش برای ارتقاء کمی کیفی شهر رشت استفاده نماید و رشت به جایگاه واقعی خود، اگر نتواند برساند حداقل نزدیک نماید، وی با تعرفه کردن خودش بعنوان گزینه شهرداری رشت، هم به مردمی که به وی اعتماد کردند و رای دادند خیانت کرده و هم اینکه فرصت را از یک شهروندی که دارای توانمندی برای اداره شهرداری رشت می‌باشد را از قرار گرفتن در این جایگاه حذف میکند.

دوم اینکه از زمانی که علوی بنای فعالیت انتخاباتی در پیش گرفت و در انتخابات شورای اسلامی شهر رشت رای آورد، مداوم در حال برنامه ریزی بود تا از سکوی شورای شهر بعنوان پله ترقی بهره جسته و در انتخابات مجلس شورای اسلامی بعنوان کاندیدا شرکت کرده تا بتواند در این انتخابات رای لازم را برای ورود به مجلس را کسب کند. در انتخابات گذشته نیز شاهد این رفتار سیاسی از وی بوده ایم، اگرچه بنا بدلایلی نتوانست در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کند اما خیز سیاسی خود را برای شرکت مجدد در انتخابات شورای اسلامی شهر رشت برداشته و توانست با پیش هزینه‌هایی که در دوره قبل از منابع و جایگاه شورای اسلامی شهر رشت هزینه کرده بود مجدداً به شورا راه پیدا کند.

الان هم بدنبال تصدی کرسی شهرداری رشت است، هدف نهایی وی استفاده حداکثری از جایگاه و امکانات شهرداری رشت برای هزینه کردن و بالابردن ضریب موفقیت خود در انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی می‌باشد.

از طرفی هم باتوجه به اختلاف سیاسی وی با بعضی از نمایندگان فعلی شهر رشت، نه تنها نمی‌تواند با حضور خود در شهرداری رشت فرصتی برای بهتر شدن حال شهر رشت بکند بلکه با حضور خود آن مقدار همراهی و کمک نمایندگان از شهرداری را از دست خواهد داد.

در یک کلام حضور علوی فرصت سوزی بیش برای شهر رشت نخواهد بود، مضاف به اینکه همین اشتباه راهبردی را شورای اسلامی شهر را دوره قبل نیز مرتکب شده که متاسفانه نتیجه عکس گرفته و اصرار آنها برای شهرداری کردم حامد عبدالهی و حجت جذب دو تن از اعضای پیشین شورای شهر رشت، باعث معطل ماندن امور شهری برای مدت بیش از یک سال گردید.

 

و اما چرا عطائی نه

شهر رشت دارای دایره های سیاسی خاص خودش می‌باشد و در این دایره های سیاسی افرادی تاثیر گذار می‌باشند که تمامی رفتار افراد را رصد میکنند، در واقع شهردار رشت جدا از تخصص که باید فرد مدعی تصدی شهرداری از آن برخوردار باشد باید شمه سیاسی و ارتباط درخور توجهی هم داشته باشد که تا بتواند از این ظرفیتهای پنهان سیاسی برای اهداف شهرداری و مدیریت آن بهره برداری کند و به تبع آن اعضای شورای اسلامی شهر نیز از جریان پنهان نه بی اطلاع هستند و نه دوست دارند که منافع سیاسی خود را فدای فردی بکنند که نتواند در این بازی سیاسی ایفای نقش اساسی کند.

هرچند که عطائی مدعی این است که میتواند از عهده این کار برآید ولی شواهد و قرائن گویای این موضوع است که عطائی از عهده این مهم بر نمی‌آید و چنانچه موفق به اخذ آرای اعضای شورای اسلامی شهر رشت گردد عمر مدیریتی بسیار کمی خواهد داشت لذا منطق مدیریتی حکم میکند که سرمایه‌گذاری روی فردی صورت بگیرد که هم بتواند با استقرار خود در این جایگاه، هم مدیریت شهری رشت را ارتقاء بدهد و هم مانع از آسیب پذیری اعضای شورای شهر گردد.

ضمن اینکه عطایی نباید خود را با زاکانی شهردار تهران مقایسه کند که توانست با مدرک تحصیلی غیرمرتبط از قیف وزارت کشور عبور کند.

 

واما چرا رحیم شوقی آری

در بررسی سوابق شغلی شوقی به نکات مثبتی برخورد میکنیم که در صورت اعتماد اعضای شورای اسلامی شهر رشت به وی، شهر رشت با استقرار ایشان در جایگاه شهرداری رشت به یک آرامش سیاسی که لازمه هر مدیریت با این حجم مسئولیت و تعهد اجرائی می‌باشد، خواهد رسید و هم اینکه از تجارب و ارتباطاتی که تاکنون در جایگاه های مدیریتی کسب کرده میتواند شهرداری رشت را سامان داده و در مدت زمانی کوتاه شاهد رشد و شکوفایی شهر رشت و رسیدن به جایگاهی که انتظار آن می‌رود داشته باشیم.

شوقی جوان ترین فرد از بین گزینه هایی نهایی است و کارنامه عمرانی پرباری دارد و ارتباطش با بدنه سیاسی نیز همواره از روی احترام متقابل بود و هرگز وارد چالش های سیاسی و مدیریتی نشده است. وی از جمله مدیرانی است که از پاکدستی برخوردار است؛ چه آن  زمانی که در استانداری گیلان بعنوان معاون و بعد از آن هم بعنوان مدیرکل دفتر فنی استانداری مشغول بوده و چه الان که بعنوان معاون عمرانی منطقه آزاد انزلی، ایفای مسئولیت می نماید و نشان داد که از این قابلیت برخوردار است که مسئولیت های بالاتری به ایشان سپرده شود.

مضافاً اینکه حضور آقای شوقی در مدیریت شهرداری رشت فرصتی را ایجاد خواهد کرد که در زمان تصدی این جایگاه اجرایی، ضمن کسب تجارب و برقراری ارتباطات درست و منطقی، قابلیت استقرار در جایگاه استانداری گیلان را بعد از مدتی احراز نماید.

لذا از فرصت پیش آمده استفاده کرده و از آقای علوی درخواست مینمایم که از کاندیداتوری تصدی پست شهرداری رشت انصراف داده و این فرصت را برای حضور مهندس شوقی فراهم نماید، ضمن اینکه آقای مهندس عطایی میتواند در مدیریت ارشد شهرداری رشت یکی از بازوان توانمند مدیریت در کنار مهندس شوقی ایفای نقش نماید. امیدوارم که اعضای محترم شورای اسلامی شهر رشت با تصمیمی درست و منطقی در انتخاب بهترین برای مدیریت شهر رشت گام بردارند و اولین گام را در ایفای وظیفه نمایندگی آنگونه که در شأن مردم فهیم رشت باشد، بردارند.

پربیننده‌ ترین ها