رئیس هیئت نجات غریق و غواصی گیلان با اشاره به شناسایی ۳۶۰ نقطه خطر آفرین در سواحل استان گفت: ۸۰۴ ناجی غریق در نقطه های شناسایی شده سواحل مستقر هستند.

در این نشست، هاشم اسماعیلی، رئیس هیأت نجات غریق و غواصی استان گیلان، ضمن تبریک دهه کرامت و هفته معلم، با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی و پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی اظهار کرد: «امروز آنچه برای من اهمیت دارد، همکاری و همراهی اصحاب رسانه است؛ چرا که شما با نفوذی که در جامعه دارید می‌توانید یاری‌گر ما در مسیر آگاه‌سازی باشید. حتی نجات جان یک نفر از غرق‌شدگی، بسیار ارزشمند و قابل‌توجه است.»

اسماعیلی با بیان اینکه برای این هیأت، آغاز خرداد به‌منزله آغاز فصل تابستان است، افزود: «در سال ۱۴۰۰، حدود ۲۷ مورد غرق‌شدگی ثبت شد. این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۴۵ نفر رسید؛ اما با تلاش‌ها و همکاری همه‌جانبه، در سال ۱۴۰۲ توانستیم این آمار را به ۱۰ نفر کاهش دهیم. متأسفانه در سال ۱۴۰۳، دوباره به ۱۴ نفر افزایش یافت.»

وی با بیان اینکه تعداد بسیار زیادی از این غریق‌ها، بومی گیلان هستند، گفت: «ما سال گذشته پدر و دختری داشتیم که بومی استان ما بودند و غرق شدند. گاهی پیش می‌آید که می‌گوییم ما فرزندان دریا هستیم و مشکلی پیش نمی‌آید. برای مثال، موردی داشتیم که دقیقاً زیر تابلوی "شنا ممنوع" شنا می‌کردند و وقتی با تذکر نجات‌غریق مواجه شدند، پدر خانواده گفت: "من حواسم به بقیه هست." متأسفانه در ادامه، این پدر به همراه دختر و یکی دیگر از اعضای خانواده‌اش در رضوانشهر غرق شدند.»

رئیس هیأت نجات غریق و غواصی استان، با بیان اینکه هدف هیأت، رساندن تعداد غریقان به صفر است، گفت: «رشته ما قهرمانی، همگانی و امداد و نجات است. ما یک بخشی در حوزه همگانی داریم که جذب ناجیان غریق است و در سال گذشته، ۶۰ دوره آموزشی برگزار کردیم و جزو استان‌های برتر بودیم.»

وی با بیان اینکه استرالیا در سال ۲۰۳۲ میزبان المپیک است، گفت: «احتمالاً در سال ۲۰۳۲، رشته نجات غریق المپیکی شود. ما از اکنون در حال برنامه‌ریزی و برگزاری مسابقات رشته‌های نجات غریق در رده‌های سنی متفاوت هستیم. تاکنون، ۴ دوره در رده‌های سنی مختلف برگزار کرده‌ایم. حتی در یک دوره، چیزی حدود ۱۶۰ نفر شرکت‌کننده داشتیم. تلاش ما این است که میزبانی یک دوره مسابقات کشوری را در گیلان به‌دست بیاوریم.»

اسماعیلی با استناد به آمار بیمه‌شدگان ورزشی اظهار کرد: «در حال حاضر، حدود ۱۴۰۰ ناجی غریق در گیلان فعالیت دارند؛ چه در استخرها و چه در سواحل. از این تعداد، ۸۰۴ نفر در سواحل مستقر هستند که همگی دوره‌های آموزشی لازم را گذرانده‌اند. این نیروها در ۳۶۰ نقطه خطرآفرین ساحلی مشغول به کار هستند.»

وی با بیان اینکه هر ساله یکی از مشکلات هیأت نجات غریق و غواصی در استان گیلان، مشکل تجهیزات و حقوق ناجیان غریق بوده است، گفت: «الان که خدمت شما هستیم، کلاه، عینک، کفش، بادگیر، بلندگو، کلمن، سایه‌بان و سایر تجهیزات فراهم شده و قرار است در اختیار عزیزان نجات غریق قرار بگیرد. در دو سال اخیر، خوشبختانه کسی را نداریم که مبلغی از هیأت نجات غریق و غواصی طلب داشته باشد. دو دغدغه اصلی ما تجهیزات و حقوق بود که هر دو مورد تا این لحظه حل شده و مشکلی وجود ندارد.»

پربیننده‌ ترین ها