استان گیلان دارای استعدادهای فراوان در بخش های مختلف علمی، پزشکی، ادبی، ورزشی و ... است که تعدادی ازآنان نه تنها در ایران بلکه در جهان نیز زبانزد خاص و عام هستند که نمونه بارز آن پروفسور سمیعی بزرگترین جراح مغز و اعصاب در جهان است.
به گزارش خط اول، دکتر سجاد عبدی نیز یکی از این نوابغ گیلانی است که با توجه به سن و سال کم خود، توانسته پله های ترقی پزشکی را به سرعت طی کند و هم اینک نیز یکی از برجسته ترین متخصصان در بخش های مختلف پزشکی می باشد.
این جوان و نخبه گیلانی، عضو انجمن نخبگان کشور و دارنده مدرک تافل IBT با نمره ۱۰۰ از آمریکا، متخصص رفتار حرکتی، جوان برتر گیلان در سالهای ۹۳ تا ۹۷، دارنده مقالات isi و همچنین قهرمان در عرصه کاراته و یکی از جوانترین مدرسان دانشگاه در کشور است که تندیس و لوح سپاس از نماینده ولی فقیه و همچنین معاونین ریاست جمهوری در دوره های متعدد دریافت کرده است.
این متخصص گیلانی که ده ها کتاب تألیف و ترجمه کرده، در حیطه توانبخشی و کار درمانی موفقیت های چشمگیری داشته تا جایی که از متد درمانی خود برای درمان بیماران استفاده میکند و در درمان دیابت و همچنین درمان فلج های مربوط به سکته مغزی به نتایج چشمگیری دست یافته است.
به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا با این نخبه جوان شهر رشت مصاحبه ای داشته و مردم عزیز گیلان و ایران را از جدیدترین دستاوردهای این متخصص مطلع سازیم.
دکتر سجاد عبدی در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: خوشحالم در کشوری زندگی میکنم که مردمانش همه مهربان، باتعصب و نخبه هستند و من نیز خود را جزئی از این خانواده میدانم و با افتخار می گویم که یک گیلانی و یک ایرانی هستم و برای سربلندی کشورم تلاش میکنم.
وی افزود: دوره کارشناسی را ۶ ترمه و در ترم 4 کارشناسی، کارشناسی ارشد قبول شدم و در کارشناسی ارشد پذیرش دکترای خود را از دانشگاه ارومیه گرفتم. به حول قوه الهی در تلاشم تا بتوانم خدمت کوچکی را برای کشورم انجام دهم که در این راستا همیشه تکیه گاهم خداوند بوده و شعارم این است که آنقدر شکست میخورم تا راه شکست دادن را یاد بگیرم، ضمن اینکه افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمیدهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام میدهند.
دکتر عبدی در مورد تحقیقاتش در بیماری دیابت اظهار کرد:این پژوهش از نوع تجربی مداخله ای بود که در مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه گیلان انجام گرفت که در آن جمعیت مورد مطالعه از ۱۲۰ موش نر در نظر گرفته شده بود که در ۱۰ گروه غیر دیابتی و پنج گروه دیابتی تقسیم شدند که دیابت بوسیله تک دوز ۶۰ میلی گرم در هر کیلوگرم STZ القاء شد و اگر میزان گلوکز پلاسما بیش از ۲۵۰ میلی گرم در هر دسی لیتر بود، حیوانات به عنوان گروه دیابتی در نظر گرفته می شدند.
این نخبه گیلانی اضافه کرد: بر این اساس تهیه یک عصاره که تجویز از طریق روش گاراژ به حلالیت ۱۰ میلی گرم عصاره در حلال سالین صورت گرفت و تمرینات هوازی برای انجام از تردمیل موش صحرایی استفاده شد و دستورالعمل تمرین هوازی برای حیوانات به این صورت بود که ابتدا موش های صحرایی یک دوره آشنا سازی را طی کردند و پس از آن یکروز استراحت به حیوانات داده میشد و سرانجام پس از حذف حیوانات، تمرین اصلی آغاز شد.
دکتر عبدی ادامه داد: با توجه به داده های حاصل از مطالعه اخیر میتوان نتیجه گرفت که مصرف عصاره و تمرین هوازی هر کدام به تنهایی و مصرف باهم موجب افزایش حافظه اجتنابی غیرفعال و همچنین موجب بهبود وزن و سطح سرمی فاکتور نورو تروفیک مشتق از مغز و کاهش سطح سرمی گلوکز در موشهای صحرایی نر دیابت شده که این پروژه ۳ سال زمان برده و در بالاترین سطح نشریه های معتبرداخلی و خارجی isi تأیید و چاپ شده است.
نخبه جوان استان گیلان در مورد حیطه توانبخشی و کاردرمانی روی بیماری های خاص نیز گفت: بنده یک محقق هستم که در حیطه پژوهش و علمی فعالیت میکنم و در حال ساخت و ثبت دستگاه پیشرفته هستم که بتواند سرعت بهبودی را افزایش داده و زودتر فرد به بهبودی برسد که مراحل ثبت این دستگاه هم در حال فراهم شدن است.
دکتر سجاد عبدی خاطرنشان کرد: در سالهای پژوهش خود زمانی که بر روی موشها کار میکردم به نتایج جالبی رسیدم که دیدم ورزش میتواند نقش بسزایی در بیماران بگذارد که این امر باعث شد که به فکر ورزش مصنوعی برای بیمارانی که غیرقابل حرکت هستند، باشم.
وی تصریح کرد: این دستگاه بسیار کوچک نه تنها در بهبود کیفیت زندگی افراد نقش دارد، بلکه میتواند از ایجاد آسیب هم پیشگیری کند که هم بخشی از سیستم توانبخشی است و هم در مراقبت های حاد نقش دارد و به علاوه این دستگاه میتواند در حفظ عملکردهای حرکتی به فرد کمک کند تا توانایی هایش را افزایش دهد.
دکترعبدی اضافه کرد: افرادی که دارای بیماری هایی مثل MS و ALS هستند، توانایی آنان حفظ میشود و همچنین یکسری از افرادی که توانایی آنان بدلیل سکته مغزی از بین رفته و هر فعالیت و توانایی را که از دست رفته، تقویت و برمی گرداند که در این راستا به بیمار آموزش های لازم جهت حفظ حداکثر استقلال را بدهد.
وی گفت: این دستگاه بیماران را ارزیابی میکند و با توجه به یافته هایشان قضاوت بالینی و پیش آگهی بیماری و برنامه درمانی را تعیین میکند که من با در نظر گرفتن اولویت های بیمار، اهداف درمانی را مشخص میکنم و راههایی را برای مدیریت متکی توسط خود بیمار را ارایه میدهیم.
این نخبه جوان گیلان که یکی از ورزشکاران و قهرمانان رشته کاراته نیز است، در این خصوص بیان کرد: درس و ورزش هر دو در جایگاه خود سختی های مخصوص به خود را دارد اما وقتی به هدف می رسید، سختی راه معنا پیدا نمیکند و شیرینی کسب شده، آن سختی ها را از بین می برد.
امید است که با حمایت از این جوانان نخبه، راه را هموار کنیم تا آنان بتوانند در زمینه های مختلف علمی، گام های مؤثر و مثبتی را بردارند.