جامعه ایرانی طوری بار آمد که تغییر را سخت برمی تاباند، البته همیشه بدنبال تغییر هست اما قالب سخت و سنتی آن به ندرت با تغییر کنار می آید، این می شود که جامعه کاراته کشورمان خواهان یک هوای تازه در خانه شان هستند، اما بدون درد و خونریزی.

به گزارش خط اول ورزشی، از زمان روی کار آمدن مزدا صوفی به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته موفقیت های ورزشی عجیبی رخ داد که کمتر کسی تصورش را می کرد، نایب قهرمانی جهان در کومیته یا کسب بیشترین مدال در کاراته وان، کسب سه سهمیه  بازیهای جهانی چین و برگزاری شفاف انتخابی تیم های ملی و سامان بخشیدن به امور اداری و مالی، شاید با حضور یک رئیس در راس فدراسیون، این پیروزی ها عادی جلوه می کرد اما کسب چنین موفقیت هایی با یک سرپرستی که به مراتب اختیارات کمتری نسبت به یک رئیس دارد، قابل توجه است.

صوفی مسیر تبیین شده از سوی مقام عالی وزارت را بدون هیچ بهانه ای در حال سپری کردن است و به موقع مقدمات برگزاری انتخابات را هم فراهم کرد. خودش هم ورود نکرد تا به چیزی متهم نگردد، اما مگر می شود دهان منتقد را بست، آن هم منتقد مغرض را.

ابتدا به تغییرات گسترده ای که صوفی انجام داد معترض شدند و گفتند او در حال مهندسی انتخابات است، درحالیکه اولا بیش از نیمی از این تغییرات افرادی نیستند که در مجمع حضور داشته باشند تا شائبه مهندسی، پشت آن تغییر نهفته باشد، ثانیا مهندسی برای چه کسی؟ خودش که در انتخابات حضور ندارد و کاندیداهای نهایی هم که هنوز مشخص نشدند و نکته بدتر اینکه صوفی با اغلب این کاندیدای ثبت نام کرده رفاقت و آشنایی دارد، برای کدامشان کت بکند که دیگری ناراحت نشود؟

از این مهم که بگذریم، منتقدان مغرض می گویند؛ حکم سرپرستی صوفی ششم اردیبهشت ماه تمام شده و حضورش غیرقانونی است، درحالیکه طبق تبصره یک ماده ۱۳ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی در صورتی که رئیس فدراسیون عزل یا مستعفی شده و یا غیبت بیش از سه ماه داشته و یا به موجب آرای مراجع ذی صلاح قضایی منع ادامه فعالیت داشته باشد، رئیس مجمع می‌تواند سرپرستی فدراسیون را تا زمان تشکیل مجمع عمومی، حداکثر ظرف ۶ ماه، تعیین کند.

شروین اسبقیان هم در این خصوص پیشتر به خبرگزاری مهر گفته بود؛ محدودیتی برای دوره فعالیت «سرپرست» در فدراسیون ها وجود ندارد.

وی تاکید کرد: در مورد مدت زمانی که سرپرست‌ها می‌توانند در فدراسیون‌ها حضور داشته باشند و مدیریت کنند، هیچ مصوبه قانونی وجود ندارد. دوره‌های ۳ یا ۶ ماهه که بعضاً از آنها به عنوان زمان قانونی مدیریت سرپرست‌ها یاد می‌شود هم صحت ندارد. به همین دلیل در انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌ها و حکمی که برایشان صادر می‌شود هیچ اشاره‌ای به مدت زمان فعالیت‌شان نمی‌شود. فقط تاکید می‌شود در اولین فرصت شرایط را برای برگزاری مجمع انتخاباتی مهیا کنند. البته عرف این است که سرپرست‌ها ۶ ماه در فدراسیون خود حضور داشته و طی این مدت همکاری‌های لازم را برای برگزاری انتخابات داشته باشند. اگر هم این مدت زمان به پایان رسید و به هر دلیلی انتخابات برگزار نشده بود، رئیس مجمع تصمیم لازم را خواهد گرفت. بنابراین فعالیت سرپرست‌ها بعد از ۳ یا ۶ ماه به هیچ وجه غیرقانونی نیست.

در هر صورت تغییر ممکن است خون و خون ریزی نداشته باشد ولی کمی درد دارد، اگر اهالی کاراته اندکی صبوری به خرج دهند هوای تازه را استشمام خواهند کرد.

پربیننده‌ ترین ها