نخستین همایش ملی یافته های پژوهشی ورزش و جوانان، با حضور دکتر احمدی معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش وزیر ورزش و جوانان، اصغریان معاون استاندار گیلان در رشت برگزار شد.

به گزارش خط اول مدیرکل ورزش و جوانان گیلان در این همایش که روز دوشنبه هشتم شهریور ماه با قرائت پیام دکتر محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان آغاز بکار کرد با بیان اینکه  گیلان همواره در حوزه های علمی پیشگام بوده است اظهار امیدواری کرد: برگزاری موفق این همایش بتواند در پیشبرد اهداف متعالی نظام و توسعه پایدار کشور نقش ارزنده ای ایفاد کند. مسعود رهنما افزود: اگر ورزش به علوم روزاین و تحقیقات علمی آمیخته  شود، بدون تردید دستاوردهای ایران سربلند در میادین ملی فراتر از آنی خواهد بود که تاکنون شاهدش بوده ایم. وی با ذکر این نکته که توان پذیرش علم و تحقیقات در بین مربیان و مدیران ورزش استان گیلان بسیار بالاست، یادآور شد: تلاش خواهیم کرد با همکاری بدنه ی فرهیخته دانشگاهی گیلان در دوره های آتی مسابقات آسیایی و المپیک جایگاه برجسته ای را احراز کنیم .

معاون فرهنگی، آموزش  وپژوهش وزارت ورزش و جوانان نیز در این همایش، ضمن قدرشناسی از مدیرکل ورزش وجوانان گیلان و ارگانهایی که در برگزاری این نشست علمی تلاش دارند، اظهار امیدواری کرد که با انتقال تجربه و بازخوانی دستاوردها و یافته های پژوهشی مرتبط با حوزه ورزش وجوانان بتوانیم استانهای کشور را در فرآیند توسعه بیش از پیش سهیم کنیم. وی با بیان اینکه هر چه که بتوانیم بستر فعالیتهای پژوهشی را در کشور فراهم کنیم، دستاوردهای ارزشمندتری را شاهد خواهیم بود، افزود: هیچ موضوع و پدیده ای نمی تواند بدون پشتوانه علمی و پژوهشی راه  تعالی در پیش بگیرد.

وی پژوهش در هر دو حوزه ورزش وجوانان را لازمه پویایی جامعه توسعه پایدار ارزیابی کرد و گفت: اینکه ما چه میزان کار پژوهشی را هم راستا کنیم تا محصول آن تأمین نیاز جامعه و نتایج آن قابلیت بکارگیری در تصمیم گیری و تصمیم سازی  باشد از نکات بارز تحقیقات و پژوهش خواهد بود. دکتر احمدی با ذکر این نکته که ارتباط مراکز پژوهش با دستگاههای اجرایی یکی از چالش های اساسی فرآیند توسعه کشور است، یادآور شد: در نظام نامه پژوهش و فن آوری وزارت ورزش و جوانان بر این نیاز اساسی پای فشرده ایم و همه تلاش خود را برای همگام و هم راستا کردن این دو حوزه انجام خواهیم داد. وی با تأکید بر این موضوع اساسی که باید تحقیقات و پژوهش هم راستا با نیاز جامعه و فرآیند توسعه باشد، تصریح کرد: هر آنچه که اعتبارات ملی را در فعالیتهای جزیره ای بکار گیریم، بواقع اتلاف سرمایه ملی خواهد بود.

دکتر احمدی معاون فرهنگی ، آموزش و پژوهش وزارت ورزش وجوانان، برون سپاری دانش تحقیقات و پژوهش ونیز توجه به ظرفیتهای علمی کشور را از اولولیتهای وزارت ورزش و جوانان عنوان کردو  خاطرنشان ساخت: با استمرار تعامل  حوزه علمی و دستگاه اجرایی، کیفیت فعالیت را در دو حوزه ی ورزش و جوانان ارتقاء خواهیم داد. وی تخصیص اعتبار در حوزه های پژوهشی کاربری را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: اینکه از 13 هزار میلیارد ریال اعتبار پژوهشی چه میزان در جهت رفع نیازهای تخصصی و اجرایی کشور بکار گرفته میشود  و اثرگذاری آن به توسعه متوازن می انجامد، باید ارزیابی شود.

وی توجه به کار پژوهشی بعنوان فعالیتی تزئینی و تشریفاتی را آفتی بزرگ در تصمیم سازی کشور قلمداد کرد و گفت: مطالعات علمی باید در خدمت تصمیم سازی و برنامه ریزی و توسعه کشور باشد. وی سپس به مسابقات المپیک 2016 اشاره کرد و گفت: بدون تردید ظرفیت جوانان مان بسیار فراتر از عناوین بود که کسب کردیم. دکتر احمدی افزود: باید در چنین میادینی بزرگ توان فنی و جسمی ورزشکاران با داده های علمی تلفیق شود تا حاصل آن توسعه متوازن و پایدار باشد. معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان، توفیق در رقابتهای آتی بازیهای آسیایی المپیک را لازمه تقویت مشارکت داده های پژوهشی ذکر کرد و گفت: با آمیخته ای از علم و پژوهش و توان جسمی جوانان مان میتوانیم به ثبات در توسعه نزدیک شویم.

اصغریان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گیلان هم در اولین همایش یافته های پژوهشی ادارت کل ورزش وجوانان استانهای کشوراز هزینه کرد اصولی اعتبارات با هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه گفت و افزود: اگر که برخی موفقیت های ما در میادین بین المللی با انتظارات جامعه همخوانی ندارد، نشان از مشارکت کم حوزه تحقیقات و پژوهش دارد. وی با بیان اینکه موتور پیشرو هر کشور پژوهش است، یادآور شد: در دولت تدبیر برغم اینکه یک چهارم کمتر از دولت نهم و دهم درآمد نفتی داشته ایم، اما دستاوردهای آن قابل ملاحظه بوده است.

سرپرست مرکز مطالعات راهبردی وپژوهشی وزارت ورزش و جوانان هم در پایان همایش خبر داد: از مجموع 40 طرح ارائه شده از استانهای کشور 11 طرح برگزیده شدند. فضلی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 145 طرح استانی را در سامانه سمان ثبت کرده ایم. وی با بیان اینکه همایش حوزه های پژوهشی را در 6 منطقه با هدف انتقال دانش و تجربیات استان ها برگزار کرده ایم، افزود: ویژگی های مورد انتظار این تقسیم بندی ها کاربردی کردن داده های علمی و مشارکت دادن استانها در حوزه پژوهش بوده است.

گفتنی است علاوه بر نشست دبیران شوراهای پژوهشی ادارات کل استانها، سه کلاس آموزشی با موضوع بررسی و شناسایی عوامل خطرزای دوپینگ با مدرسی دکتر فرج زاده، طراحی تمرین ورزشی با مدرسی  دکتر دمیرچی و آشنایی با شاخص های سازماندهی امور جوانان با مدرسی دکتر کلاشلو در نخستین همایش یافته های پژوهشی برگزارشد. در هرکدام از این کلاسهای آموزشی 250 نفر از مربیان، قهرمانان و مسئولان ورزش گیلان، دبیران سمنها در دوسالن هتل کادوس و مهمانسرای المپیک حضور داشتد.

 

همچنین دکتر احمدی معاون و فضلی سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش وجوانان از مسعود رهنما مدیرکل ورزش وجوانان گیلان و سید رضا رحیمی مقدم دبیر شورای پژوهشی گیلان بابت میزبانی خوب و کیفی تجلیل کردند.

پربیننده‌ ترین ها