دکتر علی افتخاری با حضور در المپیک توکیو، هشتمین حضور خود در معتبرترین رویداد ورزشی جهان را ثبت خواهد کرد و از این حیث وی یکی از مجرب ترین و باسابقه ترین ایرانی هایی است که در المپیک حضور داشته است، شاید هم این رکورد در آسیا بینظیر باشد.
وی عضویت در دو کمیسیون راهبردی رسانه و امور بینالملل کمیته ملی المپیک و سابقه سالها عضویت در فدراسیون جهانی کشتی را در کارنامه دارد و در ادوار مختلف مشاورعالی دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز بوده است و بالطبع برای این گزارش مرجعی معتبر و دست اول برای رسانهی خط اول هست. دکتر علی افتخاری در خصوص عملکرد ورزش استان در مبحث المپیک اظهار داشت: فارغ از هر نتیجهای که در توکیو رقم بخورد، تک تک ورزشکاران المپیکی ما قهرمان و پهلوان هستند که این فرصت را دارند در بزرگترین رویداد ورزش دنیا حضور پیدا کنند چرا که المپیک، محل رقابت نخبه ترین، زبده ترین و بهترین ورزشکاران سراسر جهان است.
وی تلاش ورزشکاران المپیکی و مجموعه ورزش کشور را در کسب سهمیه، کارنامه پرافتخاری دانست.
وی گفت: تعداد سهمیه کسب شده در بازی های المپیک توکیو نسبت به هشت دوره حضور ایران در قبل از انقلاب اسلامی و هشت دوره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دارای رکورد بیشترین سهمیه است و این نشان میدهد برای این سهمیه ها اهتمام خوبی صورت گرفت.
دکتر علی افتخاری با بیان اینکه درایت وزیر ورزش وجوانان و رئیس کمیته ملی المپیک و همدلی و همگرایی در بدنه مدیریتی ورزش کشور توسط این دو مقام عالی مسئول ورزش کشور باعث حل بسیاری از مشکلات ورزش شده است، افزود: علاوه بر این، حمایت ویژه دکتر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در افزایش بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باعث تقویت برنامههای آماده سازی فدراسیون ها و اعزام ها و کیفیت اردوها و تامین تجهیزات و ملزومات لازم و پرداخت حقوق و مزایای ملیپوشان و رفع دغدغههای معیشتی آنان و نیازمندی های تمرینی در دورهی کسب سهمیه شد و از این حیث دورهی بینظیری را شاهد بودیم و نتیجه آن در کسبِ موفقیتِ اخذِ ۶۸ سهمیه کاملا واضح و مبرهن بود
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک به فدراسیون ها اعتبارات ویژه تخصیص دادهاند، متأسفانه برخی از فدراسیونها رها شده اند و پول را خرج آمادگی المپیک نکردهاند و اگر وزارت ورزش با آنها برخورد کند میگویند دولت در ورزش دخالت کرده است.
متاسفانه نظارتی جدی بر فدراسیون ها نبوده و برخی از فدراسیون ها در توکیو هیچ نتیجه ای نمیگیرند. ضمن اینکه برخی از فدراسیون ها نیز تمام تلاش خود را برای موفقیت در المپیک بکار بسته اند.
دکتر علی افتخاری در پایان خاطر نشان کرد: فرصت کمی تا المپیکی بی سابقه که هیچکس آن را تجربه نکرده است داریم؛ با توجه به شرایطی که ویروس کرونا برای همه ورزشکاران و مسئولین برگزاری ایجاد کرده است، در این دوره همگی تجربه خاصی را پشت سر خواهند گذاشت؛ در این یک سال تعویق برگزاری المپیک، با وجود فراز و نشیبها شاهد بودیم که ورزشکاران، مربیان و مسئولین چه سختی هایی را تحمل کردند و تا همین جا هم باید بابت دستاوردهایشان به آن ها تبریک گفت.