سعید حسنی پور که از خرداد سال گذشته با عقد قراردادی دو ساله به عنوان مربی تیم ملی کاراته هنگ کنگ مشغول به کار است، توانست دست به کاری بزرگ بزند و این کشور را برای نخستین بار در تاریخ، در لیگ جهانی صاحب مدال طلا نماید.
به گزارش خط اول ورزشی، سرمايه انساني از اصلي ترين عوامل رشد و توسعه کشورها است و کمبود اين سرمايه در کشورهاي در حال توسعه فرايند رشد و توسعه را به تاخير مياندازد. متاسفانه جمهوري اسلامي ايران از جمله کشورهايي است که به طور پيوسته با پديده مهاجرت و فرار مغزها روبرو بوده است. طبق آمار ارئه شده از سوي سازمان ملل، در بين 72 کشور در حال توسعه در جهان، ايران رتبه سوم فرار مغزها را با توجه به جمعيت خود دارا است.
در این بین مهاجرت نخبگان ورزشی بواسطه بعد گسترده تر رسانه ای آن، بیش از سایر مهاجرت ها به چشم می اید، موضوعی که تنها با کمی مدیریت بهتر و ارایه زیر ساخت های پیشرفته تر قابل حل است و می توان جلوی مهاجرت بسیاری از نخبگان ورزشی را گرفت اما ظاهرا این مهم در برنامه ریزی متولیان امر جایی ندارد.
سعید حسنی پور یکی از ده ها نخبه ورزشی کشورمان است که فعالیت حرفه ای ورزشی خود را به خارج از ایران منتقل کرده است.
حسنی پور عناوین ملی و بین المللی زیادی را برای کشورمان کسب کرده که از مهم ترین آن ها می توان به مدال طلای بازی های آسیایی اینچئون کره جنوبی در سال ۹۳ و طلای قهرمانی جهان جوانان قبرس در سال ۸۴ اشاره کرد. وی از سال ۹۴ به عنوان مربی تیم ملی کاراته کشورمان در رده های پایه آغاز به کار کرد و از سال ۹۶ تا ۹۹ نیز به عنوان مربی تیم ملی بزرگسالان کشورمان فعالیت می کرد و تیم ملی را در حداقل هشت رقابت مهم جهانی و آسیایی هدایت کرد و حتی عنوان قهرمانی جهان را با تیم ملی در کومیته تیمی در رقابتهای جهانی اسپانیا کسب کرد.
اما خرداد 1400 با عقدی قراردادی دو ساله با فدراسیون هنگ کنگ به عنوان مربی تیم ملی کاراته این کشور منصوب شد و هفته گذشته اولین مدال طلای بانوان این کشور در لیگ جهانی - که در مصر برگزار شده بود - را توسط " چو وان یو " کسب کرد تا این دختر در کشورش تاریخ ساز شود، البته یک مدال نقره و برنز دیگر نیز از این مسابقات دشت شد که عملکرد هنگ کنگ را بی نظیر کرد. ناگفته نماند سال گذشته در رقابتهای قهرمانی آُسیا در قزاقستان هم یک برنز در بزرگسالان و یک نقره در رده امید برای هنگ کنگ بدست اورد.
حال با توجه به چالشی که کاراته کشورمان با آن روبه رو هست و ستارگان نامدار آن با مربیان بزرگ کنار نمی ایند بهتر نیست افرادی مثل حسنی پور خارج از دایره تنش، به این مجموعه اضافه شوند تا نظم و انظباط بیشتری بر تیم ملی حاکم شود.
تیم ملی که ملیپوشان آن، بعد از عدم حضور در مسابقات جهانی امارات بخاطر احتمال برخورد با ورزشکاران اسراییلی و لغو بازیهای آسیایی 2022 هانگژو بخاطر کرونا و همچنین تعویق سه باره رقابتهای قهرمانی آسیا در ازبکستان، از لحاظ روحی شرایط خوبی نداشته، به شدت نیاز به دمیده شدن خونی تازه در رگ های خود هستند.
چراکه به قول حامد زیکساری مربی تیم ملی کاراته؛ نباید خودمان را گول بزنیم و انگیزه های مالی یکی از مهمترین دلایل شرکت ملی پوشان در چنین مسابقاتی است، ملی پوشانی که اغلب فاقد شغل و متاهل هم هستند.
با این شرایط شاید فدراسیون کاراته بنا به دلایلی در دعوت از سعید حسنی پور به تیم ملی تعلل به خرج دهد اما ما مردم ایران از سعید می خواهیم به وطن بازگردد و یک " چو وان یو " برای ایران بسازد.