اگر واقعا فکر میکردید که بزرگترین مشکل این شهر ترافیک است، در این پنج ماهه حداقل یک ریال برای آن هزینه میکردید. وقتی نتوانیم به مشاور و پیمانکار پولی پرداخت کنیم، وضعیت شهر تغییر نخواهد کرد و اتفاقی هم نمیافتد."
اینها را گفت و برخلاف همیشه با اندوه به خبرنگاران نگاه کرد و از جلسه بیرون رفت. اینها جملات آخر فرامرز جمشید پور در آخرین جلسه کمیسیون ترافیک به ریاست اسماعیل حاجی پوربود. جلساتی که بعد از آن تا شش ماه تشکیل نشد و در فضای بیشهرداری سال 97، روز به روز جملات آن روز معاون وقت حمل و نقل و ترافیک شهرداری رشت را تایید کرد.
روزها گذشت و شهردار نو آمد. اما جمشیدپور در این سالها آنقدر از خود کارنامه بهجا گذاشته بود که کسی فکر پوشیدن ردای رقابت با او را نیز در سر نپروراند. جمشیدپور که حتی یکبار در آن 11 ماه بیشهرداری رشت چیزی تا شهردار شدنش نمانده بود، نه تنها صندلی خود را لرزان ندید، بلکه با حکمی جدید، معاونت مستقر در چند اتاق آن طرفتر را هم دوباره تحت پوشش گرفت. جمشیدپور دوباره عنوانی را که نصرتی از وی گرفته بود بدست آورد و شد معاون حمل و نقل و امور زیربنایی. جایی که مسئولیت تمامی امور عمرانی و ترافیکی شهر را باید برعهده داشته باشد. اگرچه حقش بود اما بارها در نشست های مختلف حق قدرشناسی از حاج محمدی شهردار را به جا آورده که چنین اعتمادی مجدد به وی داشته است. گرچه زندگی حرفهای جمشیدپور در سالهای اخیر فراز و نشیب زیادی داشته است، اما روند رشد او فارغ از حواشی مقطعی، همواره رو به جلو بوده و جمشیدپور رفتهرفته از یک کارشناس خوش برخورد و تصمیمگیر، اکنون خود را به جدیترین معاونت شهرداری رشت که کسی را از اتاق خود ناامید به بیرون نمیفرستد بدل ساخته است. همکاران شهرداری، جمشیدپور را به چند خصیصه مهم مثل تلاش زیاد، قاطعیت، صبوری، حسن خلق و هوش زیاد میشناسند و برای هرکدام از این ویژگیها که در سالیان اخیر به دفعات اثبات شده، خاطرات زیادی ذکر میکنند. هربار که جمشیدپور درگیر مشکل یا حاشیهای شده، همین خصوصیات مثبت او دوباره وی را در قامت یک مدعی جدی تلاش شبانهروزی و خستگی ناپذیر مطرح ساخته است. مهندس جمشیدپور نهتنها در طول این سالها از نظر مدیریتی پیشرفتهای زیادی داشته، بلکه با همین ترافیک کاری، اکنون با رتبه ممتاز، دانشجوی دکترای عمران در یکی از بهترین دانشگاههای کشور است. از مهمترین عملکردهای جمشیدپور در مقام معاون عمرانی یا ترافیک شهرداری رشت، میتوان به موارد زیر اشار کرد:
راهاندازی مرکز کنترل ترافیک شهرداری رشت: در پی سالها تلاش نافرجام و انجام هزینههای بسیار زیاد برای راهاندازی مرکز کنترل ترافیک شهر رشت، نهایتا در سال 1397، با همکاری یک چهار ضلعی درخشان با نام جمشیدپور- پارسا- حاجیپور و حسینی، شهرداری رشت موفق شد مرکز را راهاندازی کرده و گذرواژه مرکز را که بهنظر می رسید اخذ آن غیرممکن شده باشد، دریافت کند. اگر میبینید که امروز در چهار راه قدس (میکاییل) همه چراغ قرمز را رعایت میکنند، یک دلیلش تلاشهای افراد آن مثلثی است که ذکر شد. پس این قانونمندی را از جمشیدپور داریم.
بهبود کیفیت آسفالت شهر رشت: اگر خاطرتان باشد، در سال 96 بود که صدای همه از وضعیت آسفالت شهر درآمده بود و هر شهروند و یا مسافری که از خیابانها عبور میکرد، کلماتی هم نثار آسفالت خیابانهای شهر میساخت. در آن زمان بود که جمشیدپور که معاونت حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری رشت را برعهده داشت، در یک فرایند ضربتی با بهرهگیری از پرسنل سازمان و مشاورین بیرونی، طرحهایی را اجرا کرد که باعث شد نهتنها کیفیت آسفالت بهبود پیدا کند، بلکه با یک زمان بندی فشرده و تشکیل تیمهای اجرایی و نظارتی، در مدت کوتاهی، بسیاری از معابر شهری دوباره آسفالت شدند. این امر زمانی مهمتر جلوه میکند که بدانیم، تقریبا آخرینباری که خیابانهای رشت چشم یک روکش جدی را به خود دیدند، در همان دوران است و در دو سال اخیر، شهرداری بخاطر مشکلات مختلف از جمله مشکلات مالی، نتواسنته حجم قابل توجهی از آسفالت را اجرا کند. گرچه هنوز با وضعیت ایدهآل فاصله داریم، اما وقتی در همین شهر، عمر آسفالت به سختی به شش ماه میرسید، در حال حاضر روکشهای آسفال شهر حداقل دو تا سه سال دوام دارند. پس میتوان گفت این کیفیت قابل قبول آسفالت شهری را مدیون تلاشهای جمشیدپور هستیم. کما اینکه در دوره گذار اخیر؛ این مرد یک بار دیگه دست بکار شد و با 26 هزار تن آسفالت، نزدیک به 150 هزار متر مربع از معابر شهری را در حال روکش مجدد است که شاید بی شباهت به انقلابی دیگر در نهضت آسفالت رشت نباشد.
اجرای پیادهراه مرکزی شهر: اگر پنج سال پیش به یک شهروند رشتی گفته میشد که چند سال دیگر، ممکن است میدان شهرداری رشت با آن همه ترافیکش بسته شود و همه این منطقه به پیادهرو تبدیل گردد، احتمالا تصور میکرد گوینده سر شوخی را باز کرده است(!) اما ثابتقدم طرح قدیمی را از کشوهای خاک خورده شهرداری آنزمان بیرون کشید و با آن همه حواشی داخلی و خارجی به دنبال اجرای آن رفت. در این میان، جمشیدپور بود که در قامت یک مدیر تکنوکرات، بدون توجه به حواشیهای موجود، غیرممکن را ممکن کرد و در عرض چند ماه، شلوغترین خیابانهای شهر رشت را به شلوغترین پیادهراه کشور تبدیل کرد تا امروز از سالخوردگان بازنشسته تا کودکان آیندهساز این شهر بر روی سنگفرشش قدم بزنند و برای سازندگان این پیادهراه خدابیامرزی بگویند.
نجات رشت از سیلاب خیابانی: تا همین چند سال قبل، با هر بارانی تمام شهر رشت به یک استخر بزرگ تبدیل میشد و رفت و آمد خودروها و عابران پیاده با مشکلات بسیار جدی مواجه میگشت. تلاشهای زیادی در معاونت عمرانی در زمان جمشیدپور صورت گرفت که با وجود مشکلات مالی شدید شهرداری رشت، این معضل سالیان دور و دراز شهر حل شود و با اجرای پروژه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی در رشت، آن عکسها و فیلمها به خاطره تبدیل شده و این روزها کمتر محلهای است که با هر بارانی دچار آبگرفتگی شود. با این وجود خدمات رسانی و تجمیع و هدایت آبهای سطحی ادامه دارد و طی مذاکراتی با شرکت های مختلف از جمله گوهر رود و غیره معابری که اخیرا دچار ابگرفتگی شدند با ظرفیت بیش از هفت میلیارد تومان در حال اجراست.
زیرگذر رشتیان، اتمام یک پروژه بلند مدت: سالها بود که ساکنین خیابانهای شهید رجایی و آیت الله طالقانی، امیدشان را برای اینکه روزی اتمام پروژه زیرگذر رشتیان را ببینند از کف داده بودند. با عدم حمایت مسئولین، بنظر میرسید دیگر هرگز این پروژه که در زمان خود از جمله پروژههای کم هزینه بهشمار میرفت و نقش جدی در بازشدن گرههای ترافیکی و اتصال قسمتهای شمال و جنوب شهر داشت، به اتمام نرسد. در ماههای اولی که جمشید پور حمل و نقلی، به جمشید پور حمل و نقل و عمرانی تغییر یافت، خود در محل حاضر شد و با مدیریت جهادی مثال زدنی، با رفع مشکلات ریز و درشت و مدیریت در محل پروژه، مقدمات اتمام پروژه و بهرهبرداری از آن را فراهم ساخت. نهایتا این پروژه تنها چند ماه پس از اینکه سکان مدیریت عمرانی شهرداری هم به جمشیدپور سپرده شده بود توسط استاندار افتتاح شد و متاسفانه البته هنوز که هنوز است جمشیدپور تاوان مدیریت جهادی در این پروژه را میپردازد.
بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی: اگر بخواهیم کارنامه سازمانهای زیرمجموعه معاونت را به حق در فهرست موفقیتهای جمشیدپور بحساب آوریم، الحق و الانصاف نباید از کارنامه درخشان دو ساله اخیر سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت غافل شویم. در این باب همین بس که روزگاری نهچندان دور تنها سه دستگاه اتوبوس در خیابانهای این شهر تردد میکردند و حالا این سازمان بیش از هشتاد خودرو با عمر کمتر از پنج سال و امروزی در اختیار دارد. حمایتهای جمشیدپور بعنوان رییس هیات مدیره این سازمان و تلاش و پشتیبانی که برای بهرهوری بیشتر متخصصان جوان این سازمان انجام داد، امروز وضعیت حمل و نقل عمومی رشت را در آستانه یک جهش اساسی قرار داده است. جهشی که در آیندهای نزدیک با اجرای پروژههای احداث خط ویژه، خصوصی سازی خطوط اتوبوسرانی و مدیریت هوشمند پارک حاشیهای متجلی خواهد شد.
همه آنچه برای رهایی از شیرابه های سراوان لازم داریم: در سالهای اخیر، معضل سراوان از یک مشکل منطقه ای به یک معضل ملی تبدیل شده است. کوه زباله سراوان زندگی و سلامت صدها هزار شهروند گیلانی را در معرض تهدید قرار داده است. پس از آنکه جمشیدپور ماموریت یافت تا سکان فعالیتهای عمرانی شهرداری را نیز در اختیار بگیرد، بلافاصله انجام مطالعات علمی و فنی دقیق برای حل ریشه ای این مشکل در دستور کار جدی قرار گرفت. فعالیتهای مهمی همچون انجام مطالعات اجرای کارخانه زباله سوز توسط شرکت تی تی سی،پروژه تعمیرات و راه اندازی سیستم تصفیه خانه شیرابه سراوان، احداث سوله تخمیر کود آلی شماره یک و دو با ۱۴ میلیارد تومان، کارخانه تصفیه شیرابه قرمز دفن بهداشتی زباله سراوان، احداث دیوار حائل تصفیه خانه شیرابه سراوان و ایستگاه پمپاژ و استخر شیر آبی از مهمترین خروجی های این فعالیتها بوده است. کارهایی که اگر با حمایت شهردار و اعضای شورای شهر پیگیری شود، می تواند یک بار برای همیشه سایه این میراث شوم مدیریت روزمره در سالهای دور را از سر شهروندان دور کند.
پروژههایی که شروع شدند اما تمام نشدند: جمشیدپور در طول این سالها تلاشهای زیادی هم انجام داد که متاسفانه برخی هم به نتیجه مطلوب نرسیدند. بسیاری از این پروژهها که در نبود یا عدم اعتقاد شهرداران وقت متوقف ماندهاند، قابلیت درآمدزایی برای شهرداری رشت را هم دارا هستند که از آن جمله میتوان به احداث ورزشگاه سلیمانداراب، احداث ساختمان شهرداری منطقه 3، گسترش فعالیتهای کارخانه آسفالت، احداث خیابانهای جدید و...
ارتباطات بیرونی: یکی از مهمترین خصوصیات جمشیدپور یافتن راه حل برای درخواستهای قانونی است. او بهسبب سالها تجربه در سطوح مختلف از کارشناسی گرفته تا سرپرستی شهرداری، با بسیاری از جزییات قانونی امور شهرداری آشنا است. به همین سبب کمتر زمانی پیش میآید تا برای کاری قانونی، راه حلی نیابد. حسن خلق و ارتباطات خوب او در این زمینه همیشه راهگشاست و همین امر باعث شده تا روابط افراد با او همیشه خوب باشد. اما خوب است بدانیم که همین خصوصیات شخصی، در بسیاری از موارد برای شهر رشت هم مفید بوده است. در سایه همین روابط مثبت شخصی، جمشیدپور بسیاری از امور مربوط به شهرداری را در نهادهای بالادستی از استانداری گرفته تا وزارت کشور بهپیش برده است و در چندین مورد، بودجههای عجیب و غریبی را برای شهرداری رشت فعال ساخته است.
از دکتر فرامرز جمشیدپور در سالهای بعد بسیار بیشتر خواهید شنید ...