سومین نشست هم اندیشی شهر خلاق خوراک با موضوع" برندسازی شهری و توسعه شهر خلاق" محمدحسن عاقلمنش و فاطمه شیرزاد دو تن از اعضای شورای اسللمی شهر رشت و علیرضا قانع مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت و مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق خوراک رشت در تالار گفت و گوی شهرداری رشت برگزار شد.

به گزارش خط اول و به نقل از واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، علیرضا قانع در ابتدای این نشست با تاکید بر اهمیت تثبیت برند شهر خلاق اظهار کرد: کسب برند شهر خلاق خوراک اقدام مهم و بزرگی بود و اما حفظ و تثبیت برند از کسب عنوان برند سخت تر است. وی افزود: باید برای حفظ برند شهر خلاق گزارش ۴ ساله ارائه داد و همچنین سه شهر خلاق در یونسکو نیز گزارش عملکرد را تایید کنند.

قانع با اشاره به اینکه برای تثبیت برند شهر خلاق به اعتمادسازی عمومی نیاز داشتیم مطرح کرد: متاسفانه در فضای عمومی جامعه مطرح شده بود شهر خلاق هزینه مازاد برای مدیریت شهری ایجاد می کند و این موضوع بارها از تریبون های رسمی بازنشر شده بود. مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق خوراک شناسی رشت تصریح کرد: در راستای تثبیت برند شهر خلاق جلسات متعددی را در فاصله پنج الی شش ماه با کارگزاران تاثیرگذار برگزار کردیم و همچنین رویدادها و جشنواره های متعدد برگزار گردید.

وی ادامه داد: برای نخستین بار خبر برگزاری جشنواره کدو در سایت یونسکو منتشر گردید که نقطه عطفی برای برند شهر خلاق خوراک بود. قانع با اشاره به اینکه برای اولین بار در هفته رشت پلاک کوبی شهر خلاق خوراک شناسی انجام شد بیان کرد: برنامه های متعددی در هفته رشت پیش از شهادت حاج قاسم سلیمانی نظیر جشنواره "گاری کباب رشتی و می رشت خوشمزه غذا" برگزار شد که مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفت.

مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق خوراک شناسی رشت عنوان داشت: برای حفظ برند شهر خلاق باید گزارش عملکرد مبنی بر موضوعات درخواستی یونسکو ارائه می شد. قانع با اشاره به اینکه گزارش تمامی موضوعات و اقدامات انجام شده در حوزه شهر خلاق خوراک به یونسکو ارسال گردید گفت: حدود ۱۵ الی ۲۰ گزارش شهرهای خلاق دنیا مطالعه و ترجمه گردید.

وی از تثبیت و حفظ برند شهر خلاق خوراک شناسی رشت در یونسکو خبر داد و گفت: خوشبختانه مدیران شهری سه شهر خلاق شوند چین،مریدای مکزیک و سن آنتونیوی تگزاس پس از ارزیابی گزارش چهارساله شهر خلاق خوراک شناسی رشت آن را با درجه ارزیابی خوب پذیرفتند و بنابراین برند شهر خلاق خوراک رشت برای چهارسال آینده حفظ و تثبیت شد.

قانع همچنین مشارکت در برنامه های جهانی و سالانه شهرهای خلاق خوراک را جزو تعهدات شهر خلاق خوراک رشت عنوان کرد و افزود: با شیوع ویروس کرونا نشست های شهرهای خلاق به صورت وبینار برگزار می شود. مدیر برنامه های شهر یونسکو در شهر خلاق خوراک شناسی رشت همچنین مراوده با سایر شهرهای خلاق را از برنامه های آتی برشمرد. وی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم از ظرفیت صنایع خلاق و شرکت های دانش بنیان برای برندسازی بهره مند شویم.

قانع با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی و بسترسازی برند شهر خلاق اظهار کرد: برند شهر خلاق می تواند نقش مهمی در جذب گردشگر ایفا کند و از ظرفیت شهر خلاق برای رونق اقتصاد شهر بهره برد. قانع با اشاره به اینکه نباید به شهر خلاق خوراک تنها به عنوان یک واحد در مجموعه شهرداری نگاه کنیم گفت: برند شهر خلاق می تواند نقش مهمی در رشد توسعه شهری ایفا کند.

سپس فاطمه شیرزاد به ضرورت برند سازی شهر و توسعه شهر خلاق خوراک تاکید کرد و با اشاره اینکه صنعت غذای حلال در ایران به نام رشت ثبت شده است، گفت: برند صنعت غذای حلال را در دنیا رونق دهیم تا منجر به رونق اقتصاد شهر شود.

عضو شورای اسلامی شهر رشت بیان کرد: می توان از ظرفیت صنعت غذای حلال در راستای اشتغال زایی بهره برد. شیرزاد خاطرنشان کرد: مجموعه مدیریت شهری به تنهایی نمی تواند شهر خلاق را مدیریت کند و باید با مشارکت سایر نهادها در راستای حفظ این برند تلاش کنیم.

عاقل منش هم در این نشست حفظ و تثبیت برند شهرخلاق خوراک را اتفاقی مبارک دانست و افزود: از هم اکنون باید برای ۴ سال آینده در حوزه شهر خلاق خوراک برنامه ریزی کنیم. وی تاکید کرد: برند شهر خلاق خوراک باید اقتصاد شهر را متحول کند و سرمایه گذاران را به شهر جذب کند.

عضو شورای اسلامی شهر رشت با تأکید بر اینکه شهر خلاق خوراک تنها متعلق به شهرداری نیست گفت: این برند متعلق به همه مردم است و باید با تعامل بین بخش ها و مشارکت مردم برای حفظ این برند تلاش کنیم.

در ادامه جلسه پنل گفت و گو پیرامون مبحث برندسازی شهری و توسعه شهر خلاق با حضور دکتر فاطمه صابری و عرفان فکری از فعالان حوزه گردشگری برگزار گردید.

پربیننده‌ ترین ها