دکتر اصغر نوراله زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، تیر ماه سال گذشته، در سفری که به استان گیلان داشت در دیدار با دکتر ارسالان زارع استاندار گیلان تاکید کرد که صندوق کارآفرینی امید، مزیت‌های روستاها را محور توسعه قرار داده و اهتمام ویژه ای به اجرای طرح " روستای بدون بیکار " یا همان "هر روستا یک محصول" دارد.

به گزارش خط اول، از وقتی سال 1400 هم به فرموده مقام معظم رهبری به سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها مزین شد، دکتر نورالله زاده تاکید کرد که کسب و کارهای روستایی با مزیت رقابتی با نگاه به شعار سال دنبال می شود.

وی گفت: روستاها پایگاه اصلی تولید ملی در کشور هستند. طرح‌های محوری صندوق کارآفرینی امید هم برای تقویت و رشد روستاها، روستاهای بدون بیکار، هر روستا یک محصول و تشکیل صندوق‌های خرد محلی است و کسب و کارهای روستایی که مزیت رقابتی دارند شناسایی و از محل اعتبارات مشخص شده، حمایت مالی می شوند و این یکی از رویکردهای صندوق کارآفرینی امید با محوریت روستای بدون بیکار می باشد.

باتوجه به این رویکرد سراغ مهندس مرتضی شهبازی مدیرصندوق کارآفرینی امید در گیلان رفتیم تا ببینیم این طرح در گیلان چگونه پیش می رود؛ وی به خبرنگار خط اول گفت: یکی از هدفهای مهم صندوق کارآفرینی امید این است که ایجاد اشتغال کند، یا به زبان دیگر اهدافی را دنبال کند که منجر به کاهش نرخ بیکاری شود، برای رسیدن به این هدف نیز به استراتژی ها، راه ها و مدل هایی نیاز هست.

وی افزود: دیگر ان مدل سنتی که بیاییم برای تولید اشتغال، فقط و فقط توزیع اعتبار داشته باشیم و پول یا تسهیلات بدهیم به نوعی هم در دنیا و هم در ایران در حال منسوخ شدن است و تجربه نشان داده که نتیجه ای از این موضوع گرفته نشده است.

وی ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید هم به تبعیت از برخی کشورهای شرق آسیا که مدل های جالبی را پیاده سازی کرده بودند، یک مدلی را در ایران پیاده کرد که این مدل مبتنی بر زنجیره ارزش است، در واقع زنجیره ارزش یعنی زنجیره تامین و تولید یک کالا یا یک محصول یا خدمات، در منطقه ای که به راحتی در دسترس کارافرین باشد. صفر تا صد یعنی از ایده تا ثروت به نوعی قابلیت دسترسی داشته باشد و ارزان تر و اسان تر بدست بیاید و منجر به این شود که تولید ان کالا پایداری بیشتری داشته باشد و طبیعتا وقتی پایداری بیشتری دارد، منجر به اشتغال پایدار می شود.

شهبازی تصریح کرد: برای همین صندوق برنامه هایش مبتنی بر طرح هایی استوار است که فقط به اشتغال اولیه خیلی پایبند نباشد و طبیعتا از شغل هایی حمایت می کنیم که اشتغال مولد یا اشتغال ثانویه هم ایجاد کند، برای رسیدن به این هدف، مدل های را طراحی کردند که یکی از این مدلها " روستای بدون بیکار " یا " هر روستا یک محصول " است.

وی در توصیف طرح " هر روستا یک محصول " اظهار داشت: ما می اییم زنجیره ارزش را یعنی از صفر تا صد تولید یک کالا از مواد اولیه گرفته تا طراحی، تبلیغات، حمل و نقل، بازاریابی و همه اینها را سعی می کنیم در یک روستا قرار دهیم تا ان روستا به صورت کامل در خدمت تولید یک کالای خاص قرار بگیرد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید گیلان تاکید کرد: هر روستا یک محصول به این معنی نیست که انجا فقط تولید یک محصول خاص صورت می گیرد ممکن است اصناف و شغل هایی که با ان کالا در ارتباط هستند هم در انجا شکل بگیرند.

وی با ذکر یک مثال تصریح کرد: مثلا ما یک روستا را به عنوان یک روستای تولید پوشاک در نظر می گیریم و طبیعتا انجا تولید کالاهای خرازی هم نیاز است، نساجی هم نیاز است، ممکن است حمل و نقل پارچه هم نیاز باشد که خودش شغلی را ایجاد می کند، به این شکل، کاری که می کند باعث می شود روستا از نظر تولید ان محصول یا کالا یا خدمات پایداری بیشتری ایجاد کند، چون مواد اولیه و طراحی باقی حلقه های این زنجیره به راحتی در اختیارشان قرار دارد و نیازی نیست که به جای دیگر مراجعه نمایند و از ان مهمتر نیازی نیست که از خارج از کشور وارد شود، یعنی به واردات وابسته نیست.

مرتضی شهبازی ادامه داد: مثالش خیلی ساده است همین اتفاقی که همین الان بخاطر تحریم ها در حال رخ دادن است، خیلی از کالاهای ما تولیدش متوقف شد، چون مواد اولیه اش از خارج از کشور تامین می شد، اما اگر مدل صندوق را پیاده کنیم حتی در صورت تحریم هم دیگر این اتفاق نمی افتد که تولیدی متوقف شود، یعنی ما خیلی راحت به مواد اولیه دسترسی داریم و می توانیم خودمان کالایمان را تولید کنیم با همین مواد اولیه و در بازار مصرف بزرگ ایران بفروشیم و وابستگی به جای دیگر نداریم، این تعریف هر روستا یک محصول است که صندوق کار افرینی امید در حال پیاده سازی آن است.

وی در پایان با اشاره به سرنوشت این طرح در گیلان گفت: تا کنون حدود بیست روستای استان را شناسایی و هدف قرار دادیم و در واقع داریم کار میکنیم، بعضی از شهرستانها مثل رشت که مرکز استان است چهار روستا هست و برخی شهرستانهای دیگر فقط یک روستا هست و سیاست بر این است تا حصول نتیجه گیری مطلوب کمتر سراغ رسانه برویم، یقینا به محض اینکه نتیجه مطلوب را گرفتیم به اطلاع عموم مردم نیز خواهیم رساند.

پربیننده‌ ترین ها