شهردار رشت خواستار اختصاص به موقع اعتبارات لازم جهت پیشبرد پروژه های پسماند شهرداری رشت شد
به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، روز شنبه پنجم تیر مهدی جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور به همراه سه نماینده مردم شهرستان رشت در مجلس، فرماندار، سه تن از اعضای شورای اسلامی شهر رشت ودیگر مسئولان ذیربط از کارخانه کود آلی لاکان بازدید کرده و در مورد موانع اجرای پروژههای مدیریت پسماند شهرداری رشت گفتوگو کردند.
سید محمد احمدی به پروژه های تعریف شده شهرداری در مدیریت و ساماندهی پسماند اشاره کرد و بیان داشت: با اجرای این پروژهها که نیازمند کمک نمایندگان مجلس، مسئولان و دولت در تامین منابع مالی است، میتوان ۵۵۰ تن زباله روزانه را مدیریت و ساماندهی کرد.
شهردار رشت با اشاره به مشکلات عدیده ای که سایت زباله سراوان در منطقه ایجاد کرده افزود: به سبب وجود این مشکلات به شدت تحت فشار هستیم و باید منابع مالی و اعتبارات لازم جهت پیشبرد پروژههای پسماند به موقع و سریع در سال جاری تخصیص پیدا کند.
وی از عقب ماندگی شهرداری رشت در جذب اعتباراتی که برای پروژههای پسماند در نظر گرفته شده، سخن گفت و تاکید کرد: اگر حجم اعتبارات جذب شده قابل قبول باشد، دستگاه زباله سوز سایت سراوان رشت تا سه سال دیگر به بهرهبرداری میرسد.
شهردار رشت مطالبه دستگاه قضایی استان گیلان از شهرداری برای حل معضل سراوان و اجرای سریعتر پروژههای آن را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: پروژه دفن بهداشتی زباله با برآورد اولیه بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان که در حال حاضر در دست بررسی و کارشناسی است، توسط شهرداری رشت به مناقصه گذاشته شده است که باید ظرف سه سال به بهرهبرداری برسد.
احمدی از تمام نمایندگان استان گیلان در مجلس به ویژه سه نماینده رشت، دولت، سازمان برنامه و بودجه، استانداری گیلان و سایر دستگاهها و نهادها خواست برای حل معضل سراوان به شهرداری به شکل ویژه کمک کنند.
سید امیر حسین علوی، عضو شورای شهر رشت نیز در این جلسه ضمن تشکر از زحمات شهرداری و حضور جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در گیلان جهت پیگیری پروژههای پسماند شهرداری رشت عنوان کرد: در حال حاضر گسترهای بسیار از زباله را در سایت سراوان شاهدیم که باید حتما توسط شن پوشش داده شود.
وی لزوم تسریع در اجرای پروژههای پسماند شهرداری رشت با حمایتهای همه جانبه دولت و استانداری گیلان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: برای دو پروژه کارخانه کود آلی و زباله سوز اگر اعتبارات کافی اختصاص داده شود شاهد تسریع در فرآیند انجام آنها خواهیم بود.
عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه در صورت تزریق اعتبارات مورد نیاز ۸۰ درصد دغدغههایی که در بحث مدیریت پسماند شهرداری رشت وجود دارد از بین میرود اظهار داشت: معتقدیم با اجرا و بهرهبرداری از چند پروژهای که هم اینک توسط شهرداری در حال انجام است میتوانیم هزار تن زباله را به شکل بهینه مدیریت کنیم.
«محمدرضا احمدی سنگری» در حاشیه این بازدید با بیان اینکه دپوی زباله و نفوذ شیرابههای سمی در سراوان زمینه بروز انواع بیماریها را در مردم منطقه فراهم کرده است ابراز داشت: ارتفاع زباله در سراوان به بیش از ۹۲ متر رسیده است و طبق برآوردها در هر ثانیه ۲۰ لیتر شیرابه سمی وارد رودخانهها میشود.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس با تاکید بر اینکه پسماند و نفوذ شیرابههای سمی خطری بسیار بزرگ برای محیطزیست و سلامت مردم است تصریح کرد: در سالهای اخیر شاهد بودیم که هزاران هزار میلیارد تومان پول و اعتبار در سراوان هزینه شد اما نتیجه حاصل به دست نیامد و مردم منطقه همچنان نگران وضعیت موجود هستند.
«جبار کوچکینژاد» نیز در این بازدید از اهتمام دولت و مجلس در جهت تخصیص اعتبارات لازم به پروژههای مدیریت پسماند کشور با محوریت شهرهای شمالی سخن گفت و ابراز داشت: افزایش ظرفیت کارخانه کودآلی لاکان و راهاندازی دستگاه زبالهسوز در سایت سراوان دو پروژهای است که توسط شهرداری رشت دنبال میشود.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس پشتیبانی از شهرداری رشت جهت اجرای پروژههای مدیریت پسماند را مورد تاکید قرار داد و افزود: پروژه راهاندازی دستگاه زباله سوز در سراوان در حال حاضر پیشرفت فیزیکی مناسبی ندارد و باید برای سرعت بخشیدن به آن اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.
«سید علی آقازاده» نیز در جریان این بازدید ضمن درخواست از معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور برای حمایت ویژهتر از شهرداریها در مورد موضوع پسماند اذعان کرد: علاوه بر دفن زباله در محیط زیست گیلان شاهد آلودگی تالابها، رودخانهها و سواحل دریای خزر هستیم که تبعات جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس اتخاذ رویکرد انفعالی را باعث بدتر شدن مشکلاتی مانند پسماند خواند و با اشاره به اینکه گیلان در حوزه اجرای پروژههای مدیریت پسماند دچار عقبماندگیهایی است اضافه کرد: قراردادهای پروژههای مدیریت پسماند باید به صورتی تنظیم شود که به مرور زمان و همزمان با افزایش قیمتها شاهد کندی اجرای طرحها نباشیم.