بیست و نه سالش هست، اما چهره اش شاید 29 ساله نباشد، اهل روستای آقاسید حسین بر از توابع بخش رودبنه شهرستان لاهیجان،

مثل خیلی از جوانهای کشورمان، وارد دانشگاه شد و با معدل خوبی مدرک فوق دیلپم مدیریت بازرگانی را دریافت کرده است، حتی در یک هتل مجلل در شهر مشغول به کار شده بود، اما کار که چه عرض کنم مشغول بیگاری بوده است، از همین رو خیلی زود بیرون آمد تا کار مناسب تری با حقوق مناسب تر پیدا کند، اما هر چه بیشتر می گشت بیشتر مستاصل می شد، ترجیح داد برای اینکه سربار خانواده نباشد فضایی که پدر در گذشته به عنوان سالن دامداری استفاده می کرد را به محلی برای تولید و پرورش ماکیان تبدیل کند.

پدر که بعد از تصادف ساختگی دهه هشتاد، سالها با رنج و سختی زندگی می کرد از این تصمیم پسر استقبال کرد و خود نیز آستین ها را بالا زد، اما وقتی در کمتر از یک سال تعداد ماکیان را شاید چهار رقمی کرده بودند باز هم بیماری - و شاید توطئه ای - قسمت اعظم ماکیان آنها را از بین برده و خانواده یک بار دیگر ورشکست شدند، هم مالی و هم روحی.

حالا جوان قصه ما که عرفان نام دارد پر از دغدغه است، مثل همه جوانان دغدغه مند سرزمینم

دوستی را می شناسم که علیرغم داشتن یک خودروی لوکس میلیاردی، باز هم دغدغه مند است، دغدغه اش این است که چرا دیده نمی شود؟ از همین رو هزینه ای معادل یک خودروی لوکس دیگر انجام داد تا خودرویی با پلاک گمرک (گ) داشته باشد، حالا دیگر فرید - ببخشید همان فریدون خودمان - بیشتر دیده می شود، چون خودرویی لوکس با پلاکی منحصر به فرد دارد.

خوشبختانه عرفان از این دغدغه ها ندارد

دوست دغدغه مند دیگری نیز دارم که اصلا نمی خواهد دیده شود، اگرچه خانواده مهدی طردش نکردند اما او با کمتر از 24 سال سن خودش خانواده اش و اطرافیانش را طرد کرد تا شاهد ساعت ها خماری اش نباشند، او کل روز در گوشه ای از خیابانها و زیر پل ها خوابیده است و جغد گونه شبها بیرون می رود تا قوت و قوتی برای دردش بیابد.

خدا رو شکر عرفان از این دغدغه ها هم ندارد

عرفان حسن پور 29 ساله اهل روستای اقا سیدحسن بر بخش رودبنه لاهیجان فقط یک دغدغه دارد، کار، کار و کار. او می خواهد روی پای خود بایستد، به خود و خانواده اش کمک کند؛ خواسته زیادی نیست؛ زندگی یکبار دیگر روی بدش را به آنها نشان داد اما دلی که روشن باشد مسیر آینده را هم روشن می کند. یکی از دوستان عرفان که متوجه فراز و نشیب زندگی اش می شود، او را با شبکه ای غیردولتی آشنا می کند که می تواند با وام های خوداشتغالی یاریش کند، عرفان، امیدی به دریافت وام از بانکها نداشت، ولی چون تنهای کورسوی زندگی اش بود، اولین ارتباط ها را برقرار کرد، در کمال تعجب به جای اینکه وی به محل کارشان برود، آنها بودند که مداوم با سر زدن به وی مقدمات پرداخت تسهیلات خوداشتغالی را فراهم می کردند

حتی با بازدید از امکانات محدود عرفان در محل زندگی اش، با مشاوره مناسب، وی را راهنمایی کردند تا به جای ماکیان به پرورش و تولید دام بپردازد،

عرفان با سرمشق قرار دادن این مشاوره و با 35 میلیون تومانی که از این بانک تسهیلات دریافت کرد، دو گاو مولد خرید و بعد از 18 ماه دو گاو خود را تبدیل به چهار گاو کرد، در حاشیه دامپروری، پرورش و تولید ماکیان را نیز استارت زد و اکنون شاید بیش از یکصد قطعه مرغ و خروس و اردک داشته باشد، حتی قصد ترمیم استخر کوچک جنب دامداری را نیز دارد تا هم تخم ماهی در آن بپاشد و هم فضای پرورش اردک ها را توسعه دهد.

این بازگشت به زندگی برای عرفان و خانواده اش خیلی خوشایند بود، نگاه او به زندگی تغییر کرده است، از پنج صبح در دامداری کوچکش حضور می یابد و با عشق و علاقه خاصی ستاره خانوم و حنایی را رتق و فتق می کند و از انها بابت بدنیا اوردن شیطونک و قهوه ای ممنون دار است.

او هر روز با شامپویی خاص این گاوها را استحمام می کند، با آنها صحبت می کند و می خندد و وقتی محل زندگی شان را کثیف می کنند حتی دعوایشان نیز می کند، این شادابی، مادر خانواده را نیز پای کار آورده و در هر گوشه ای از حیاط و دامداری اقدام به کاشتن سبزیجات و حبوبات کرده و فضای دل انگیزی به کشور کوچک آنها داده است، اما اینهمه حس زیستن و زندگی کردن، چگونه در آنها بوجود آمده است؟ عرفان حسن پور همه اینها را مدیون آشنایی با شبکه ای به نام شبکه توسعه اجتماعی رسالت می داند.

وی در گفتگو با خبرنگار نشریه خط اول اینگونه توضیح می دهد: بعد از، تلف شدن حداقل هزار  گونه از اردک هایم واقعا نا امید شده بودم، یکی از دوستانم که اوضاع اسفناک من را دید، جهت دلگرمی حرفها و امیدواری هایی به من داد و در نهایت شبکه توسعه اجتماعی رسالت را جهت دریافت وام خوداشتغالی معرفی کرد، من که امید و بهانه و برنامه ای برای دریافت چنین تسهیلاتی نداشتم با بی میلی سراغ دفتر این شبکه در لاهیجان را گرفتم و سری به آنها زدم که خوشبختانه با استقبال گرم آنها مواجه شدم، چون صحبت از وام شده بود فکر می کردم دارم به بانک مراجعه می کنم اما به همه چیز شبیه بود الا بانک.

وی ادامه داد: همکاران دفتر شبکه توسعه اجتماعی رسالت با صبر و حوصله توضیحات لازم را دادند حتی فردی به عنوان همیار اجتماعی نیز به روستای ما آمد و پیشنهاد داد باتوجه به شرایط، بهتر است با این تسهیلات دو راس گاو دورگه محلی خریداری کنم، که هم شیرده هست و هم مولد یعنی زایمان می کند. از همین رو دامداری سابق پدرم را نوسازی کردم و با تسهیلات خوداشتغالی دو راس گاو مولد خریدم و شبانه روز مشغول مراقبت از آنها شدم، در تمام این مدت همکاران رسالت مداوم به من سر می زدند و حتی یک بار دبیر این شبکه از استان نیز به بازدید فعالیت های من آمد و وقتی کوشش و جدیت من را در کار دید مبلغ دیگری نیز جهت تهیه مواد اولیه و علوفه برای من در نظر گرفت که بسیار جای تقدیر و تشکر دارد.

عرفان حسن پور می گوید: من هر روز حدود 40 کیلو شیر از گاوها می گیرم که حتی یک لیتر آن نیز باقی نمی ماند، در کنار دامداری؛ پرورش مرغ و جوجه را نیز به راه انداختم، بطوریکه اکنون حدود یکصد مرغ و جوجه دارم و روزانه بیش از یکصد تخم مرغ عایدم می شود، انشالله به زودی با همکاری شبکه توسعه اجتماعی رسالت، استخر را نیز آماده سازی می کنم تا هم ماهی و هم اردک های زیادی در آن پرورش دهم. امیدوارم رسالت با این طرح من موافقت نماید.

وی حتی سایر دوستان خود را نیز تشویق به همکاری با شبکه توسعه اجتماعی رسالت کرد و حتی در روستای خود یک کانون همیاری اجتماعی کشاورزان به راه انداخت تا سایر روستاییان نیز از شرایط مناسب این شبکه بهره مند شوند.

این روزها عرفان اینقدر با حتایی و ستاره خانوم و شیطونک و قهوه ای و حتی مرغ و جوجه هایش سرگرم است که حتی وقت دیدن رقابهای فوتبال یورو 2020 را هم ندارد.

به گفته عرفان، تسهیلاتی که از شبکه توسعه اجتماعی رسالت دریافت کرده از سرفصل وزارت ورزش و جوانان بوده و آنقدر برکت به زندگی اش آورد که قصد انجام یک حرکت بزرگ را دارد، حرکتی که اینده اش را دگرگون خواهد کرد، آری عرفان قصد ازدواج دارد.

حال که با این تسهیلات، امید به زندگی عرفان و خانواده اش بازگشت،  پر بیراه نیست کنکاشی در فعالیت های شبکه توسعه اجتماعی رسالت در استان گیلان بیاندازیم تا ببینیم تاکنون امید را به زندگی چندین عرفان بازگردانده اند.

در بررسی های به عمل آمده مشخص شد؛ شبکه توسعه اجتماعی رسالت در استان گیلان در راستای ترویج فرهنگ همیاری اجتماعی قرض‌الحسنه و ترویج فرهنگ کارآفرینی اجتماعی، با هدف توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی از طریق سازمان راهبری بانک قرض الحسنه رسالت در سال 1399، اقدام به پرداخت 189 فقره تسهیلات در راستای کارآفرینی اجتماعی به مبلغ 8 میلیارد و 342 میلیون تومان کرده است که از این مقدار چهار میلیارد تومان از مسیر کمیته امداد برای 81 مددجوی این کمیته، دو میلیارد و پانصد میلیون تومان از مسیر سازمان بهزیستی برای 50 نفر از مددجویان این سازمان و یک میلیارد و 842 میلیون تومان از محل تسهیلات خوداشتغالی وزارت ورزش و جوانان به 58 نفر از رابطین با این سازمان اختصاص یافته است.

نکته جالب اینجاست، اعتبار این تسهیلات از طریق حامیان قرض الحسنه، که خود مردم می‌باشند، تامین می‌شود که به هیچ عنوان از اصل پول این حامیان استفاده نمی‌شود. همچنین افرادی که از این وام‌ها استفاده نموده اند به صورت غیرحضوری و در محل کار و زندگی خود تمام فرآیند واریز وام را انجام داده‌اند. ناگفته نماند وام های کارآفرینی اجتماعی فقط در قالب هسته های دامپروری، ادوات کشاورزی، خیاطی و سایر مشاغل می‌باشد.

تا کنون با توجه به پرداخت 189 فقره وام، 189 شغل خود خانگی در سطح روستاها و شهرهای استان گیلان ایجاد شده است که عرفان حسن پور یکی از آنها می باشد. ما نیز امیدواریم همانطور که با وام خود اشتغالی رسالت، گاو عرفان زایید و برکت در زندگی اش را دوچندان کرد، گاو و گوسفند و مرغ و ماهی سایر متقاضیان نیز روز به روز تکثیر یابند و برکت و شادابی و امید به زیستن در زندگی همه بیشتر با رسالت شود.

پربیننده‌ ترین ها