همزمان با روز صنعت و معدن و با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گیلان و جمعی از صنعتگران، کارآفرینان استان، از 35 واحد صنعتی و معدنی نمونه استان تقدیر شد.

استاندار گیلان در همایش گرامیداشت روز صنعت و معدن گفت: خانواده بزرگ صنعت، معدن و تجارت بیش از دو سوم اشتغال استان را به خود اختصاص داده است

 تأمین بیش از 60 درصد تولید ناخالص داخلی کشور از طریق خانواده صنعت و معدن

 دکتر محمدعلی نجفی در همایش گرامیداشت روز صنعت و معدن بر ضرورت داشتن اندیشه مشترک برای حل مشکلات پیشرو تأکید کرد و افزود: طبق آمارهای ارائه شده کشوری و استانی بیش از 60 درصد تولید ناخالص داخلی کشور از طریق خانواده صنعت و معدن تأمین می‌شود. وی تصریح کرد: هم اکنون 26 تا 28 درصد از سهم اشتغال استان متعلق به بخش کشاورزی و مابقی این سهم را بخش صنعت  استان تأمین کرده است.

نجفی ارزیابی توان یک بنگاه اقتصادی را در سه مقوله ارزش افزوده، اشتغال بالا و تولید ثروت عنوان کرد و افزود: خوشبختانه بخش صنعت در هر 3 مورد توانمندی بالایی در کشور و استان دارد.

استاندار گیلان با بیان توانمندی های صنعتی استان در بخش های صنایع تبدیلی - کشاورزی، غذایی، دارویی، سلولزی و .. گفت: با وجود سختی و سنگینی بار تورم و رکود در صنعت و بخش‌های وابسته صنعتگران همیشه در صف مقدم بوده و با عزم جدی و اراده قوی در بخش تولید به تلاش خود ادامه می دهند.

 

عزم راسخ مدیران در حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتگران

 استاندار گیلان تشکیل کارگروه‌های مختلف نظیر رفع موانع تولید، اشتغال و صادرات غیرنفتی را گویای عزم جدی استان در حل مشکلات واحدهای تولیدی دانست و افزود : مدیران عزم راسخ در حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتگران دارند.

وی رفع 43 درصدی موانع تولید در استان را گویای اهتمام دولت و تلاش مدیران در این بخش عنوان کرد و افزود : در سالی که مزین به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است همه باید با تمام توان آمار 43 درصدی رفع موانع تولید را به حداکثر ارتقاء دهیم.

استاندار گیلان بر ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فراهم شده در کشور برای واحدهای تولیدی تأکید کرد و افزود : اختصاص حدود 500 میلیارد تومان تسهیلات و یارانه به صنایع کوچک و متوسط، گویای اهتمام جدی دولت در حل مشکلات این بخش است.

وی در ادامه از برگزاری منظم جلسات حل مشکلات واحدهای تولیدی در استان خبر داد و افزود : تمامی واحدهای نیمه فعال و راکد باید شناسایی و در جهت حل مشکلات آنان اقدامات لازم صورت پذیرد.

وی بر ضرورت حل مشکلات واحدهای تولیدی که در اثر افزایش ناگهانی قیمت ارز و تحریم‌ها در سال‌های گذشته دچار مشکل شده‌اند تأکیدکرد و افزود: باید با بهره گیری از فرصت های فراهم شده در کشور برای احیای این واحدهای تولیدی تلاش کنیم.

 

ابلاغ بخش نامه‌ مبنی بر خرید کالاهای تولید استان توسط بخش‌های دولتی، نیمه دولتی و نهادهای عمومی

 استاندار گیلان از ابلاغ بخش نامه‌ای مبنی بر خرید کالاهای تولید استان توسط بخش‌های دولتی، نیمه دولتی و نهادهای عمومی خبر داد و افزود : علی رغم اینکه در اقتصاد باز و شکوفا نباید خرید را به مصرف کننده تحمیل کرد اما جهت گذر از رکود و به منظور فراهم کردن شرایط لازم برای فروش محصولات تولیدی استان و بازاریابی، این بخش نامه را ابلاغ کردیم.

وی از عزم راسخ دولت جهت حل مشکلات واحدهای تولیدی خبر داد و افزود: همه موظفیم از ظرفیت‌های استان در بخش‌های تولید و نیروی انسانی که امروز بالاترین سرمایه در دنیا به شمار می‌رود، بهره گیریم.

وی در خاتمه تصریح کرد: همه مدیران استان در کنار صنعتگران و تولیدکنندگان هستند و همه ما  تلاش می کنیم تا فرصت‌های ممکن را در خدمت تولید و سرمایه‌گذاری به کار بریم.

 

صنعت، عامل موثر در توسعه پایدار کشور

 در ادامه این همایش، سرپرست معاونت آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت پایدار در کشور نیازمند دانش بنیان بودن است، گفت: صنعت عاملی موثر در توسعه پایدار کشور تلقی می‌شود.

 دکتر رمضانعلی صادق‌زاده با بیان وجود مشکلات فراوان در عرصه تولید گفت: موانع و  مشکلات در حوزه صنعت در تمامی حوزه‌ها و در تمامی دولت‌ها وجود داشته است و این مشکلات در زمان اوج درآمدهای دولت در سال‌های گذشته نیز در کشور وجود داشت.

 

اقدامات جدی دولت در رفع موانع و مشکلات صنعت کشور

 وی با تاکید بر اینکه اقدامات عمده‌ای در یک سال گذشته در زمینه رفع موانع و مشکلات صنعت کشور انجام شده است تصریح کرد: سیستم بانکی، سرمایه در گردش، نرخ ارز و قیمت به ریال، چند نرخی بودن، حوزه‌های بیمه و کارفرما، مالیات ارزش افزوده و قاچاق کالا از عمده مشکلات صنعت کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: تمامی این مشکلات فعالیت در عرصه صنعت کشور را تحت تأثیر قرار داده است از این رو حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، رعایت حقوق مصرف‌کنندگان و تعرفه‌های دولت در تنظیم بازار و مبارزه با قاچاق کالا از اقداماتی است که دولت در راستای حمایت از صنعت انجام داده است.

 

دانش بنیان بودن، نیاز صنعت در توسعه پایدار کشور

 سرپرست معاونت آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت، تشکیل شرکت‌های دانش بنیان را در سال اقتصاد مقاومتی یک ضرورت عنوان کرد و افزود: امروزه صنعت پایدار در کشور نیازمند دانش بنیان بودن است.

وی با بیان اینکه 3 هزار و 200 شرکت دانش بنیان در کشور تشکیل شده است، تصریح کرد: دانش بنیان کردن صنعت یک عامل موثر در توسعه پایدار صنعت کشور تلقی می‌شود و با توسعه فن‌آوری در تولیدات، رقابت‌پذیری در حوزه‌های مختلف صنعت گسترده‌تر می‌شود.

صادق‌زاده با تاکید بر بهره مندی از نیروهای فارغ التحصیل در کشور به عنوان یکی از مهم ترین سرمایه‌های یک ملت، خاطر نشان کرد: برای ارتقای سطح بهره‌وری در کشور، دوره‌های آموزشی کوتاه مدت برای نیروهای بخش صنعت در کشور پیش بینی و اجرا می‌شود.

 سرپرست معاونت آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور، دانش فنی را اصلی‌ترین دارایی یک ملت عنوان کرد و افزود: دانش بنیان شدن صنعت، توسعه در تولیدات ایجاد کرده و در زمان رکود، قابلیت گذر از رکود و آسیب ندیدن از رکود را برای برندها ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه واحدهای صنعتی، معدنی و تولیدی می‌توانند با معافیت 10 درصدی مالیات خود، درصد مذکور را به ‌منظور تقویت پژوهشی واحد خود در امور تحقیق و تولید صرف کنند، تصریح کرد: این طرح از اول امسال در کشور اجرایی شده است.

 

اجرای43 درصد از مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: در آینده‌ای نزدیک بزرگ‌ترین طرح صنعتی کشور و بزرگ‌ترین واحد سلولزی خاورمیانه در گیلان به بهره‌برداری می‌رسد.

علی منتظری با اشاره به تشکیل کارگروه رفع موانع تولید در گیلان افزود: این کارگروه با برگزاری 38 جلسه اصلی و 325 جلسه فرعی در راستای رفع موانع و مشکلات پیش روی صنعت استان، دستاوردهای قابل توجهی تاکنون داشته است.

 منتظری با تاکید بر اینکه 43 درصد از مشکلات واحدهای تولیدی در استان رفع شده است خاطرنشان کرد: بیش از 400 واحد تولیدی در گیلان برای گرفتن تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

 

رتبه دهم کشوری گیلان در سرمایه‌گذاری های صنعتی

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های زیادی در استان صورت گرفته است افزود: در سال گذشته 720 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید در استان صورت گرفته و پیش‌بینی می‌شود امسال بالغ بر 1000 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان انجام شود.

 وی با تاکید بر اینکه گیلان در سرمایه‌گذاری صنعتی رتبه 10 کشوری را دارد تصریح کرد: در سال ۹۴  هفت هزار میلیارد تومان برآورد سرمایه‌گذاری جوازهای تاسیس صنعتی صادره در استان صورت گرفته است.

 وی خاطرنشان کرد: در آینده‌ای نزدیک بزرگ‌ترین طرح صنعتی کشور و بزرگ‌ترین واحد سلولزی خاورمیانه در گیلان به بهره‌برداری می‌رسد.

 منتظری با تاکید بر وجود 1100 طرح صنعتی نیمه تمام و در حال احداث، تصریح کرد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، 42 هزار شغل جدید در گیلان ایجاد می‌شود.

 

چاپ کتاب 100فرصت سرمایه گذاری های صنعتی گیلان به دو زبان

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان چاپ و انتشار کتاب موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در گیلان را یک اقدام موثر در شناسایی موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در استان عنوان کرد و افزود: این کتاب بیش از 100 فرصت سرمایه‌گذاری به دو زبان فارسی و انگلیسی را برای سرمایه‌داران تشریح می‌کند.

 منتظری با اشاره به تشکیل خانه صنعت، معدن و تجارت در گیلان ابراز امیدواری کرد: با اقدامات انجام شده برای تقویت فعالیت تشکل های بخش خصوصی آینده‌ای روشن پیش روی صنعت استان خواهیم داشت.

 

در پایان همایش گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن در گیلان،  از 35 واحد صنعتی و معدنی نمونه استان با اهداء لوح و هدایایی تقدیر شد.

پربیننده‌ ترین ها