رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان با اشاره نامگذاری سال جاری به نام «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: تولید و اشتغال بدون سرمایهگذاری امکانپذیر نیست.
به گزارش ایسنا، کیوان محمدی در کمیته برنامه ریزی شهرستان تالش، به وظایف مسئولان اجرایی در قبال مردم اشاره کرد و گفت: ما مجموعه ای از مدیران این کشور هستیم که در سطوح میانی به پایین، اداره امور مردم به ما محول شده است. اگر خیریت و گشایشی در کار مردم در حال انجام است به حمد الله در آن نقش داریم و اگر خدای ناکرده کمبود و غفلتی وجود دارد، ما مدیران در آن نیز بی تاثیر نبوده و نقش داریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان با اشاره به بیان و طرح مشکلات از سوی مدیران، افزود: به عنوان مدیر تنها وظیفه ما طرح مشکل نیست بلکه حل آن دغدغه ماست. حل دغدغه ها بخشی از آن در دست مدیران استانی و بخش دیگر مربوط به مدیران استان نیست اما به عنوان یک شهروند می توانیم در سیاست های کلان کشور نقش ایفا کنیم.
وی با اشاره به بیان مشکلات مالی از سوی مدیران شهرستان تالش تصریح کرد: معضلاتی نیز مربوط به بخش برنامه ای وجود دارد اگر در حال حاضر گشایشی از نظر مالی برای کشور حاصل شود برنامه های مطالعاتی در زمینه محیط زیستی، گردشگری و... در این شهرستان وجود ندارد.
محمدی با بیان ظرفیت های بالقوه شهرستان تالش اظهار کرد: این شهرستان دارای پتانسیل های مختلف در بخش گردشگری و تاریخی است که هویت این منطقه محسوب می شود و می توان با ایجاد هتل ها، فضاهای اقامتی و تفریحی ، گردشگر را در این منطقه برای مدت کوتاهی جذب کرد و اسکان داد.
وی با اشاره به بودجه و درآمدهای کشور، اضافه کرد: درصد بالایی از درآمدهای ما نفتی است. در سال های اخیر به سمتی رفتیم که بتوانیم درآمدهای غیر نفتی را به وجود آوریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: در طول مدتی که سازمان برنامه و بودجه دوباره احیا شده دریافتیم طی تعطیلی این سازمان، بودجه ها بدون برنامه پرداخت شده است.
وی عنوان کرد: اقتصاد دولتی فسادآور است و ربطی به جناح های مختلف ندارد. باید به بخش خصوصی خود اعتماد کنیم و این بخش خصوصی و سرمایه گذاری نیز نیازمند امنیت و آرامش است. سرمایه گذار به هیچ وجه حاضر نیست در جایی که احتمال ریسک و خطر بالا وجود دارد سرمایه گذاری کند.
این مقام مسئول با یادآوری موفقیت های حاصله از برجام، اظهار کرد: کسانی که عنوان می کنند که برجام چه کرده است باید بدانند که برجام سبب شد که فروش نفت ما به طور کامل قطع نشود.
محمدی خاطرنشان کرد: برای اصلاح کشور باید برنامه و سازمان دهی نیروی انسانی، بهره وری و سرمایه گذاری داشته باشیم. در سطح عالی باید اعتماد دنیا را جلب کنیم که سرمایه گذاران خارجی را جذب کنیم.
وی تصریح کرد: باید تولید ثروت کنیم و امکانات مادی خوبی را برای نیروهای انسانی فراهم کنیم و به نیروها آموزش دهیم تا به روز باشند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان با اشاره به مباحث مطرح شده و درخواست بودجه برخی از مدیران شهری گفت: همه از سازمان برنامه و بودجه گیلان انتظار بودجهریزی در سطح استان را دارند در حالی که بودجهای که به استان اختصاص مییابد حدود 5 درصد و مابقی در اختیار وزارتخانههاست. علاوه بر این حدود 30 درصد بودجه کل کشور در اختیار دولت است که حدود 80 درصد آن صرف حقوق و مزایا و حدود 20 درصد صرف امور عمرانی میشود.
محمدی راه حل مسائل امور مربوط به توسعه و عمران و آبادانی را در افزایش بهره وری و درآمدها دانست و اضافه کرد: میباید با کمک و جذب سرمایههای گذاری بخش خصوصی در داخل و سرمایهگذاری خارجی برای افزایش درآمد کشور تلاش نماییم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان با اشاره نامگذاری سال جاری به نام «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: تولید و اشتغال بدون سرمایهگذاری امکانپذیر نیست. به عنوان یک نمونه، تجلی تحقق این موضوع را طی بازدید امروز از سایت پروش ماهیان خاویاری که سرمایهگذاری آن توسط بخش خصوصی بود مشاهده کردیم. سرمایهگذار کار خود را ابتدا با تنها سه حوضچه آغاز کرد ولی ظرف 10 سال به هزار حوضچه افزایش داد و توانست در بخشی از اقتصاد موفق عمل نماید.
وی تصریح کرد: اقتصاد کشور دچار نوسات اقتصادی شده بود. حال چگونه میشود اقتصاد کشور را ظرف یکی دو سال مناسب و اصلاح کرد؟ رئیس جمهور ظرف 100 روز توانست صورت مسئله را با دستهبندی مشکلات حل نماید. این مشکلات تحت عنوان برنامه ششم توسعه دستهبندی و تدوین شده است و از امسال اجرایی میشود. اما اجرایی شدن آن بدون سازماندهی قوی امکان پذیر نیست. بدین منظور بهرهوری کارمندان و امکانات باید بالا برود تا امور بهتر انجام پذیرد.
محمدی ادامه داد: بخشی از امکانات مربوط به آموزش است چراکه دنیای امروز دنیای آموزش دایمی است لذا باید کارمندان انواع دانشهای به روز دنیا را کسب نمایند.
وی به ویژگیهای منحصر به فرد و خدادای منطقه تالش شامل کوه، جنگل و دریا اشاره کرد و افزود: منطقه تالش دست کمی از کشوری مانند سوئیس ندارد. منتها باید در جهت حفظ آن و بهرهمندی از آن تلاش مضاعف داشته باشیم. میتوان در خط ساحلی با ایجاد مجموعههای گردشگری که تاثیر بسزایی در اشتغال دارند نهایت بهره را برد.
وی بار دیگر تاکید کرد: ما بعنوان مدیر اجرایی باید واقع بین و واقع نگر باشیم و امکانات دولت را در نظر بگیریم و بر اساس آن تصمیم بگیریم لذا اگر میخواهیم از چرخهای که در آن گرفتار شده ایم رهایی پیدا کنیم باید بخش خصوصی را فعال تقویت کنیم.