امروزه صنعت بیمه در تمام شئونات زندگی انسانها وارد شده است تا جایی که در کسب و کارها و حتی در حوزه مسایل مختلف خانواده و اجتماع نیز بدون بیمه حتی نمی توان یک گام برداشت. بی تردید، صنعت بیمه در تسهیل و رونق فعالیت های اقتصادی در جامعه نقش اساسی دارد و این صنعت در اقتصاد و بازار سرمایه یکی از بخش های پیشرو و مهم است. در شرایط فعلی بیمه و بانکداری از ملزومات اقتصاد مدرن است و هرگونه فعالیت اقتصادی بدون پشتوانه این دو ناموفق خواهد بود.
بر این حال، کارشناسان حوزه اقتصادی، صنعت بیمه را یکی از عوامل افزایش تابآوری جامعه در برابر مشکلات و بلایای طبیعی میدانند. کارشناسان مسائل اقتصادی معتقدند؛ بیمه برای کنترل و بیاثر کردن فشارهای حوزههای مختلف در اقتصاد مقاومتی، نقش حیاتی دارد و حتی میتواند چنین فشارهایی را به فرصت تبدیل کند.
ناگفته نماند سرمایهگذاری در بخش بیمه علاوه بر حوزه اقتصادی در سایر جنبههای فرهنگی، روانشناختی و ... نیز نیاز اساسی جوامع امروزی است و عملکرد مثبت و رو به جلوی صنعت بیمه میتواند سطح زندگی جوامع را در همه جنبهها افزایش دهد و عامل پیش برنده اقتصاد مقاومتی محسوب گردد. بیدلیل نیست که در کشورهای پیشرفته حضور بیمه در همه عرصهها به صورت پررنگ دیده شده و جز جدایی ناپذیر زندگی آنها است.
اما شاید عمده ترین مشکل برای صنعت بیمه، عدم آشنایی مردم با خدمات این صنعت است. بدیهی است چون کالایی که فروخته می شود قابل لمس نیست، برخی آن را بعنوان هزینه می بینند.
فضای رقابتی کاذب یکی دیگر از مشکلات صنعت بیمه است. در واقع خدمات بیمه، کیفی است و نمی توان این خدمات را فقط براساس قیمت تمام شده خریداری کرد. متاسفانه بعضی شرکتهای بیمه با کاهش نرخ بیمه تلاش می کنند مشتریان بیشتری جذب کنند در صورتیکه توان پوشش خسارتهای احتمالی در برخی رشته های بیمه ای را ندارند.
بيمه ايران با مجموعه شعبات فعال، مجتمع خدمات بیمه ای در کشور و شعبات و نمايندگي در خارج از مرزها بزرگترين شبکه عرضه بيمه در کشور محسوب می شود و با گسترش روزافزون فعاليت خود در چارچوب مقررات توانست طي ساليان اخير خود را به عنوان يکي از شرکتهای برتر بیمه ای معرفي کند. در طول بیش از 80 سال فعالیت، شرکت بیمه ایران بارها در زمان مصیبت ها، بلافاصله در کنار مردم قرار گرفت.
وجه تمایز شرکت بیمه ایران و همچنین نقطه قوت تنها شرکت بیمه دولتی، در بخش خسارت است و از آنجایی که استان گیلان هماره در معرض حوادثی همچون برف، سیل و بعضا زلزله قرار دارد با مدیریت حجت اله فلکیان تلاش می کند تا مردم ریسک خطرات را به شرکت های بیمه انتقال دهند. شرکت سهامی بیمه ایران در استان گیلان تلاش می کند مردم استان در هنگام بروز حوادث و خطراتی که جان و مال آنان را تهدید می نماید در حداقل زمان ممکن به شرایط قبل از حادثه برسند.
حجت اله فلکیان با سابقه خدمتی بیش از 30 ساله در شرکت سهامی بیمه ایران، فارغ التحصیل رشته مدیریت بیمه از دانشگاه علوم اقتصادی و کارشناس ارشد رشته مدیریت اجرایی می باشد. وی همچنین دارای مدرک تحصیلی MBA و MBAI است. وی که از خرداد ماه سال 1394 مسئولیت امور بیمه ایران در استان گیلان را پذیرفت سوابقی همچون سرپرستی حوزه معاونت فنی مجتمع بازار بیمه ایران، رئیس مرکز مستقل کیش، مدیرکل بیمه ایران استان کرمانشاه، مدیرکل بیمه ایران استان هرمزگان، رئیس کل هماهنگی بیمه ایران و رئیس کل نظارت بر شعب بیمه را در کارنامه خود دارد.
حجت الله فلکیان مدیرکل بیمه ایران و رییس سندیکای بیمه گران استان گیلان در یک گفتگوی اختصاصی با خط اول، اظهار داشت: بیمه ایران استان گیلان جزء اولین شعباتی بود که فعالیت خود را در سالهای اولیه تاسیس بیمه ایران و در سال 1318 آغاز کرد و دارای قدمتی بیش از 80 سال می باشد و علیرغم فعالیت بیش از 25 شرکت بیمه بازرگانی دیگر در استان اما اعتماد مردم گیلان به خدمات مطلوب ما باعث شده است حدود نیمی از حق بیمه تولیدی در گیلان متعلق به شرکت سهامی بیمه ایران است. شرکت بیمه ایران نیز به پاس این اعتماد و تقدیر از مردم گیلان با ایجاد بیش از 320 نمایندگی در دور افتاده ترین نقاط استان، تلاش می کند دریافت خدمات این شرکت را برای مردم آسان نماید.
با این حال فلکیان کارکرد بیمه ها در شرایط فعلی تورم و کرونا را کمی چالش زا دانست و گفت: در شرايطي كه افزايش نرخ تورم و تداوم گسترش ویروس کرونا، هزينه هاي خانوارها و شركتها را در زمينه هاي مختلف افزايش داده، در حوزه صنعت بيمه نيز هزينه هاي پرداخت خسارت با افزايش قابل توجهي همراه شده و مديران صنعت بيمه، همزمان با چالشهاي تورم كه گريبان صنعت بيمه را گرفته، با تعطیلی کسب و کارها و کاهش درآمد سرانه جامعه و کاهش روند تولید بیمه نیز روبه رو هستند.
اما مدیر کل بیمه ایران استان گیلان که بی دلیل مدیر نمونه کشور نشده است، از امضای تفاهم نامه ای بین شرکت سهامی بیمه ایران و دفتر امور روستایی استانداری گیلان خبر داد که طبق آن مناطق روستایی که در برابر مخاطرات طبیعی آسیب پذیری بیشتری دارند، علاوه بر بیمه آتش سوزی، مخاطرات طبیعی همچون زلزله، سیل، برف، باد و رانش نیز در قالب همین بیمه نامه تحت پوشش بیمه ایران قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه مذکور کل روستاهای گیلان را پوشش می شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای ۳۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی بیمه نامه پیش بینی شده است. در این راستا تفاهم نامه بیمه را از طریق بخشداران به ۲۰۰۰ دهیار به عنوان متولی روستاها ابلاغ کردیم.
مدیرکل بیمه ایران در گیلان، حق بیمه سالانه برای روستاییان را ۵۳ هزار تومان دانست و گفت: ۲۰ هزار تومان به عنوان پیش قسط جهت حرید حق بیمه دریافت خواهد شد و مابقی تقسیط می شود تا فشار مالی متوجه روستاییان نشود.
وی از بیمه واحدهای مسکونی شهری در فاز دوم این تفاهم نامه خبر داد و اضافه کرد: با همکاری دفتر امور شهری استانداری گیلان، پوشش بیمه مخاطرات طبیعی ۵۵۰ هزار واحد مسکونی شهری را در دستور کار داریم.
فلکیان، تعهد بیمه ایران در حوزه مخاطرات طبیعی را معادل ۴۰ میلیون تومان دانست و خاطرنشان کرد: ۳۰ میلیون تومان برای ساختمان و ۱۰ میلیون تومان برای اثاثیه پرداخت می شود.
این مقام مسئول، با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ نماینده فروش شرکت سهامی بیمه ایران را متولی این تفاهم نامه قرار دادیم، اظهار کرد: برای هر روستا یک بیمه نامه صادر خواهد شد و کلیه واحدهای مسکونی آن روستا را تحت پوشش قرار می دهد.
حال که این اتفاق مهم برای نخستین بار برای مناطق روستایی گیلان رخ داده باید اعتراف کرد با امضای این تفاهم نامه آسودگی خاطر به روستاییان استان هدیه شده است.