استاندار گیلان بر لزوم تهیه بانک اطلاعاتی از افراد، تجهیزات و امکانات برای استفاده در هنگام بروز حوادث و مواقع ضروری تأکید کرد.
به گزارش مهر، مصطفی سالاری ظهر یکشنبه در دیدار با اعضای جمعیت هلال احمر گیلان که در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد با اشاره به اقدامات سازماندهی و پیشگیرانه در حوادث برای کاهش خسارت مالی و انسانی، اظهار کرد: امداد رسانی از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات و منابع مالی محدود به دستگاه مشخصی نیست و تمام امکانات بخشهای خصوصی و سایر دستگاهها و نهادها باید ساماندهی و با تقسیم کار مشخص به کار گرفته شوند.
وی به تلاش قابل توجه هلال احمر در امداد رسانی به هموطنان در حادثه سیل و وجود برخی نارساییها در تقسیم کار اشاره کرد و افزود: ساماندهی و آموزش نیروی انسانی داوطلب، امدادگران، نیروهای متخصص و نیروهای سایر دستگاهها که تخصص امدادرسانی ندارند ولی باید حوادث در کنار جمعیت هلال احمر قرار گیرند باید انجام شود.
سالاری با تاکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی کامل از افراد، امکانات و تجهیزات، گفت: فهرستی کامل از اسامی، شماره تماس، آدرس دقیق، امکانات و تجهیزات افراد مذکور تهیه و در دسترس قرار گیرد تا در مواقع اضطراری استفاده شود.
وی با بیان اینکه بخشی از خسارت ناشی از حوادث طبیعی همانند سیل تحت تأثیر رفتار انسانها است، بیان کرد: نقشهای جامع و کامل از اطلاعات مربوط به رودخانهها، سکونتگاههای محلهای پرخطر، حریم کیفی و بستر رودخانهها اقدامات جمعیتی سکونتگاهی باید آماده شده و در اختیار باشد تا در مواقع بحران به دنبال نقشه محل حادثه و جمعیت نباشیم.
استاندار گیلان بر لزوم توجه به آموزش تخصصی، عمومی و همگانی نیز تأکید کرد و گفت: استفاده از کارگاههای آموزشی از طریق راه دور، فضای مجازی، رسانهها، آموزش دانش آموزان برای دفاع از خود در حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله، مانور و تمرین افراد متخصص و عمومی، افزایش تولید و محتوای استانی و ملی هلال احمر و شناخت نقاط آسیب پذیر از جمله اقدامات لازم الاجرا برای پیشگیری از حوادث و کاهش خسارات جانی و مالی است.
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه بر اساس محوریت جمعیت هلال احمر نیز تصریح کرد: در تمام حوادث جمعیت هلال احمر محور است و حضور فیزیکی مردم، کمک رسانی نقدی و غیر نقدی تنها باید از طریق این سازمان انجام شده تا منجر به کاهش بی نظمی شود.
سالاری در ادامه با تأکید بر آموزش و پژوهش و با بیان اینکه پیشگیری، اقدامی بین دستگاهی برای کاهش هزینههای جانی و مالی است، افزود: طرح خدمات و ساماندهی جادهای جهت جانمایی و پراکنش منطقهای استاندارد بین دستگاههای هلال احمر، نیروی انتظامی، خدمات جادهای در کاهش حوادث جاده امری ضروری و مؤثر است.
وی با بیان اینکه در استان گیلان به عنوان طرحی آزمایشی پرداخت خسارات باید پیش از حادثه توسط دولت به بخش خصوصی و شرکتهای بیمهای پرداخت شود، گفت: حدود ۸۰ درصد بیمه سکونتگاهها، باغات، زمین توسط دولت به شرکتهای بیمه و ۳۰ درصد باقیمانده توسط مردم پرداخت میشود.
استاندار گیلان اظهار کرد: بر اساس این طرح در زمان حوادث ساز و کار پرداخت بیمهای غیردولتی است و هلال احمر به سایر خدمات و نجات ساکنین میپردازد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان:
گیلان جزو ۱۰ استان برتر و استاندارد در امدادرسانی هوایی است
مدیر عامل جمعیت هلال احمر گیلان نیز در این دیدار گفت: استان گیلان جزو ۱۰ استان برتر و استاندارد در امدادرسانی هوایی است.
مهدی ولی پور با اشاره به عملکرد جمعیت هلال احمر استان در سال گذشته، اظهار کرد: هزار و ۵۵۵ عملیات امداد و نجات در سال گذشته انجام شده که نسبت به سال ۹۶ با افزایش ۵ درصدی رو به رو هستیم.
وی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۶۷ حادثه دیده و ۷۰ درصد از خدمات جمعیت هلال احمر گیلان در بخش حوادث ترافیک بوده است، افزود: بیش از ۳۲ هزار نفر در ۱۸۴ دوره آموزش تخصصی، همگانی و عمومی قرار گرفتند که از این تعداد هزار و ۹۸۵ نفر در حوزه آموزشهای تخصصی و ۲۹ هزار و ۵۲ نفر نیز در بخش دورههای آموزش همگانی و عمومی بوده است.
ولی پور با اشاره برنامه پنجم توسعه در جذب ۵ درصدی جوانان استان در هلال احمر، بیان کرد: ۱۴ هزار و ۱۷۲ نفر از جوانان جذب این سازمان شدهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان تاکید کرد: استان گیلان موفق به کسب رتبه عالی در مشارکت کانون غنچههای هلال و دانش آموزی در اجرای طرح ایمنی و سلامت شده است.
وی با اشاره به ایجاد خانههای هلال در روستاها، تاکید کرد: طرح ملی امداد و نجات با کمک هزار نفر از داوطلبان و ۱۵۰ نفر از همکاران هلال احمر با ایجاد ۴۴ پایگاه و پست موقت در سطح استان با استفاده از خودروهای امدادی و بالگرد امدادی انجام میشود.
ولی پور با بیان اینکه استان گیلان جزو ۱۰ استان برتر و استاندارد در امدادرسانی هوایی است، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر استان گیلان موفق به کسب رتبه برتر در بحث لجستیک عملیاتهای امداد و نجات شده است.