حجت الاسلام راشدی با اشاره به نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در ایجاد جذابیت جوانان برای ارتباط با قرآن گفت: معرفی الگوهای برتر قرآنی در مساجد زمینه جذب جوانان به قرآن را فراهم می کند.
حجت الاسلام محمد مهدی راشدی در مورد بیانات مقام معظم رهبری درباره مساجد یعنی هر مسجد یک پایگاه قرآنی گفت: رهبر انقلاب در اولین روز ماه رمضان طبق سنت هر ساله در محفل انس با قرآن با قاریان و حافظان قرآن در زمینه فعالیت های قرآنی تاکیداتی را بیان کردند و فرمودند که در رابطه با فعالیت های قرآنی کارهای زیادی انجام شده است اما کافی نیست.
امام جمعه صومعه سرا تصریح کرد: برای مطلوب تر شدن فعالیت های قرآنی پیشنهاد دادند تا مساجد در هر محله به پایگاه های قرآنی تبدیل شود و جلسات قرآنی میان مساجد برگزار شود و مسابقاتی میان مساجد برگزار شده و قاریان مساجد با یکدیگر در ارتباط باشند.
حجت الاسلام راشدی تصریح کرد: این رفت و آمد می تواند تجربیات خوبی را در اختیار قاریان قرار داده و فضای مساجد را تغییر و تنوع ایجاد کند و موجب ارتباط و انس بیشتر با قرآن شود.
وی تصریح کرد: باید جاذبه های جذب جوانان به مساجد را بیشتر کنیم. در صدر اسلام مساجد با اهداف و کارکردهای خاصی بنا شده اند که این کارکردها در بیانات رهبر انقلاب مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: مسجد در صدر اسلام کانونی برای عبادت و بندگی خدا و تعلیم و تربیت و آموزش در آن دیده شده و آموزش احکام و معارف اسلامی و حتی آموزش نوشتن و خواندن و محل سخنرانی ها در پایگاه مسجد بوده است.
وی یادآور شد: در کشورمان نیز در سال های اولی که آموزش و پرورش از ابتدا مطرح شده است، بیشتر برنامه های آموزش و پرورش در مساجد بوده است یعنی مسجد از اولین مکان های بحث و درس بوده است.
وی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس نیز مساجد محلی برای دفاع و پشتیبانی معرفی شده اند. در حقیقت مسجد محلی برای فعالیت های دفاعی، نظامی و حتی قضاوت محسوب می شود و پایگاهی برای پیگیری مشکلات اجتماعی مردم معرفی شده است و مشکلات فرهنگی مردم در این مکان پیگیری می شده است. مساجد می تواند در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیز موثر باشند و راه حل خوبی را در اختیار مردم قرار دهند.
وی در مورد تحقق منویات رهبر انقلاب مبنی بر هر مسجد یک پایگاه اجتماعی گفت: برای این امر چند چیز باید در مساجد فعال شود. برای ایجاد جاذبه در فرزندان، جوانان و نوجوانان نسبت به قرآن چند مولفه نیاز داریم. والدین، خانواده و کانون خانواده موثرترین عوامل برای ترغیب به موضوعات معنوی هستند. از جمله عوامل جذب جوانان به قرآن این است که بدانیم جوانان الگوپذیر هستند و به دنبال قهرمان و الگو در جامعه خود هستند. باید برای جوانان الگوهای قرآنی موثق در زمینه قرائت، حفظ، آموزش و مفاهیم قرآنی معرفی کنیم و از آنها دعوت کنیم تا در جامعه جوانان قرار گیرند.
امام جمعه صومعه سرا گفت: معرفی این الگوها می تواند در معرفی جوانان ایجاد انگیزه کند. ما در مسجد پایگاه هایی داریم مانند هیئت امنا، کانون فرهنگی هنری مساجد، پایگاه های بسیج در مسجد که این کانون ها می توانند نقش اساسی در ایجاد جاذبه و تنوع در فعالیت ها و برنامه های فرهنگی و قرآنی داشته باشند.
حجت الاسلام راشدی خاطرنشان کرد: قرآن نقشه راه است و راه را نشان می دهد اما متاسفانه خانواده ها هنوز به ضرورت انس با قرآن پی نبردند اما باید بدانیم کامل ترین، سالم ترین و بهترین نقشه راه برای زندگی قرآن است. باید قرآن را فقط به عنوان یک کتاب مقدس برای حفظ و نگهداری نبینیم بلکه باید از این کتاب در متن زندگی خود استفاده کنیم.
امام جمعه صومعه سرا با اشاره به نقش ائمه جماعات در مسجد گفت: امامان جماعتی که خودشان به معارف دین آشنایی کامل داشته باشند و قرآن را بفهمند و نقش آن را در زندگی به خوبی تبیین و شناسایی کنند، می توانند ضرورت انس قرآن را در جوانان توصیف کنند.
وی گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند در موضوع قرآن موثر باشند. این کانون ها می توانند در موضوع قرآن فعالیت های فرهنگی خود را معرفی کنند و با برنامه های متنوع در زمینه قصه های قرآنی با بیان و هنری زیبا برای جوانان جاذبه لازم را ایجاد کنند. کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش موثری در جهت ایجاد جذابیت جوانان برای ارتباط با قرآن و مساجد دارند. پایگاه های بسیج مساجد فعالیت های خوبی در این زمینه دارند اما برای آنکه جوانان جذب برنامه های بسیج شوند، امتیازاتی را برای آنها در نظر می گیرند که آن امتیازات برای بروز و ظهور آنها در برنامه های بسیج انگیزه می شود. باید برنامه های قرآنی را به عنوان یک امتیاز اصلی در نظر بگیرند، پایگاه های بسیج از ظرفیت بالای نیروهای جوان برخوردارند و می توانند در ایجاد جاذبه برای ارتباط با قرآن از این ظرفیت استفاده کنند.
وی گفت: باید از قاریان موفق، نویسندگان و پژوهشگران موفق قرآنی، هنرمندان قرآنی و حتی حافظان جوان موفق در مساجد دعوت کنیم و با معرفی الگوهای برتر قرآنی موجبات جذب جوانان به قرآن را فراهم کنیم. گسترش موقوفات قرآنی در محلات می تواند هزینه این برنامه ها را کاهش داده و زمینه جذب بیشتر جوانان به برنامه های قرآنی را فراهم کند و دیگر نگرانی ای برای تامین هزینه های این گونه برنامه ها وجود ندارد. اگر فرهنگ موقوفات قرآنی در میان مردم و جامعه گسترش یابد، می توانیم با پشتیبانی خیرین و دعوت از قاریان موفق و ممتاز کشوری الگوهای موفق و قهرمان را به جوانان معرفی کنیم.