مربی رسمی، داور ملی و بازیکن بیلیارد کشورمان معتقد است: چنانچه فضا برای حضور بانوان بازتر شود، بی شک روند موفقیت آمیز دختران بیلیاردی ایران را در آینده شاهد خواهیم بود و اینگونه هم به آنها، هم به ورزش کشور و هم به تیم ملی کمک شایانی خواهد شد.

به گزارش خط اول ورزشی، اگرچه خبر ممنوعیت فغالیت بانوان در رشته بدنسازی تلویحا تکذیب شده اما بانوان ایران زمین نخستین بار نیست که اسیر این نگاه های تک بعدی و انحصارگرایانه می شوند و هر لحظه منتظر شنیدن چنین اخبار ناخوشایندی هستند، در رشته ای مثل بیلیارد نیز باوجود صدور مجوز فعالیت برای بانوان، اما هنوز بعد از ده سال تعداد باشگاه های بیلیارد بانوان در کشور به اندازه انگشتان یک دست هم نشده است و در باشگاه های آقایان هم بدترین و کمترین ساعتها برای تمرین بانوان اختصاص می یابد.

با اینحال طناز طاهرخانی مربی رسمی، داور ملی و بازیکن بیلیارد کشورمان معتقد است: با وجود همه نگاه های تبعیض آمیزی که در بیلیارد به بانوان می شود، این رشته در سال های اخیر در مسیر رشد و توسعه قرار داشته و روز به روز بر مخاطبانش افزوده می شود حتی بانوان بیلیارد باز ما هر بار که به مسابقات برون‌مرزی می‌روند رنک بهتری را به دست می‌آورند.

وی که با خبرنگار خط اول ورزشی گفتگو می کرد، اظهار داشت: در حال حاضر تمام شهرهای کشور دارای باشگاههای بیلیارد هستند ولی متاسفانه امکانات برای خانم‌ها کم است و خیلی کم پیش می‌آید در شهری باشگاه بیلیارد بانوان وجود داشته باشد از هیمن رو به شدت به ایجاد پایگاه های قهرمانی بیلیارد در استانها نیاز داریم تا ورزشکار ما بدون دغدغه بتواند در آن به تمرینات حرفه ای خود بپردازد.

این مربی و داور بیلیارد که دستی در هنر فیلمسازی نیز دارد، اظهار داشت: متاسفانه بخاطر فضای نامناسبی که تلویزیون و سینما از باشگاه های پر از دود و خلاف بیلیارد نشان می‌دهند، خانواده ها را نگران کرده و اغلب سعی می‌کنند فرزندان خود را در رشته‌های دیگر ثبت نام کنند. به همین دلیل در حال ساخت فیلم کوتاهی هستم تا در آن تصویر درستی از ورزش شاد و زیبای و مفرح بیلیارد به جامعه ارایه کنم.

طاهرخانی که مدال برنز کشوری را در اختیار دارد و جزو هشت نفر برتر اسنوکر ایران است، افزود: اگرچه حسین وفایی و چند ورزشکار دیگر اتفاقات خوبی برای بیلیارد کشورمان رقم زده اند ولی واقعیت این است در کنار باشگاه داران علاقمند به آموزش، برخی باشگاه ها هم هستند که بدنبال درآمدزایی می روند و کمتر سراغ حرفه ای گری می روند از همین رو درب این باشگاه ها صرفا برای آقایان باز است تا دردسر کمتری برای درآمدزایی داشته باشند در حالی که  اگر فضا برای حضور بانوان بازتر شود، بی شک روند موفقیت آمیز دختران بیلیاردی ایران را در آینده شاهد خواهیم بود و اینگونه هم به آنها و هم به ورزش کشور و هم به تیم ملی کمک شایانی خواهد شد.

طاهرخانی که به عنوان مدرس در اغلب استانهای کشور دوره های آموزشی برگزار می نماید، می گوید: رشته بیلیارد برخلاف ظاهر آرام، ورزش پرتحرکی است و به آمادگی بدنی بسیار بالایی نیاز دارد تا جاییکه پیش نیاز آن را ورزش های چون پیاده روی و تیراندازی و پینگ پنگ و گلف می دانند، چراکه ورزشکار باید بتواند دو تا شش ساعت را کنار میز بماند. بیلیارد را حتی شطرنج متحرک نیز می نامند، زیرا نیازمند فکر و تمرکز بالایی است. در بیلیارد ورزشکار نمی تواند حرکاتی مثل دست زدن یا جیغ زدن را برای تخلیه انرژی انجام دهد؛ چراکه سالن مسابقه باید محیطی آرام داشته باشد. بنابراین ورزشکار باید برای داشتن این آرامش روحی ورزش هایی مثل یوگا و شنا را دنبال کند تا از لحاظ ذهنی قوی باشد و بتواند هیجانات خود را کنترل نماید.

وی در پایان با بیان اینکه این ورزش یکی از پرمدال‌ترین رشته‌های ورزشی است گفت: اگر بانوان سالن و مربی داشته باشند با این توانایی که دارند میتوانند مقامهای بسیاری را کسب کنند، اگرچه فدراسیون تلاش خود را کرده است اما هنوز نگاه های تبعیض آمیز در ورزش مانع از توسعه این رشته برای بانوان است.

پربیننده‌ ترین ها