پس از گذراندن اوقات تحصیلی و مطالعه مستمر و بی وقفه و فشار ذهنی و روانی ناشی از گذراندن آزمون ها و امتحانات، اوقات تابستان فرا می رسند تعطیلاتی که اگر هدفمند نباشد می تواند برای دانش آموزان از فرصت به تهدید تبدیل گردد.

به گزارش خط اول پركردن اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان گاه به معضلى جدى براى والدين تبديل مى شود. اگر از اوقات فراغت تابستان به خوبى استفاده شود، مى تواند به دورانى اثرگذار و حتي نقطه عطفي در زندگى دانش آموزان تبديل گردد، ولى هميشه چنين اتفاقى رخ نمى دهد. در شهرها مشكل پر كردن اوقات فراغت بيشتر به چشم مي آيد. تا نيمه شب پاى تلويزيون نشستن، ساعت ها ور رفتن بى هدف با رايانه، صبح ها تا ديروقت خوابيدن و بخش عمده روز را با كسالت سپرى كردن شيوه اي رايج در نحوه گذران اوقات فراغت دانش آموزان در شهرها است.

بعضى از نوجوانان، بخصوص نوجوانان پسر هم گروه هايى تشكيل مى دهند و وقتى راهى مناسب براى گذران اوقات فراغت پيدا نمى كنند، براى والدين مايه نگرانى مى شوند. چون ممكن است اوقات فراغتشان را با دست زدن به اعمال نابهنجار و حتى بزهكارى پركنند.

بسياري از دانش آموزان، اوقات فراغت به ويژه تعطيلات تابستان را دوره استراحت مطلق مي دانند. آنها اين دوران را زمانى براى فرار از فشار مدرسه تلقى مى كنند و فكر مي كنند كه بايد صرفاً به استراحت بپردازند. اين در حالي است كه به تجربه ثابت شده در صورتي كه آموزش هايي به شكل سرگرم كننده براي دانش آموزان تدارك ديده شود، اوقات فراغت مي تواند نقطه عطفي در زندگي دانش آموزان باشد و حتي آينده آنها را تحت تأثير قرار دهد.

اگرچه نهادهایی بسیاری در پر کردن این ایام برای دانش اموزان نقش دارند اما وظیفه اصلی و حیاتی بر عهده آموزش و پرورش است؛ رییس آموزش و پرورش شهرستان آستانه اشرفیه در همین خصوص گفت: تابستان در دوران دانش اموزی ما در دهه های 50، 60 و حتی 70، به معنای کار به خصوص کار کشاورزی بود و البته بازی گوشی های کوچه و خیابان؛ درحالیکه استفاده بهينه و درست از اوقات فراغت تابستاني مي تواند به دوراني اثرگذار در زندگي حال و حتي آينده كودكان و نوجوانان تبدیل شود.

اسماعیل همایونی کیسمی در گفتگو با خبرنگار خط اول با اشاره به اينكه اوقات فراغت بخش جدايي ناپذير زندگي دانش آموزان و نوجوانان امروزي است، افزود: دانش آموزان براي گذراندن اوقات فراغت باید درست راهنمايي و هدایت شوند. نقش والدين و مربيان تربيتي مدارس در این زمینه پررنگ تر از ديگران است از اینرو همه بايد براي كمك به اين قشر پويا و آينده ساز جامعه اهتمام ويژه داشته باشند.

وی تصریح کرد: بدون شك توجه به اوقات فراغت دانش آموزان و برنامه ريزي براي اين سرمايه هاي كشور يكي از دغدغه هاي مهم خانواده ها، متوليان و دست اندركاران آموزش و پرورش است. با این وصف براي اوقات فراغت دانش آموزان به گونه اي باید برنامه ريزي كرد كه فقط هدف بالا بردن آمار و ارقام حضور فيزيكي بچه ها در كلاس ها نباشد هرچه كلاس هاي مفيدتري از نظر محتوا و برنامه هاي آموزشي، ورزشي، هنري و اعتقادي داشته باشیم انگيزه و تمايل بيشتري بين خانواده ها و حتي خود بچه ها براي حضور در كلاس ها ايجاد مي شود.

رئیس آموزش و پرورش آستانه اشرفیه به اعلام برنامه‌ها و فعالیت‌های این نهاد برای اوقات فراغت دانش‌ آموزان این شهرستان در تابستان 95 پرداخت و گفت: برای این ایام تنها دو کانون شهید باهنر و الزهرا برای جذب 10 هزار دانش‌آموز خواهیم داشت، البته در هر 103 مدرسه این شهرستان نیز پایگاه هایی برای برگزاری کلاس های قرانی، نقاشی، تقویتی و حتی ورزشی نیز دایر است.

همایونی با بیان اینکه ثبت‌نام کلاس‌های تابستانی در هفته اول تیرماه انجام خواهد شد گفت: نباید این تفکر باشد که اگر مدرسه تعطیل شد تربیت و تعلیم هم تعطیل شده است. باید با برنامه ریزی صحیح و مناسب و بهره مندی از ظرفیت های موجود در مدرسه اوقات فراغت دانش آموزان را بهینه سازی کنیم و تابستانی مطلوب و مفید برای آنها رقم بزنیم.

 

گفتنی است شهرستان استانه اشرفیه 103 واحد آموزشی و 730 معلم برای حدود 10 هزار دانش اموز در اختیار دارد.

پربیننده‌ ترین ها