انتخاب دکتر یونس رنجکش در دولت تدبیر و امید به عنوان مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اما و اگر هایی همراه بود اگر چه ایشان سابقه طولانی در امور سیاسی و فرهنگی و اجتماعی داشتند ولی سابقه کار مرتبطی با مدیر کل اجتماعی استانداری در ایشان دیده نمی شد اما هر چه بیشتر از انتخاب ایشان گذشت عملکرد درست و صحیح ایشان در امور اجتماعی بیشتر به چشم آمد. در اینجا می خواهم به چند نمونه کار های چشم گیر ایشان در طول مدت مدیریتشان اشاره داشته باشم:
۱- تسهیل روند تشکیل سمن ها و برگزاری کارگاه های آموزشی جهت توانمند سازی سمن ها
در طول این مدت بر اساس آخرین آمار، بالغ بر 300 تشکل مردم نهاد در قالب سازمان هایی همچون انجمن های خیریه، حوزه جوانان، محیط زیست و مددکاری در گیلان فعالیت می کنند. از این تعداد سازمان های مردم نهاد در استان، حدود 60 سمن از استانداری و مابقی از نهادهایی از قبیل نیروی انتظامی، اداره کل ورزش و جوانان، بهزیستی و محیط زیست گیلان مجوز گرفته اند. برگزاری کارگاه جهت آموزش اصول حرفه ای مدیریت در تشکل های اجتماعی، آشنایی با قوانین و مقررات سازمان های مردم نهاد، اصول گزارش نویسی سالانه و آشنایی با قوانین و مقررات سازمانی را آموزش دهد که بیش از یکصد نفر از مدیران عامل سازمان های مردم نهاد دارای مجوز از استانداری، فرمانداری ها و کارشناسان حوزه اجتماعی و فرهنگی فرمانداری های استان گیلان در این کار گاها شرکت کردند
۲- تقویت حقوق شهروندی
برگزاری جلسات کارگروه ویژه حقوق شهروندی با حضور مراکزی همچون آموزش و پرورش و کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان، که نقش مهمی در نهادینه شدن حقوق شهروندی در جامعه دارند چون آنان دارای جامعه هدفی تاثیرپذیر هستند همچنین تاکید بر لزوم انجام آموزش های بنیادی در جامعه، که بهترین دوران نهادینه کردن آموزش حقوق شهروندی را در دوران کودکی است، تلاش جهت بهره گیری از ظرفیت هایی که در این سازمان های نامبرده شده جهت ارائه برنامه های آموزشی در قالب های مختلف، زمینه های توسعه فرهنگ حقوق شهروندی را فراهم آوریم.
۳- حمایت از حقوق بانوان
برگزاری همایش هایی چون کسب و کار و کارآفرینی زنان در حوزه محیط زیست ؛ زنان نقش حیاتی در فرهنگ سازی و آموزش درون خانواده دارند که می بایست از همین ظرفیت برای آموزش های مهارتی نیز در بین خانواده ها و در نهایت جامعه بهره مند شد این همایش ها که موجب می شوند حس مسئولیت اجتماعی داشتن و احساس تعهد نسبت به جامعه از ویژگی هایی که در بانوان ایرانی شاهد آن هستیم تقویت شود. اگر چه اشتغال و حفظ محیط زیست از مهمترین مشکلات جامعه امروز ما است که باید با یک اقدام ملی و عزمی همگانی آن را برطرف کنیم و در این میان نقش بانوان به عنوان نیمی از بیشتره جامعه نباید نادیده گرفته شود.
۴- دبیری ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاههای ساحلی گیلان
طرح سلامت دریا به عنوان یکی از عملی ترین اقدامات دکتر رنجکش در زمان مدیرکلی خود در امور فرهنگی و اجتماعی بود، این طرح از زمان شروع به کار خود در زمان دولت تدبیر و امید در استان تاکنون، ۷۰۰ نفر از غرقشدگی در نوار ساحلی استان نجات داده شدهاند. شمار غرقشدگان امسال در مقایسه با سال گذشته، کمتر است ولی شمار نجاتیافتگان امسال، همانند سال قبل است. البته متاسفانه تمامی کسانی که در نوار ساحلی استان غرقشدهاند، در خارج از طرحهای سالمسازی دریا مشغول شنا بودهاند. از جمله اقدامات عملی که بهمنظور حفظ و تامین سلامت گردشگران انجام شد حضور بیش از۷۰۰ منجی غریق در نوار ساحلی گیلان بود که حدود نیمی از این تعداد، در مناطق خطرآفرین بودهاند. گیلان از چابکسر در شرق تا آستارا در غرب استان، با ۹ شهرستان ساحلی، حدود ۲۸۰ کیلومتر نوار ساحلی دارد.۴۰ طرح سالمسازی با ۸۰ شناگاه مخصوص مردان و زنان، در سواحل گیلان فعال است. ۳۳۰ نقطه خطرآفرین نیز در نوار ساحلی استان شناساییشده است.
دکتر یونس رنجکش در زمان مدیر کلی فرهنگی و امور اجتماعی استانداری گیلان با اقدامات مناسبی که در جهت تقویت امور فرهنگی و اجتماعی استان انجام دادند کلیه آن نگرانی های ابتدایی را برطرف کردند انتخاب ایشان به عنوان فرماندار شهرستان آستارا نشان از رضایت مقامات استانی از عملکرد ایشان است . امید است عملکرد ایشان در فرماندار آستارا همچون مدیر کلی فرهنگی و امور اجتماعی درخشان و قابل دفاع باشد