پس از استعفای مسعود نصرتی قزوینی نژاد از شهرداری رشت، رایزنی ها و لابی های فراوانی از سوی افراد مختلف برای تصاحب این کرسی آغاز شده است، اما اکنون که فرصت کافی داریم بیاییم ویژگی های یک شهردار کامل را یک به یک بررسی کنیم.

به گزارش خط اول، در اینکه شهردار باید فردی متعهد و متخصص باشد، توانمند در جذب منابع و سرمایه گذار باشد، مدیری دانا و رهبری باهوش باشد و خیلی چیزهای دیگر؛ شکی نیست، هر مدیری باید چنین صفات کلیشه ای را داشته باشد، اما باتوجه به سوابقی که کلانشهر رشت از خود بجا گذاشته، باید ویژگی های منحصربه فرد دیگری نیز برای شهردار اینده رشت قائل بود.

جوان باشد یا باتجربه ؟

برای مثال، یکی از صفاتی که می توان شهردار اینده رشت را محبوب و موفق گرداند "جوان " بودن وی است.

حال که مجلس شورای اسلامی نیز مصوبه منع بکارگیری بازنشستگان را تصویب کرد، فرصتی است تا به امثال اوسط مقدم، زالفی و شگفت و رمضانپور و خیلی های دیگر که سن و سالی از آنان گذشته بگوییم بهتر است در گوشه ای بنشینند و شهردار جوان آتی را کوچ کنند نه اینکه خود چکمه بپوشند و بیل بردارند در حالی که توان جسمی بیل زدن هم ندارند.

خوشبختانه استاندار تقریبا جوان استان گیلان نیز اصرار فراوانی بر بکارگیری جوانان دارد و برای اثبات این مهم تاکنون جوانان زیادی را به عنوان بخشدار و معاون فرماندار بر کرسی مدیریت نشانده است از همین رو شهردار جوان احتمالی رشت قطعا مورد حمایت استاندار قرار خواهد گرفت که خود یک برد و امتیاز ویژه برای مدیریت شهری خواهد بود.

بنابراین شورانشینان تمام تلاش خود را کنند تا به باتجربه ها بفهمانند مشورت آنان بیشتر از مدیریت آنان در این برهه زمانی بکار می آید و این قوت قلب را به جوانان دهند تا جسارت ورود به این عرصه را داشته باشند.

بومی یا غیر بومی؟

اما یکی دیگر از مطالبات مهم مردم در خصوص شهردار اینده رشت این است که بومی باشد و البته نه تنها بومی باشد بلکه مقیم نیز باشد.

در بین کسانیکه که شبانه روز در حال رایزنی برای تصاحب این کرسی هستند، افرادی را می بینیم که بومی هستند اما سالیان زیادی را در پایتخت یا شهرهای دیگر حضور داشته و به مدیریت و شرایط زادگاه خود چندان اشنا نیستند.

افرادی مثل ه.ز و ف. ق علیرغم جوان بودن و مدیر بودن و بومی بودن اما مقیم رشت نیستند و قطعا آشنایی کمتری با نیازهای شهری این منطقه دارند و تا بخواهند حاکم بر شرایط شوند این وقت ارزشمند همشهریان ماست که سوخت می شود. از همین رو تلاش شورانشینان این باشد که فردی بومی و صد البته مقیم را برگزینند.

مرد باشد یا زن؟

یک بومی جوان که ویژگی های یک رهبر را داشته باشد می تواند فرصت مغتنم برای شهر رشت باشد؛ تا بدینجا غالب صفاتی را که بکار بردیم، عمدتا گزینه ها مذکر جلوی چشممان رژه رفتند.

شاید این نقیصه بخاطر عدم وجود یک گزینه مونث موفق بوده باشد، اما یکی از اعضای شورای شهر رشت انگشت روی بانوی کارآفرین موفقی گذاشت که اتفاقا بومی است واگرچه جوان نیست اما بانوان کشورمان نشان دادند، باتوجه به شرایط حاکمه در جامعه، فرصت دادن به یک زن می تواند عاملی باشد که بر فاکتور جوان بودن نیز فائق اید.

فاطمه مقیمی و شاید بانوان توانمند دیگر می توانند گزینه هایی باشند که شورا به راحتی از کنار اسم آنها نگذرد؛ چرا که استاندار گیلان نیز علاوه بر تاکید در استفاده از جوانان بر عنصر زن بودن مدیران جوان نیز تاکیدات فراوانی دارد و خود نیز پیشقدم این اتفاق زیبا شد و تاکنون حدود شش بانوی جوان را به عنوان بخشدار و معاون فرماندار و مدیر برگزید.

اگر این اتفاق در حوزه مدیریت شهری نیز بیفتد، بی گمان حمایت های استاندار به عنوان بالاترین مقام اجرایی استان را نیز در پی خواهد داشت و مدیریت شهری مسیر هموارتری برای خود متصور خواهد بود.

متخصص باشد

اینها ویژگی های کلیشه ای هر مدیری است اما اکنون می خواهیم روی یکی از همان صفات کلیشه ای تاکید کنیم و آن " تخصص " است.

برای شهردار آتی رشت خوب است که مدیریت شهری را بشناسد، تحصیلات مرتبط داشته باشد، رابطه مستقیمی با حوزه شهرداری داشته باشد و مثل امثال مسعود اسلامی پزشک و مثل جمشید رسایی مدیر یک سازمان فرهنگی و یا مثل اکبرزاده و اوسط مقدم ساختمان ساز صرف نباشد.

البته یادمان نرود که متخصصینی هستند که امتحان خود را پس داده اند و شورا باید تلاش کند مجددا اسیر لابی های پشت پرده آنان نشود، افرادی نظیر خلیلی، ثابت قدم و رمضانپور در برهه ای شهردار رشت بوده اند و آنچه در چنته داشتند را برای این شهر انجام داده اند از همین رو باید متخصصینی را برگزید که هنوز ایده های خود را پیاده نکردند.

بنابراین پس از جوان و بومی بودن، داشتن تخصص نیز از گزینه های مهم شهردار آتی رشت به شمار می آید.

پربیننده‌ ترین ها