شهردار رضوانشهر گفت: وجود پنج کارگاه متفرقه جمع‌آوری ضایعات و پسماند خشک، علت موفقیت نشدن طرح تفکیک زباله از مبدا در این شهر بوده است.

مازیار صفایی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرداری طرح تفکیک زباله از مبدا را در سال ۱۳۹۷ توسط یک شرکت بخش خصوصی بومی که به وسیله سازمان‌های مردم نهاد تأسیس شده است، آغاز کرد.

وی افزود: این شرکت از روزهای ابتدایی شروع به کار بسیار موفق بود اما متأسفانه وجود پنج کارگاه جمع آوری ضایعات و پسماند خشک این شرکت را با مشکل جدی مواجه کرده است.

شهردار رضوانشهر ادامه داد: طرح تفکیک زباله از مبدا در رضوانشهر روزهای فرد انجام می‌شود. و بیش از چهار هزار خانوار در این شهر تحت پوشش این طرح هستند.

صفایی تصریح کرد: طبق آمار، در گیلان فقط کار تفکیک از مبدا کمتر از ۱۰ درصد زباله‌ها انجام می‌شود و این عدد نشان می‌دهد که شهرداری‌های استان تاکنون در این زمینه ناموفق بوده اند.

وی موضوع فرهنگ سازی و نبود آموزش مناسب را دو عامل موفقیت نبودن طرح تفکیک زباله در گیلان دانست و افزود: وجود کارگاه‌های غیرمجاز و وانت بارهای دوره‌گرد جمع آوری پسماند خشک از دیگر دلایل مشکلات تفکیک زباله در این استان است.

شهردار رضوانشهر تصریح کرد: کارگاه‌های متفرقه در حال حاضر قدرتشان از شهرداری‌ها بیشتر است. زیرا مدیران شهری هر چقدر به وجود این کارگاه‌ها، نحو صدور مجوز و مشکلات آن‌ها اعتراض می‌کنند، مسئولان ذی ربط برای رسیدگی و رفع این معضل هیچ اقدام مناسبی انجام نمی‌دهند.

صفایی افزود: وجود وانت بارهای جمع آوری پسماند باعث آلودگی محیط زیست، آلودگی صوتی و عدم موفقیت طرح تفکیک زباله در شهرها می‌شود و تا زمانی که سازمان صنعت، معدن و تجارت بدون هماهنگی و استعلام از شهرداری برای کارگاه‌های جمع آوری ضایعات مجوز صادر کند، این مشکلات بی هیچ عنوان رفع نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر روزانه ۲۰ تن زباله در شهر رضوانشهر تولید و در جایگاه هفت دغنان، خارج از محدوده جنگلی که از طرف منابع طبیعی در اختیار شهرداری‌های منطقه قرار گرفته، دفن می‌شود.

پربیننده‌ ترین ها