این روزها کمتر شهرداری را می توان دید که یک دوره کامل چهار ساله با شورا کار کرده باشد، قصد تخریب و تخطئه شوراها را نداریم، اما امروزه بخاطر برخی مسایل، انتخاب شهردار به یکی از امور روتین شوراهای اسلامی برخی شهرها، تبدیل شده است و طی یک دوره چهارساله شاید بیش از انگشتان یکدست مجبور به تعویض شهردار شده باشند. اما یکی از شهرهای که شورای آن از ابتدای کارش تاکنون با یک شهردار کنار آمده و کار کرده است، شهر چاف و چمخاله در لنگرود بوده است. تعامل مناسب کمیل لاهوتی شهردار جوان این شهر با شورا، یکی از مهمترین دلایل این همکاری تقریبا طولانی مدت بوده است. البته اگر نگاهی به عملکرد شهرداری چاف و چمخاله در دوره پنجم شورای شهر بیاندازید، یقینا شما هم از دست زدن به ترکیب فعلی شهرداری پرهیز می کردید.

به گزارش خط اول، وقتی مهر 1396، کمیل لاهوتی با رای کامل شورای شهر چاف و چمخاله، بر صندلی ریاست شهرداری این شهر جلوس کرد، تنها جایی که نمی توانستی او را ملاقات کنی پشت همان میز و صندلی ریاست شهرداری بود، صاحب این مدعا هم پروژه های بزرگ و حیاتی است که برای این شهر تعریف کرده است.

شهرداری چاف و چمخاله هم، بسان شهردارش بسیار جوان است و به زحمت عمر آن از یک دهه تجاوز می کند و دو شهردار قبلی آن از سال 88 تا 96 بیشتر تلاششان بر سر استقرار و تثبیت خود شهرداری و ساختمان و نیروهای انسانی اش گذشت و عملا وظیفه ذاتی یک شهرداری که اجرای پروژه های زیربنایی عمرانی است را می توان در زمان لاهوتی مشاهده کرد.

وقتی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور، طرح جامع گردشگری چاف و چمخاله را دید، وقتی افزایش لجستیک و افزایش وسایل نقلیه سبک و سنگین شهرداری چاف و چمخاله در همین دو سه سال حضور لاهوتی را دید،  وقتی به این نتیجه رسید که فعل خواستن در شهرداری چاف و چمخاله در حال صرف شدن است؛ برابر پیگیرهای شهرداری و مصوب نمودن آن در وزارت کشور و با رویت پتانسیل و تحرک و پویایی شهردار و شهرداری تازه تاسیس چاف و چمخاله، درجه آن را در کمتر از سه سال از یک به پنج ارتقا داد و حتی امروز لاهوتی خبر از درخواست برای گرید شش را هم اعلام کرد و تاکید داشت: ما هم اکنون شرایط قانونی دریافت درجه شش را هم داریم.

اما برای اینکه دریابیم شهرداری چاف و چمخاله چگونه ظرف سه سال اینگونه رشد کرده است، پای صحبت شهردار جوانش می نشینیم؛

کمیل لاهوتی در گفتگو با خبرنگار خط اول از اظهار فضل مرسوم پرهیز کرد و گفت: چاف و چمخاله از معدود شهرهایی است که صد درصد نوار 17 کیلومتری ساحلی ان به عرض 200 تا 300 متر آزاد و خالی از تصرف است و زمینه بسیار مناسبی برای توسعه دارد و هر مدیری را مشتاق به کار کردن می نماید، از همین رو تنها با برشمردن چند نمونه از پروژه های عمرانی این شهر، هر شهروندی می تواند به میزان کاری که در این سه سال برای شهر انجام شده است، پی ببرد.

وی از کمربند گردشگری شهر که شاید به نوعی طرح جامع گردشگری شهر چاف و چمخاله هم باشد، به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین پروژه های این شهر یاد کرد و گفت: در اینجا خیابانی به نام توسکا داریم که حکایت از وجود درختان فراوان توسکا در گذشته دارد، اما این نوستالژی کم کم در حال از بین رفتن بود و این روزها کمتر نشانی از درختان سر به فلک کشیده توسکا در چاف و چمخاله می بینیم، از همین رو تصمیم گرفتیم به تنها نقطه ای از شهر که بازمانده درختان توسکا بود، توجه ویژه داشته باشیم. در همین راستا توانستیم برای منطقه ای به وسعت 13 هکتار در حاشیه رودخانه چمخاله که بخشی از آن پوشیده از درختان توسکا بود، مجوز احداث پارک جنگلی بگیریم و برای اینکه با ورود سنگ و بلوک و سیمان آسیبی به پوشش گیاهی منطقه نزنیم، اقدام به ایجاد پارک جنگلی با سازه های چوبی کرده ایم که هم نمای بسیار زیبایی به پارک داده است و هم در احیا و نگهداری از معدود درختان توسکای باقیمانده در منطقه مبادرت ورزیده ایم.

وی افزود: قسمت اعظم این پارک، که به نام " پارک جنگلی توسکا " نام گذاری شده است، با 1700 متر پل چوبی به شکل مارپیچی احاطه شده است تا بتوان بدون آسیب زدن به محیط طبیعی پارک در آن قدم زد و لذت برد، حتی الاچیق هایی نیز در مسیرهای مختلف پل چوبی تعبیه شده تا گردشگر بتواند استراحت و اطراق نماید، این پارک در واقع یک حوزچه ابگیر نیز هست، از همین رو استخرهای ماهی سردابی و گرمابی نیز در آن دیده شده است که زیبایی بصری را دو چندان کرده است.

وی ادامه داد : یک کار زیبای دیگر ایجاد " بامبو پارک " در کنار پارک جنگلی توسکا هست، در این پارک مسیرهایی را در نظر گرفتیم که دو طرف آن پوشیده از بامبو هست، از بالا نیز شاخ و برگ های بامبو به هم بافته شده اند تا تونل زیبایی از بامبو سرتا سر مسیر را پوشانده باشد و گردشگر از قدم زدن در این تونل های پازل مانند لذت ببرد. در حال حاضر این پارک هشتاد درصد پیشرفت فیزیکی داشته و لازم آست یادآوری کنم در شهرداری چاف و چمخاله هیچ پروژه ای بخاطر کمبود منابع مالی متوقف نیست.

شهردار چاف و چمخاله با اشاره به کمربند گردشگری این شهر، گفت: در انتهای پارک جنگلی توسکا و البته بامبو پارک، رودخانه چمخاله قرار دارد، ما حد فاصل پارک تا رودخانه را نیز سنگفرش کردیم و بناست به طول یک و نیم کیلومتر این سنگفرش را به نام " پیاده راه سلامت " تا خود دریا ادامه یابد و به موج شکن و مارینا برسد. در حال حاضر بیش از نود درصد حرایم رودخانه نیز تملک شده است تا مشکلی برای ادامه کار نداشته باشیم، اگرچه در بسیاری از مناطق بخاطر عدم وجود سند مالکیت به مشکلاتی در راستای تملک زمینها برخورد کردیم ولی امیدواریم سازمان ثبت اسناد و املاک هر چه سریعتر به این مشکل بزرگ چاف و چمخاله رسیدگی نماید.

وی ادامه داد: ما در ادامه احداث پیاده راه سلامت، قسمتی از زیر پل فلزی رودخانه چمخاله را نیز سنگفرش کرده ایم و بناست به صورت لکه ای چند قسمت دیگر از حاشیه رودخانه نیز به زودی سنگفرش شود تا این پیاده راه هر چه سریعتر آماده گردد، ممکن است عمر مدیریتی من به افتتاح پیاده راه سلامت قد ندهد، اما با برنامه ریزی جامع و مدونی که انجام شد، یقین دارم هر شهرداری بعد از من بر سر کار بیاید این پروژه حیاتی و مفید را برای توسعه شهر ادامه خواهد داد. چراکه در قسمت انتهایی این پیاده راه که رودخانه چمخاله با شلمانرود ادغام می شود، اسکله زیبایی واقع شده است که پتانسیل ایجاد یک مرکز بزرگ تفریحی دریایی را نیز دارد.

وی افزود: تاکنون برای این پروژه بزرگ بیش از پنج میلیارد تومان هزینه شده است و شاید همین مقدار هم برای تکمیل پروژه نیاز باشد. ناگفته نماند در پارک جنگلی توسکا و سنگفرش حاشیه رودخانه علاوه بر نمازخانه و سرویس بهداشتی، یک آمفی تئاتر روباز هفتصد نفره نیز در حال ساخت می باشیم که محل برگزاری جشنواره ها و مراسمات مختلفی می تواند باشد.

کمیل لاهوتی به ایجاد یک شناگاه مدرن برای بانوان نیز اشاره کرد و گفت: این شناگاه مثل یک استخر مدرن است، در ابتدای ورود به مراجعه کنندگان دمپایی و دستنبد داده می شود و آنها را صاحب کمد می کند، در طرح هم می توانند از امکاناتی نظیر حمام افتاب، کافی شاپ، خدمات ماساژ و سرویس بهداشتی و دوش بهره مند شوند. حدود 400 کمد برای این شناگاه درنظر گرفته شده که شاید ظرفیت بی نظیری برای یک شناگاه باشد، منهای سیستم صوتی و پارکینگ اختصاصی، شاید برای خانواده ها جالب باشد که بشنوند استفاده از این شناگاه رایگان است.

وی اتصال بلوار چاف به لنگرود به طول سه کیلومتر را یکی از آرزوهای بزرگ مردم این شهر دانست و گفت: ما به این آرزو جامع عمل پوشاندیم و بعد از 12 سال اقدام به زیرسازی و جدول گذاری و آسفالت و فضای سبز این محدوده کرده ایم و میدان زیبای در حال احداث  تپه نیز در این مسیر قرار دارد که به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرد. ناگفته نماند حجم اسفالتی که در این دو سه سال در این شهر انجام شده شاید به حدود 150 هزار متر هم برسد که بدرستی می توان از آن به عنوان نهضت اسفالت یاد کرد.

وی به طرح سالمسازی چاف نیز اشاره کرد و گفت: اگر امروز سری به این طرح زیبای ساحلی بزنید، بدون شک برای یک استراحت یک روزه با خانواده برای آن برنامه ریزی خواهید کرد؛ الاچیق های سنگی بسیار شکیل، درختان پالم منحصربه فرد که با کمترین قیمت خریداری شده اند و ما را بر آن داشت تا با خرید 60 هزار اصله درخت دیگر و کاشت آن در ساحل، با ادغام دریا و جنگل یکی از زیباترین و منحصربفردترین طرح های ساحلی کشور را در چاف و چمخاله رقم بزنیم.

البته چاف و چمخاله هم عاری از مشکلات نیست، لاهوتی یکی از مهمترین مشکلات را وجود نداشتن سند مالکیتی برای زمین های منطقه عنوان کرد و گفت: نداشتن سند باعث شده امکان سرمایه گذاری مخصوصا در حوزه گردشگری سخت و دشوار گردد، چراکه دستگاه های مختلف دولتی ادعای مالکیت ان را دارند. البته این مشکل امروز ما نیست و بیش از یک دهه است که انواع جلسات برگزار شده و انواع صورتجلسات صادر شده که امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته مشکل مردم منطقه حل گردد.

وی ماشین آلات شهرداری پیش از حضور خود را تنها دو خاور و یک ماشین آتشنشانی و یک دستگاه فوتون زباله گرد اعلام کرد و گفت: واقعا شهرداری در این زمینه در مضیقه بود اما به لطف خدا امروز شهرداری پاف و چمخاله دارای یک دستگاه کامیون، یک دستگاه گریدر، یک دستگاه لودر، یک ماشین آتشنشانی دیگر، دو وانت نیسان و یک وانت مزدا، یک تریلی بزرگ اب پاش، و دو سواری برلیانس و گرند ویتارا است که دست شهرداری را در بحران ها به خوبی گرفته است.

شاید آنچه که از نظر گذشت را در کمتر از سه دقیقه خواندید و گذشتید ولی یقین بدانید شهردار جوان این شهر و تیم اجرایی اش بیش از سه سال زحمت شبانه روزی کشیدند تا شهر ساحلی چاف و چمخاله به شهر زیبا و نمونه گردشگری چاف و چمخاله تبدیل گردد، عنوانی که نه از سوی نگارنده بلکه از سوی مردم به این شهر داده شده است.

پربیننده‌ ترین ها