تینا فلاح کشتی گیر جوان نوری با قهرمانی مقتدرانه در رقابتهای کشتی آلیش بانوان مازندران، قصد دارد تاریخ کشتی زنان را ورق بزند، رشته ای که با محدودیت ها و محرومیت های فراوانی مواجه است ولی او عزم خود را برای تغییر شرایط جزم کرده است.
به گزارش خط اول ورزشی، چه کسی می پذیرد درحالیکه تاریخ کشتی جهان با ابرستاره های ایرانی و روس و آمریکایی منور شده است اما کشور دیگری در مجموع مدال های کسب شده در رتبه نخست دنیا ایستاده باشد، اما این اتفاق تلخ رخ داد و ژاپنی ها با انقلابی که در کشتی زنان خود رقم زدند، در سه دهه اخیر کوله باری از مدال (بخصوص طلا) را کسب کرده اند و بالاتر از ایران و روسیه و آمریکا در رتبه نخست رنکینگ مدالی کشتی دنیا قرار گرفته اند.
رقابتهای قهرمانی جهان در کشتی فرنگی مردان بیش از 120 سال و در کشتی آزاد مردان حدود 75 سال قدمت دارد ولی از سبقه کشتی زنان تنها 35 سال گذشته است، اگر سه دهه پیش به رنکینگ کشتی دنیا نگاه می کردید شاید ژاپن در بین یکصد کشور دنیا هم قرار نداشت، ولی با اغاز رقابتهای زنان از سال 1987 میلادی، ناگهان انقلاب کشتی ژاپن آغاز شد و به تنهایی توسط اعجوبه هایی همچون سائوری یوشیدا، کائوری ایچو و هیتومی اوبارا 35 مدال طلا بدست اورد و قهرمان 27 دوره از 35 دوره رقابتهای قهرمانی کشتی زنان جهان شد. انها حتی در المپیک اخیر پاریس، با هشت مدال طلا که نیمی از ان در کشتی زنان بدست امد بالاتر از امریکا و ایران قرار گرفتند.
گنجینه ای از مدال در کشتی زنان، همتراز با کشتی مردان توزیع می شود که متاسفانه کشورمان از ان محروم است. ضرورت و ارزش بانوان بر کسی پوشیده نیست اما ورزش می تواند جایگاه دختران سرزمینمان را ارتقا دهد، جایگاه ورزش کشورمان را نیز تغییر دهد، اما همواره موانعی برای توسعه ورزش بانوان در رشته های مختلف وجود دارد که این موانع در برخی رشته ها نظیر کشتی سنگین تر هم است.
در حالیکه 25 سال از شروع رقابتهای کشتی زنان در قهرمانی جهان می گذشت، بالاخره این پهلوان رسول خادم بود که به عنوان رییس وقت فدراسیون، در سال 1393 کشتی بانوان را راه اندازی کرد، اما نوع پوشش مانعی بزرگی برای توسعه این رشته بود از همین رو با درخواست فدراسیون کشتی ایران، " کشتی کلاسیک بانوان "، مختص بانوان محجبه طراحی شد و در توجیه ان به اتحادیه جهانی کشتی گفته شد که " کشتی به دلیل پوشش خاصی که دارد امکان فعالیت از بسیاری از زنان ایرانی و مسلمان در این رشته را گرفته است " از همین رو اتحادیه جهانی کشتی برای احترام به زنان علاقمند به کشتی، کشتی کلاسیک را از شهریور سال ۹۶ به عنوان یک رشته غیرالمپیکی مورد تایید قرار داد و مسابقاتش را در تقویم رسمی فدراسیون بینالمللی ثبت کرد.
اواسط سال ۹۷ نیز اولین تورنمنت بین المللی کشتی کلاسیک بانوان با حضور کشتی گیرانی از ۱۰ کشور در لبنان برگزار شد و در پایان ایران قهرمان بلامنازع نخستین تورنمنت بین المللی کشتی کلاسیک شد تا نخستین تجربه بانوان ایرانی روی تشک کشتی بسیار درخشان باشد.
با همه این احوال کشتی کلاسیک بانوان که بعدها الیش، گراپلینگ، سومو، سنتی، قزاق کورسی و غیره نیز به آن اضافه شدند، هیچکدام المپیکی نیستند و ژاپنی با استفاده از این خلا، همچنان مشغول درو کردن مدال های ارزشمند المپیک و رقابتهای جهانی هستند، به گونه ای که روسها و ایرانی ها و امریکایی ها به این زودی ها توان سبقت از ژاپن در جدول ارزشمندی مدال ها را ندارند و این موردی بسیار عجیب در دنیای کشتی است.
این مهم تعجب " تینا فلاح " کشتی گیر جوان مازندرانی را نیز برانگیخت؛ وی که با خط اول ورزشی گفتگو می کرد، می گوید: اگر اتحادیه جهانی کشتی با پوشش کشتی گیران ما موافقت نماید ظرف چند سال گوی سبقت را از ژاپن می رباییم و ایران را به جایگاه اصلی کشتی برمیگردانیم.
تینا که از پایتخت کشتی جهان یعنی مازندران سر بلند کرده، معتقد است: نمی گویم ایران، بلکه فقط ظرفیت و پتانسیل دختران کشتی گیر مازندران کفایت می کند تا ژاپن را به زیر بکشیم. کافی است به ما نیز میدان بدهند.
تینا که به تازگی وارد 18 سال شده و هنوز دانش آموز است، بیش از یک دهه در نور روی تشک کشتی رفته و این علاقمندی را از مادر کشتی گیر خود به ارث برده است، او تشنه پیروزی است و مدال های طلا و عناوین قهرمانی اش در گذشته به دلیل سن کم رسمیت نداشت اما بالاخره 18 سالش شد و قهرمانی اخیرش در رقابتهای کشتی آلیش بانوان مازندران برایش بسیار شیرین بود چراکه در رده بزرگسالان بدست امد و اکنون می تواند با حضور در رقابتهای کشوری، پیراهن تیم ملی را نیز صاحب شود.
اگرچه او پیشتر در کشتی سومو قهرمان کشور شده و تابستان سال جاری هم با پیراهن تیم ملی در مسابقات کشتی قزاق کورسی قهرمانی جهان - که شهریور ماه در الماتی قزاقستان برگزار شد - شرکت کرد ولی نخستین تجربه بین المللی وی به دلیل نرسیدن به 18 سال و حضور در بین بزرگسالان چندان موفقیت امیز نبود اما تجربه گرانبهایی شد برای آینده.
خودش می گوید: چند سالی بود در مسابقات مختلف صاحب عنوان می شدم ولی مدام می شنیدم که باید صبر کنم تا به سن قانونی برسم، از همین رو وقتی شنیدم خانوم (هدی) نقیبی سرمربی تیم ملی کشتی الیش بانوان مرا در ترکیب تیم ملی قزاق کورسی قرار داده باورم نمی شد تمام سعیم را کردم اما نشد که بشود.
این دختر کشتی گیر معتقد است: راه من تازه آغاز شده است باور کنید قهرمانی در استان مازندران به اندازه قهرمانی جهان می ارزد بیش از نیمی از رقبایم سابقه قهرمانی کشور و تجربه ملی پوش شدن داشتند در چنین شرایطی قهرمان شدن می ارزد. خوشبختانه مربی ارزشمندی دارم که سرمربی تیم ملی نیز هست و شک ندارم با استفاده از تجربیات و ظرفیت ارزشمند خانم نقیبی نه تنها من بلکه کشتی بانوان ایران روزهای خوبی را در پیش خواهد داشت ضمن اینکه تا همین جای کار نیز اندک مدال های کسب شده خود را مدیون ایشان هستم و صد البته حمایت خانواده بخصوص پدر مهربان و مادر ورزشکارم.
تینا فلاح در پایان این گفتگو اظهار داشت: پس از قهرمانی در رقابتهای کشتی آلیش بانوان مازندران، تمریناتم را سخت دنبال می کنم تا خود را برای مسابقات انتخابی تیم ملی بزرگسالان اماده کنم و امید زیادی دارم که بتوانم در مسابقات پیش رو جبران زحمات مربی، خانواده و حتی حمایت های بی شمار مردمان طایفه کپ را انجام دهم چراکه قصدم تغییر تاریخ است و تغییر شرایط کشتی بانوان و شک ندارم با پشتکار به این مهم دست پیدا خواهم کرد.