انتخابات هیئت شطرنج استان گیلان در حالی با انتخاب حسین میربلوک به عنوان رئیس آینده این هیئت برگزار شد که چند تن از چهره های نامی شطرنج با خروج خود از مجمع، نشان دادند رئیس جدید برای مدیریت این هیئت با چالشهای جدی روبهرو است.
به گزارش خط اول ورزشی، اگرچه حسین میربلوک رئیس اسبق هیئت کبدی استان گیلان، با اخذ ۱۵ رای از ۱۶ رای، نشان داد از حمایت حداکثری در جامعه شطرنج برخوردار است، اما اساتید بزرگی چون همایون توفیقی، حامد موسویان، ارسلان زرین فام، بهروز مرادی، هانیه علی اکبری و دیگران، نامهای کوچکی نیستند که بتوان از کنار اعتراض آنها به سادگی گذشت.
حامد موسویان در این خصوص به خط اول ورزشی گفت: بعد از انصراف آقای بیات از ریاست هیئت، ۵۵ نفر از پیشکسوتان نامدار شطرنج گیلان در نامهای به اداره کل ورزش و جوانان استان، خواهان جلوگیری از ورود سیاسیون به صحنه انتخابات هیات شطرنج استان شدند، این اجماع خبر از روزهای خوب می داد ولی چندان دوام نیاورد.
وی افزود: چهار چهره شطرنجی و دو چهره سیاسی وارد کارزار انتخابات شدند و طی جلساتی که داشتیم روی یکی دو گزینه شطرنجی توافقاتی در بیت اهالی شطرنج حاصل شده بود، اما به بنا به گفته این کاندیداها آنها تحت فشار هایی از ادامه فعالیت در فضای انتخابات انصراف دادند، علاوه بر این هر چه بیشتر به روز برگزاری مجمع نزدیک می شدیم با تغییراتی که در چینش اعضای مجمع شاهد بودیم نگرانی ما بیشتر می شد، از همین رو بارها تلاش کردیم خانم مدیر کل را ملاقات کنیم که متاسفانه در کمتر از ۲۴ ساعت به انتخابات این دیدار حاصل شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه صحبتهای خوبی شد و بنا گردید کاندیداهای انصرافی مجدد به صحنه انتخابات بازگردند، اما روز انتخابات از حضور آنها در مجمع به عنوان کاندیدا جلوگیری به عمل آمد و علت را هم مخالفت فدراسیون اعلام کردند.
موسویان افزود: اگر بنا به گفته اداره کل ورزش، فدراسیون مخالف حضور کاندیداهای شطرنجی بود، شاید به این دلیل بود که انتخابات فدراسیون نیز در پیش است و ظاهراً با توافقات صورت گرفته، میخواستند علاوه بر پوررمضانعلی که به عنوان ورزشکار در مجمع فدراسیون حضور دارد، فرد مورد اعتماد دیگری نیز به عنوان رئیس هیئت شطرنج گیلان در آن حضور داشته باشد.
همایون توفیقی استاد بزرگ شطرنج نیز ضمن تایید این اظهارات، به خط اول ورزشی گفت: ما اعضای مجمع روی امیر پوررمضانعلی توافق کردیم که به وی رای دهیم، ولی متاسفانه ایشان چند روز قبل از مجمع انصراف خود را بنا به دلایلی نامعلوم اعلام می کند و حتی به اعضای مجمع پیشنهاد می دهد به یک گزینه غیر شطرنجی رای دهیم، متاسفانه اعضای بی تجربه هیئت شطرنج نیز همین کار را کردند.
وی افزود: اصل برگزاری این انتخابات به واسطه ۶ ماهی که از زمان فراخوان گذشته است غیرقانونی بود، علاوه بر این چینش اعضای مجمع نیز دستخوش تغییرات عجیب و غریبی در روزهای پایانی قرار گرفت.
ارسلان زرین فام، مربی تیم ملی و موسس باشگاه شطرنج نخبگان رشت نیز در این باره میگوید: بلاشک باشگاه نخبگان با توجه به قهرمانانی که تحویل کشور داده است می بایست یکی از اعضای مجمع می بود اما یک باشگاهی را جانشین ما کردند که کمتر از یک سال از فعالیت آن میگذرد.
وی گفت: وقتی متوجه عدم حضور نام باشگاه در لیست اعضای مجمع شدم، فدراسیون را مطلع کردم، آنها هم فی الفور نامهای به اداره کل نوشتند و خواستار اضافه شدن نام باشگاه نخبگان به لیست اعضای مجمع شدند، اما با تحت فشار قرار گرفتن فدراسیون، آنها نیز چند روز بعد با نامه دیگری حرف خود را پس گرفتند.
هانیه علی اکبری یکی دیگر از افرادی که از مجمع خارج شد نیز در گفتگو خط اول ورزشی، شرایط پیش آمده برای شطرنج گیلان را مناسب ندانست و اظهار امیدواری کرد: مدیرکل ورزش و جوانان استان وقت بیشتری برای قهرمانان و اساتید بزرگ شطرنج گیلان بگذارد و احترام بیشتری برای آنها قائل شود.
اما امیر پوررمضانعلی، کاندیدایی که علی رغم اجماع روی نام وی، مجبور به انصراف از رقابت ها شد، میگوید: هیچکس بدش نمی آید که رئیس هیئت شطرنج استان گیلان شود به خصوص که اجماعی لازم هم صورت گرفته بود اما واقعاً شرایط به گونه ای پیش رفت که امکان ادامه حضور بنده مهیا نبود، ازهمین رو با توجه به اینکه دو چهره از سه چهره شطرنجی از رقابت کنار رفته بودند، ناگزیر آن توافقات اولیه به هم خورد و در این بین حسین میربلوک تنها چهره موجهی بود که به نظر میرسید میتواند هیئت شطرنج گیلان را هدایت کند.
اما با همه این احوال نگارنده نیز معتقد است اگر پوررمضانعلی به عنوان یک ورزشکار نخبه در مجمع فدراسیون حق رای دارد، چه بهتر که گزینه دیگر رئیس هیئت شطرنج استان شود تا مجموع آرای گیلان در انتخابات ریاست فدراسیون به دو نفر افزایش پیدا کند، هرچه که هست انتخابات هیئت شطرنج گیلان با انتخاب حسین میربلوک به کار خود پایان داد و تاریخ نشان داد حتی اگر رگی هم زده شود نتیجه انتخابات تغییر پیدا نمی کند، فقط ای کاش مدیریت جدید هیئت، کارنامه درخشانی که با نام «کاسپین کاپ» برای این هیات دست و پا شد را قدر بداند و اگرچه امسال به بهانه کرونا این فرصت از دست رفت، اما سالهای آینده با گردآوری پیشکسوتان، حتی همین معترضین که از اساتید بزرگ شطرنج دنیا هستند، برنامهریزی مدونی برای ادامه این مسیر فاتحانه داشته باشد.