آن یقه سفیدها و این یقه در رفته ها!معین نیوز_یقه در عرف اجتماعی نشانه خاصی است و در فرهنگ رفتارشناسی نیز حائز اهمیت ،بطوریکه چه بسیار ارزیابی ها از شخصیت و اعتبار آدم ها از همین یقه ها نشات می گیرد .
یقه در عرف اجتماعی نشانه خاصی است و در فرهنگ رفتارشناسی نیز حائز اهمیت ،بطوریکه چه بسیار ارزیابی ها از شخصیت و اعتبار آدم ها از همین یقه ها نشات می گیرد .
این اهمیت تا بدانجا ست که فرقی ندارد در کدام کشور و جامعه زندگی کنی همینکه می بینی در مراسم های رسمی و فضاهای عمومی آدم ها با ژست و ظاهری منظم و با یقه های بسته و مرتب ظاهرمی شوند و در آنسو هم اگر شخصی با یقه باز و در رفته و ناجور رونمایی شود ،انگونه به آن می نگرند که خود حدیث مفصل بخوانید.
البته در عرف سیاسی ایرانیان هم بویژه در پس از انقلاب و سال های اصلاح طلبی این یقه ، بار معنایی دیگری هم پیدا کرد و واژه یقه سفیدها که نمادی از کار گزاران دولت سازندگی یعنی مردانی با همان یقه آخوندی معروف بود وارد میدان فرهنگ سیاسی کشور شد، همان تکنو کرات هایی که این روزها بسیار برآنان می تازند!
در این چند روز تصویری از یک جوان بیست و چند ساله تازه به دوران رسیده بر کرسی مسوولیت عالی یکی از این مناطق آزاد شده و سپرده در دست خواص در دولت سیزده سوژه رسانه ها و شبکه های اجتماعی شده است و انگونه که بالا و پایین بسته شدن دکمه پیراهن این مسوول جوان تو ذوق می زند که تو گویی بیچاره را به ناچار از رختخواب به میز جلسه رسمی کشانده اند.
اینگونه بسته بودن این پیراهن یقه آویزان گویای واقعیت های بسیاری در نظام حکمرانی این روزها و سپردن کار ملت به دست این انقلابیون جدید است ، همان مدعیانی که چندی پیش قالیباف مجلس سیزدهم را هم به حرف های طوفانی واداشت.
نکته ظریفانه در این یقه بستن ها، درک اهمیت جایگاه و اقتدار دولتمردانی است که سکاندار هدایت کارزار خدمت و رفع مشکلات مردم و راهگشایی به سوی توسعه کشور شده اند و باید بدانند که هر سخن و کردار و بی دقتی در رفتار ضمن آنکه ارزیابی خوبی از شخصیت فردی انان در نگاه ناظران عمومی جلوه نمی دهد در قدر و منزلت جایگاه مسوولیتی انان نیز بی تاثیر نیست و از اعتبار خواهد انداخت.
حالا که در این روزگاران همه یقه گیری ها می کنند و از یقه سفید ها تا یقه بسته ها مسوول وضع موجودند چه بهتر که این یقه ناجوره هم کمی به خود بیایند و چون در جایگاه حکمرانی حالا به هر دلیل که مرتبت یافته اند ررای بقای اعتبار و اقتدار خویش در افکار عمومی با حوصله و منظم تر شیوه اختیار و یا بیاموزانند به اینها رفتار مرتب بودن را تا وضع از انچه هست به تاراج بی تجربگی هزینه بردار تر بر گرده ملت نباشد!