می توان درباره نوع معامله ای که شایعه سازان با مرحوم سید مصطفی رضازاده کردند، ساعت ها سخن گفت
مدتی است که در شبکه های اجتماعی، پروژه تخریب کارکردهای هیات تکواندوی استان گیلان از سوی عده ای که برای جامعه تکواندو شناخته شده اند، کلید خورده است و متعاقب آن با توزیع شایعات و جوسازی ها و انتقال آن به مربیان و ورزشکاران و باشگاه ها و فدراسیون و مدیریت ورزش استان، تصویری نادرست و جعلی از وضعیت تکواندوی استان، ارایه می نمایند.
با شناختی که از پیشینه عده ای دائم الاپوزیسیون تکواندو وجود دارد در این یادداشت به دلایل اصلی رویکردهای آنها اشاره می کنم، شاید برای اصلاح رفتارها و پیشگیری از تخریب، وحدت و انسجامی که در این رشته رزمی و محبوب وجود دارد، موثر واقع شود:
1- موفقيت ورزشي، هدف اصلي ورزشکاران، مربيان و مدیران است. مولفه های متعددی در موفقیت ورزشی وجود دارد که توسعه مربیان و نیروی انسانی، انگیزش و حمایت از منابع انسانی، استعدادیابی و آموزش و پرورش ورزشکاران، مسابقات و اردوهای ورزشی، راهکارهای مدیریتی، تجهیزات سخت افزاری، بودجه و امور مالی و هماهنگی و ارتباطات از مهم ترین آنها به شمار می روند. بررسی های پژوهشی نشان می دهد که از بین مولفه های موثر بر موفقیت ورزشی، بودجه و امورمالی و هماهنگی و ارتباطات نقش مهم تری دارند. به علاوه، توسعه مربیان و نیروی انسانی و استعدادیابی و آموزش و پرورش ورزشکاران در رتبه بعدی قراردارند؛ بنابراین، مدیریت ورزشی برای موفقیت باید استانداردها را بشناسد و عمل کند و از حواشی بپرهیزد؛ زیرا، هر نوع حواشی و رفتارهای جدایی طلبانه، موفقیت ورزشی را تحت تاثیر قرار می دهد.
2- وقتی که حاج محمود باقری خطیبانی، دبیر کنونی ستاد قاچاق کالای استانداری گیلان، پس از سال ها از مدیریت هیات تکواندوی استان، کناره گیری کرد، محسن سترگی به عنوان شخصیتی علمی، فرهنگی و ورزشی، با استقبال جامعه تکواندو و حمایت مدیریت ورزش استان به جای وی نشست و به اعتراف دوست و دشمن، دوره مدیریتی اش در تکواندوی استان گیلان، موفق ارزیابی می شود، اما بخش معدودی از افراد که پیشینه روشنی هم دارند، نه در موضع انتقاد و اصلاح بلکه نگرش و رفتار کاملا مخالف و تخریبی با سیاست هایی که در مدیریت هیات اعمال می شود، در پی تحکیم منویات شخصی خود می باشند.
3- ممکن است در منشاء شکل گیری این جریان همواره اپوزسییون در تکواندو به مواردی استناد گردد و گفته شود اما تبارشناسی این جریان نشان می دهد که آنان با ساده سازی بسیاری از مسایل و انتقال آن ورزشکاران و مربیان و فضای اجتماعی به جایگاه مخالفت خود، هویت می بخشند و در شرایط زمانی متفاوت، مواضع متفاوت و متغیری می گیرند و همواره علاقمندند کرسی اپوزیسیون را برای خود حفظ نمایند. مضافا شرایط تعلیقی ناشی از تحریم ظالمانه غرب، شیوع ویروس کرونا، وضعیت اقتصادی باشگاه ها، بلاتکلیفی ورزشکاران و... به کمک اینان آمده تا اقدامات تخریبی خود را توسعه دهند.
4- به نظر می رسد وضعیت کنونی اتفاقا فرصت مغتنمی است تا از مخالفان خواسته شود برنامه جایگزین خود را برای اداره بهتر تکواندو عرضه نمایند تا مدیران ورزش استان، فدراسیون، مربیان و ورزشکاران بدانند که قرار است با شاهکار این مخالفان چه اتفاقی برای تکواندو رقم بخورد تا هم عیار اینان مشخص شود و در عین حال هزینه رفتار و عملکرد خود را نیز بپذیرند. انتظار به حقی است تا از جریانی که ایستاده می گوید اپوزیسیون هستم و میخواهد در همه امور مداخله کند، پرسیده شود هدف و مقصد، نقشه راه یا استراتژی دستیابی به هدف، مراحل تاکتیکی و تکنیکی شان برای نیل به هدف چیست؟ و بگوید چه تصویری را برای فردای تکواندو ترسیم می کند؟... انتظار می رود جریان اپوزیسیون به جای فضاسازی رسانه ای، ایجاد جو منفی و توهم توطئه، برای احترام به افکار عمومی، خیل فهیم ورزشکاران و مربیان و باشگاه ها و پذیرش مسئولیت رفتارهای خود، به طور صریح، مواضعش را در موضوعات زیر مشخص و اعلام کند:
الف/ هدف: اپوزیسیون حتما اهداف روشن و قابل دسترسی دارد؛ یعنی، همان مقصدی است که قرار است به آن برسد باید دقیق و بدون رویاپردازی بگوید. نباید مبهم و پوشیده و پراکنده و مشوش سخن بگوید بلکه باید از پرده برون آید و با هویت مشخص خود، مقصد را شفاف به جامعه تکواندو بگوید. طبیعی است کسی که در هیئت و شکل مخالف ظاهر می شود باید هزینه برنامه و اعتقادات و رفتارهایش را رسما نیز بپذیرد تا فردا روزی، در مقابل مواضع کنونی خود پاسخگو باشد. نمی شود برای رسیدن به هدف هر کاری کرد و پاسخگو نبود و به صورت مکرر افکار عمومی را به اهداف نامشخص احاله داد .
ب/ نقشه راه: دومین موضوعی که نیاز است اپوزیسیون و مخالفان کنونی تکواندو به آن پاسخ بگویند این است که پس از تعیین مقصد، «نقشه راه» یا استراتژی آنان چه خواهد بود و قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ از کدام نیرو و از چه مسیری می خواهد به هدف برسد؟ درواقع، اپوزیسون وظیفه دارد نقشه یا استراتژی خود را علنی کند و بگوید که با چه نیرویی می خواهد این مسیر را طی نماید تا جامعه فهیم تکواندو به این جریان که مدعی است مشکلات را حل می کند، اعتماد نماید و همراهش شود؟
ج/ تاکتیک ها: سومین موضوعی که جریان مخالف باید بداند و به آن توجه کند و به افکار عمومی و به ویژه مربیان، باشگاه ها و ورزشکاران و مدیران توضیح دهد این است که هر یک از مراحل تاکتیکی خود را چگونه به انجام خواهد رساند؟ حق جامعه تکواندوست که در جریان پازل های این حرکت قرار گیرند .
د/ تکنیک ها: چهارمین موضوعی که لازم است اپوزیسیون و مخالفان کنونی تکواندو توضیح دهند این است که برای پیاده کردن هر یک از مراحل تاکتیکی فوق، چه راهکارهایی را به کار خواهند بست؟ این راهکارها یا تکنیکها که به جزییات فنی و مدیریتی برمیگردد باید تبیین شود .
به نظر میرسد آن چه در ورای این موارد میتواند واقعیت اپوزیسیون خودشیفته را سمت و سو دهد، توان اجرایی آنان است. در یک تحلیل نهایی، بسیاری از مسئولان، مربیان و ورزشکاران و باشگاه ها با این موقعیت مواجه خواهند شد که جریان مخالف آیا عملگراتر و به این واسطه، دارای شانس بیشتر برای موفقیت می باشد یا خیر؟ به عبارت دیگر، این که یک جریانی در سخن چه میگوید و برای کاری که میخواهد بکند، چه گفتمان و شعارهایی را مطرح میسازد یک چیز است اما آن چه در نهایت تعیینکننده و سرنوشتساز خواهد بود، قدرت آن جریان، برای پیاده کردن بخشی یا تمامی آن چیزی است که میگوید و موفق میشود قویتر و کارآتر باشد و می تواند طرحها و حرفهای خود را با پشتوانه اجرایی و عملی به پیش برد و به کرسی بنشاند.
5- در باره عملکرد اپوزیسیون تکواندوی گیلان گفتنی های فراوانی وجود دارد. می شود در باره وضعیت فکری و اخلاقی و رفتاری آنها یادداشت ها نوشت؟ می توان در باره نظام رفتاری و شیوه تخریب آنها ساعت ها سخن گفت. می توان در باره نوع معامله ای که با مرحوم مصطفی رضازاده کردند، چیزها گفت؟ می شود درباره چند چهرگی آنان مقالات زیادی نوشت؟ حتی می توان گفت که کدام منافعشان به خطر افتاده که شروع به تهاجم کرده اند و...؟! همه اینها به مرور و متناسب با رفتار اپوزیسیون بی اصول و منفعت طلب، مطرح خواهد شد. تکواندوی استان برای رشد و توسعه نیازمند آرامش و مشارکت همه اعضای خود است. اختلاف افکنی و تخریب و شایعه سازی عده ای، نتیجه ای جز تضعیف بنیان های تکواندو نخواهد داشت.